Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές
  • [02] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο
  • [03] Αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο Αττικό
  • [04] Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ
  • [05] «Η Ουάσινγκτον έτοιμη να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας»
  • [06] Τουλάχιστον 11 οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Χιλή
  • [07] Οκτώ οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Χιλή
  • [08] Νέος ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών στα Νησιά του Σολομώντα

  • [01] Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές

    Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές εγκρίθηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ αργά απόψε, αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών , με την έγκριση περίπου 30 υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.

    Δύο τροπολογίες που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έγιναν δεκτές και μετά την απόρριψή τους, η Πλατφόρμα ψήφισε λευκό. Ωστόσο ενστάσεις έχουν διατυπωθεί,ως προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και κυρίως αφορούν συνεργαζόμενους και όχι κομματικά στελέχη. Η ολοκλήρωση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη.

    Τις βασικές ενστάσεις και τον προβληματισμό του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις που θα εκδηλωθούν από το εξωτερικό, ενόψει των Ευρωεκλογών, διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρεμβαίνοντας στην Κεντρική Επιτροπή.

    Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι αναγκαίο «... να διαπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης σε όλους τους τομείς, στον ιδεολογικό, στον πολιτικό, στον προγραμματικό, στον κινηματικό» και πρόσθεσε ότι απαιτείται «...μια ριζοσπαστικοποίηση, η οποία θα πρέπει να συντελεστεί με κοινωνικούς, εργατικούς και λαϊκούς όρους και όρους συνεκτικής εναλλακτικής απάντησης στην τρόικα, τα μνημόνια, το νεοφιλελευθερισμό και τελικά στον ίδιο τον καπιταλισμό».

    [02] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για τη σημερινή ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή, τονίζει σε ανακοίνωσή του:«Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της υπόγειας σύνδεσης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με το νεοναζιστικό κόμμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπερνά κάθε όριο στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ». «Ο κ. Κεδίκογλου», προσθέτει η ανακοίνωση, «θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι το ξεμπρόστιασμα του κόμματός του ήταν τόσο ξεκάθαρο, που κάθε τέτοια αναφορά του εξοργίζει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

    [03] Αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο Αττικό

    Την επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών στο Αττικό Νοσοκομείο, ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι.

    Συγκεκριμένα, το Σωματείο εργαζόμενων με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προκηρύσσει από αύριο, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7π.μ. -9π.μ., συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9π.μ.-11π.μ. και στη συνέχεια συνελεύσεις.

    Οπως αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εργαζόμενοι, «αιτία για όλα αυτά είναι η απαξιωτική, προκλητική, αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που διαλύουν νοσοκομεία και βγάζουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οδηγούς και φύλακες, που όχι μόνο απαξιώνουν τη δουλειά μας, όχι μόνο ανέχονται το νοσοκομείο μας να βουλιάζει, από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και Κανονικές Άδειες του 2013!), σε φάρμακα και υλικά, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν και μας απειλούν καθημερινά αλλά και μας αφήνουν απλήρωτους πασχαλιάτικα (5 μήνες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά)».

    [04] Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

    Αναβλήθηκε για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς χθες και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων ως προς τον τρόπο κάλυψης του οικονομικού ανοίγματος της Ομοσπονδίας.

    Η αναβολή αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση των Σωματείων των Διοικητικών (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ), αλλά και των καταμετρητών, επιστημονικού προσωπικού, μηχανικών κ.α. που δεν δέχθηκαν την πρόταση των υπολοίπων, να δοθούν εξουσιοδοτήσεις προς την επιχείρηση προκειμένου να παρακρατά αυξημένη εισφορά υπέρ της ΓΕΝΟΠ απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων.

    [05] «Η Ουάσινγκτον έτοιμη να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας»

    Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν συνεχιστούν στην Ουκρανία ενέργειες ανάλογες με αυτές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ.

    Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε "σοβαρή εξέλιξη" την παρουσία στην ανατολική Ουκρανία ανδρών με ρωσικά όπλα και όμοιες στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά, σαν αυτές που φορούσαν οι Ρώσοι στρατιώτες όταν κατέλαβαν την Κριμαία.

    Μιλώντας στην εκπομπή του ABC "This Week" η Πάουερ είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία φέρουν "σημάδια από ανάμειξη της Μόσχας".

    [06] Τουλάχιστον 11 οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Χιλή

    Σε 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια και τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στην Πολβόρα, στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο, καταστρέφοντας 150 στρέμματα με ευκάλυπτους, βοσκοτόπια και θάμνους, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ONEMI). Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερους από 40 λόφους που δεσπόζουν της πόλης.

    [07] Οκτώ οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Χιλή

    Σε οκτώ ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία.

    Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια και τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

    Η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή εντός της ημέρας. Η Μπατσελέτ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος του Βαλπαραΐσο Χόρχε Κάστρο είπε πως πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης αυτής των 270.000 κατοίκων.

    Το Βαλπαραΐσο είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Η ιστορική συνοικία του Βαλπαραΐσο περιελήφθη από την UNESCO στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας το 2003.

    [08] Νέος ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών στα Νησιά του Σολομώντα

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά των Νησιών του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

    Ο σεισμός αναφέρθηκε αρχικά ότι είχε μέγεθος 7,7 βαθμών. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε 35 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το επίκεντρό του ήταν 113 χιλιόμετρα νότια της Κίρα Κίρα στα Νησιά του Σολομώντα, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί αρκετοί ισχυροί σεισμοί.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό αν προκλήθηκε τσουνάμι αλλά ισχύει η προειδοποίηση για τα Νησιά του Σολομώντα, το Βανουάτου και την Παπούα Νέα Γουινέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 April 2014 - 16:30:23 UTC