Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες» δηλώνει ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τα ξημερώματα σε σπίτι, στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Το πασχαλινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη
  • [04] Στο Σλαβιάνσκ μεταβαίνει ο Ουκρανός υπ. Εσωτερικών μετά την αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών
  • [05] Τουλάχιστον 42 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό, στο Πακιστάν

  • [01] «Ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες» δηλώνει ο Φ. Κουβέλης

    «Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει την αφετηρία της εξόδου από τη πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία» αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες».

    [02] Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τα ξημερώματα σε σπίτι, στη Θεσσαλονίκη

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για την ένοπλη ληστεία σε εξοχική κατοικία στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, που έγινε αμέσως μετά την Ανάσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας και του γιου της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα, παραβίασαν την κεντρική είσοδο κι ένας από αυτούς πυροβόλησε στο αέρα για εκφοβισμό. Με την απειλή του όπλου άρπαξαν 55.000 ευρώ, που ήταν εισπράξεις από την επιχείρησή τους, βιβλιάρια καταθέσεων, επιταγές και διάφορα έγγραφα και στη συνέχεια έκλεψαν και το αυτοκίνητο της οικογένειας με το οποίο έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    [03] Το πασχαλινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

    Γυναικεία χορωδία συγκροτημένη από την κοινότητα των Ουκρανών της Κωνσταντινούπολης, έψαλε σήμερα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το Χριστός Ανέστη, μετά το πέρας της Ακολουθίας της Αγάπης στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι. Η κοινότητα αυτή των ορθοδόξων Ουκρανών ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συμπαράστασή του, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα τους. Οι Ουκρανοί ορθόδοξοι παρακολούθησαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου μαζί με χιλιάδες άλλους προσκυνητές που συνέρρευσαν στο Φανάρι από την Πόλη αλλά και από άλλα σημεία της οικουμένης.

    Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης τόνισε ότι «παρά τη φαινομενική τεχνολογική πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος διογκώνονται παγκοσμίως, προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις». «Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους. Δεν μπορούν να δεχθούν τη διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές» κατέληξε.

    [04] Στο Σλαβιάνσκ μεταβαίνει ο Ουκρανός υπ. Εσωτερικών μετά την αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταβαίνει στο ανατολικό τμήμα της χώρας προκειμένου να επιθεωρήσει τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σε απάντηση στην εξέγερση των αυτονομιστών σε αυτήν την ρωσόφωνη περιοχή. Ο Αβάκοφ δεν διευκρινίζει ωστόσο αν η επίσκεψή του αυτή στο ανατολικό τμήμα της χώρας συνδέεται με την ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί μια ισχυρή θέση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Την ίδια ώρα οι εθνικιστές του Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας διέψευσαν σήμερα ότι οι ίδιοι διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταλλαγή πυροβολισμών και κατηγόρησαν τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή. Η Ρωσία είχε εκφράσει νωρίτερα την αγανάκτησή της για την επίθεση αυτή, την οποία είχε καταδικάσει, χαρακτηρίζοντάς την «μια πρόκληση» των φανατικών εθνικιστών της Ουκρανίας και είχε επιρρίψει την ευθύνη στον Δεξιό Τομέα.

    [05] Τουλάχιστον 42 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό, στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και στη συνέχεια ανατράπηκε στην επαρχία Σιντ, στο νότιο Πακιστάν. Το λεωφορείο, που προερχόταν από την πόλη Ντέρα Γάζι Χαν και είχε προορισμό το Καράτσι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 April 2014 - 12:30:24 UTC