Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η μιζέρια γεννά πανικό
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Το τέλος των μνημονίων είναι κοντά
  • [03] Έκρηξη έξω από το σπίτι του Γιάννη Σμπώκου
  • [04] Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Εθνική Τράπεζα
  • [05] «Η Ρωσία να σεβαστεί τη διεθνή τάξη»
  • [06] Το Twitter αρνείται να ανοίξει γραφείο στην Τουρκία
  • [07] ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η μιζέρια γεννά πανικό

    "Η μιζέρια γεννά πανικό" δήλωσε ο Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκίδα.

    Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να γίνει Τσάβες και κατάντησε Μπέπε Γκρίλλο.

    "Εμείς προχωράμε!

    Καλή Ανάσταση κ. Τσίπρα!" συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Το τέλος των μνημονίων είναι κοντά

    Ευθεία και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από την Χαλκίδα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε ιδιαίτερα τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «κωμικό» και «πρωτεργάτη της καταστροφής που διαφημίζει τον εαυτό του σωτήρα».

    Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε δημοψηφίσματα για τα κρίσιμα ζητήματα ενώ απηύθυνε και προειδοποίηση για τα θέματα που έχουν σχέση με τις τράπεζες καθώς όπως είπε «στο σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμία ασυλία». Χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές «κωμικοτραγική» εξηγώντας ότι είναι «κωμική γιατί προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους» και «τραγική γιατί φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη και χάρισε στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια». Και συμπλήρωσε ότι «κωμικοτραγική είναι και η διανομή προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας» όπως χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα γιατί όπως είπε, με αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του» κάτι που αποτελεί «θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα».

    Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «το τέλος των μνημονίων και εκείνων που τα επιβάλλουν είναι κοντά» όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [03] Έκρηξη έξω από το σπίτι του Γιάννη Σμπώκου

    Έκρηξη μικρής ισχύος, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, έξω από το σπίτι του καταδικασμένου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών στα εξοπλιστικά, Γιάννη Σμπώκου, πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας και στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οδό Καραϊσκάκη στην Κηφισιά.

    Από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε στην καγκελόπορτα της περίφραξης προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα και έπεσαν μερικά κεραμίδια που ήταν πάνω από την είσοδο. Στο σπίτι την ώρα την έκρηξης βρισκόταν μόνο μια οικιακή βοηθός.

    [04] Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Εθνική Τράπεζα

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου 2014 προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, για την άντληση συνολικών κεφαλαίων ποσού έως 2,5 δισ. ευρώ.

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δήλωσε την στήριξή του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ψηφίζοντας υπέρ της σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα σήμερα.

    Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος προς θεσμικούς και άλλους επενδυτές που πληρούν τα κριτήρια.

    [05] «Η Ρωσία να σεβαστεί τη διεθνή τάξη»

    Επτά ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, κάλεσαν σήμερα «να αποφευχθεί» η κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία και ζήτησαν από τη Ρωσία να «σεβαστεί τη διεθνή τάξη», στη διάρκεια μιας άτυπης συνάντησης των υπουργών τους των Εξωτερικών στην Αλικάντε, στη νότια Ισπανία.

    «Η κατάσταση στην Ουρανία είναι σοβαρή» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει προσπάθεια για να προχωρήσουμε προς μια αποκλιμάκωση».

    Οι επτά χώρες της Μεσογειακής Ομάδας -η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα- ζήτησαν να γίνει «σεβαστή η διεθνής νομιμότητα», σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο ισπανός υπουργός Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργάγιο.

    [06] Το Twitter αρνείται να ανοίξει γραφείο στην Τουρκία

    O ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter απέρριψε σήμερα το επίμονο αίτημα των τουρκικών αρχών να ανοίξει ένα γραφείο για να εκπροσωπείται νομικά στη χώρα, καθώς έκρινε ότι επικρατεί ένα δυσμενές «κλίμα» μετά την απαγόρευσή του, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά κάθε υπόνοια περί «φοροδιαφυγής».

    Στο πλαίσιο των διήμερων συνομιλιών με τους Τούρκους υπευθύνους, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι έδωσε ορισμένες εξηγήσεις μετά τις σφοδρές επιθέσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του.

    «Δεν δεχθήκαμε ποτέ να ανοίξουμε γραφείο στην Τουρκία (. . .) οποιαδήποτε εταιρεία θα διατηρούσε επιφυλάξεις για το επενδυτικό κλίμα αν οι υπηρεσίες της είχαν απαγορευτεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Twitter Κόλιν Κρόουελ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

    «Εμείς αξιολογούμε την ευκαιρία να ανοίξουμε ένα γραφείο (. . .). Το να επενδύσουμε περισσότερο εδώ για να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας συνδέεται άμεσα με τη βεβαιότητα που έχουμε ή δεν έχουμε, ότι θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι η υπηρεσία μας θα παρέχεται αδιάλειπτα» συνέχισε ο Κρόουελ.

    Εδώ και πολλές εβδομάδες, ιστότοποι όπως ο YouTube έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επιθέσεων εκ μέρους του Ερντογάν που τα κατηγορεί ότι δημοσιεύουν καταγγελίες διαφθοράς εναντίον του, τις οποίες ο ίδιος κρίνει συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

    [07] ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

    Το ντέρμπι στην Τούμπα βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου (αντίπαλος του θα είναι ο Παναθηναϊκός). Στη ρεβάνς του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1) το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς πέτυχε στο 49΄ ο Αθανασιάδης.

    Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 73 λεπτών, λόγω της «έμπνευσης» κάποιων να τοποθετήσουν ψάρια στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας! Στο 89΄ αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ο οποίος νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Νάτχο του ΠΑΟΚ.

    Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Απριλίου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση (1-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, σκορ με το οποίο είχαν επικρατήσει οι Κρήτες στην έδρα τους) στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, μετά τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Ο Αμπεΐντ στο 20΄ και ο Μπέργκ (97΄, 115΄πεν.) ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 April 2014 - 20:30:24 UTC