Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων
  • [02] Συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας
  • [03] «Νέες επιθέσεις με χημικά στη Συρία»
  • [04] Ρ. Τ. Ερντογάν: Το Twitter φοροδιαφεύγει

  • [01] Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

    Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή των Βαΐων , από τις 11:00 έως τις 20:00 για να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές, ενόψει του Πάσχα. Να σημειωθεί ότι οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή και στο πλαίσιο αυτό έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα αύριο στις 11 το πρωί.

    Για την περίοδο του Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι το ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα είναι το εξής:

    Κυριακή των Βαΐων : 11:00 - 18:00

    Μ. Δευτέρα : 9:00 - 21:00

    Μ. Τρίτη : 9:00 - 21:00

    Μ. Τετάρτη : 9:00 - 21:00

    Μ. Πέμπτη : 9:00 - 21:00

    Μ. Παρασκευή : 13:00 - 19:00

    Μ. Σάββατο : 09:00 - 15:00

    Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

    [02] Συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας

    Οπρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε σε επείγουσα συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, τη στιγμή που συγκρούσεις διεξάγονται σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ.

    Νωρίτερα, φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν περάσει και πάλι στην επίθεση στην ανατολική περιοχή της χώρας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της πόλης Σλαβιάνσκ και καταλαμβάνοντας την έδρα της αστυνομίας στο Ντονέτσκ.

    Εξι ημέρες μετά την πρώτη σειρά επιθέσεων και καταλήψεων, έπειτα από τις οποίες ανακήρυξαν "κυρίαρχη δημοκρατία", οι φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν σήμερα την έδρα των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντονέτσκ και ένα αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ, όπου ύψωσαν τη ρωσική σημαία, υπό την επευφημίες του πλήθους που φώναζε "Ρωσία, Ρωσία".

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσική σημαία στο αρχηγείο της αστυνομίας του Ντονέτσκ

    [03] «Νέες επιθέσεις με χημικά στη Συρία»

    Το συριακό καθεστώς και ιατρικές πηγές αντήλλαξαν σήμερα κατηγορίες για επίθεση που προκάλεσε συμπτώματα ασφυξίας και δηλητηρίασης σε κατοίκους της επαρχίας Χάμα, στην κεντρική Συρία.

    Ασθενείς που εμφάνιζαν συμπτώματα ασφυξίας και δηλητηρίασης νοσηλεύθηκαν έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στην πόλη Καφαρζίτα.

    "Τα αεροπλάνα του καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα την Καφαρζίτα με βαρέλια με εκρηκτικά που δημιούργησαν πυκνό καπνό και οσμή, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και δηλητρηρίασης" δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.

    Ωστόσο, η συριακή τηλεόραση κατηγόρησε το μέτωπο αλ-Νόσρα ότι βομβάρδισε την πόλη με χλώριο, "σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό άλλους". Η τηλεόραση της Δαμασκού κατηγόρησε το Αλ-Νόσρα ότι ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην επαρχία Ιντλέμπ , και Μόρεκ στην επαρχία Χάμα, με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν.

    Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

    [04] Ρ. Τ. Ερντογάν: Το Twitter φοροδιαφεύγει

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε το Twitter για φοροδιαφυγή, μετά τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

    "Το Twitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Το Twitter είναι παράλληλα και φοροφυγάς. Θα ασχοληθούμε με αυτό", προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης την πρόσβαση στο Twitter στις 20 Μαρτίου. Η Αγκυρα αναγκάσθηκε, μετά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο, καθώς παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης, να άρει την απαγόρευση στις 3 Απριλίου.

    Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε για δεύτερη φορά σήμερα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου: "Εφαρμόσαμε την απόφαση, αλλά το επαναλαμβάνω, δεν την σέβομαι".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2014 - 18:30:23 UTC