Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου
  • [02] Ανεβλήθη για αύριο το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας
  • [03] Συμφωνία Εurobank με ομάδα θεσμικών επενδυτών
  • [04] Συνομιλία Μέρκελ-Πούτιν ενόψει της τετραμερούς συνόδου της Γενεύης
  • [05] Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71
  • [06] Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 48-41 στο ημίχρονο

  • [01] Στη Βουλή η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στη Βουλή τη δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για να κριθεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ληστείας.

    Ειδικότερα, ο κ. Ματθαιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της ληστείας από κοινού. Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

    Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς τον Αύγουστο του 2005, ο κ. Ματθαίοπουλος μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του αποσπάσανε την τσάντα που κρατούσε.

    [02] Ανεβλήθη για αύριο το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

    Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας ανεβλήθη για αύριο το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει μετά τη διεξαγωγή της έκθεσης άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Με βάση τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας υπολογίζονται σε 2,183 δισ. ευρώ.

    Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

    Επίσης αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα το ύψος του αλλά και όλων των εναλλακτικών και συμπληρωματικών πηγών άντλησης κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την αύξηση.

    [03] Συμφωνία Εurobank με ομάδα θεσμικών επενδυτών

    Την υπογραφή συμφωνίας με ομάδα θεσμικών επενδυτών, ενόψει της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για την άντληση 2.864 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Eurobank, κατόπιν συμφωνίας και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Στους Επενδυτές συμπεριλαμβάνονται η Fairfax Financial Holdings Limited, η WLR Recovery Fund V, L.P. και/ή άλλα επενδυτικά σχήματα που διαχειρίζεται η WL Ross & Co LLC, η Capital Research and Management Company, που ενεργεί υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστρια επενδύσεων με διακριτική ευχέρεια για λογαριασμό και εξ ονόματος ορισμένων κεφαλαίων που διαχειρίζεται («Capital Research and Management Funds»), η Mackenzie Financial Corporation, υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστρια επενδύσεων με διακριτική ευχέρεια για λογαριασμό και εξ ονόματος ορισμένων κεφαλαίων που διαχειρίζεται («Mackenzie»), ορισμένα κεφάλαια της Fidelity Management & Research Company (από κοινού «Fidelity»), και η Brookfield International Bank Inc.

    [04] Συνομιλία Μέρκελ-Πούτιν ενόψει της τετραμερούς συνόδου της Γενεύης

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απόψε σχετικά με τις επικείμενες συνομιλίες στην τετραμερή σύνοδο για την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γραφείου της.

    Η σύνοδος αυτή, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να διεξαχθεί στη Γενεύη μεθαύριο Πέμπτη.

    «Παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας (. . .) βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη», ανέφερε η ανακοίνωση της καγκελαρίας.

    [05] Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71

    Ένα μόλις δεκάλεπτο, το δεύτερο, διήρκησε η αντίσταση του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ, από την οποία και ηττήθηκε 88-71. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία μέχρι την Πέμπτη, όταν και διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας με τη «βασίλισσα» (20:00), να μελετήσουν και να διορθώσουν τα αποψινά λάθη και να φύγουν με το «break» στις... αποσκευές τους, πριν μεταφερθεί η σειρά στο ΣΕΦ.

    [06] Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 48-41 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 April 2014 - 0:30:22 UTC