Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές σύμφωνα την Public Issue
  • [02] Προβάδισμα της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της Rass για τα Παραπολιτικά
  • [03] Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην αν. Ουκρανία
  • [04] Πρώτη δύναμη η συνεργασία ΔΗΣΥ- ΕΥΡΩΚΟ στις ευρωεκλογές

  • [01] Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές σύμφωνα την Public Issue

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές ,καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά από την 1η έως την 8η Απριλίου.

    Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, όπως και «Το Ποτάμι» με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα «Λοιπά» συγκεντρώνουν 6%.

    Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 39% η ΝΔ, ενώ το 14% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

    Εξάλλου, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».

    [02] Προβάδισμα της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της Rass για τα Παραπολιτικά

    Προβάδισμα 0,2% στη Νέα Δημοκρατία, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου κατά τις ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά".Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Δευτέρα 7 Απριλίου έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου, σε δείγμα 1002 ατόμων, η ΝΔ εξασφαλίζει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 21,2%, το "Ποτάμι" 10,3%, η Χ.Α., 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η "Ελιά" 4,0%, οι ΑΝ.Ελ. 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2%.

    Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 20,1%, το "άκυρο-λευκό" στο 2,0% και τα "άλλα κόμματα" στο 4,6%. Επίσης ποσοστό 60,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση, το 46,6% εκείνων που ψηφίζουν "Ποτάμι" το κάνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ποσοστό 54,4% θέλει να εξαντληθεί η παρούσα κυβερνητική τετραετία.

    [03] Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην αν. Ουκρανία

    Ένοπλοι κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ."Ένοπλοι που φορούσαν στολές παραλλαγής κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ. Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή, διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διαδηλωτές και τρομοκράτες", αναφέρει ο Αβάκοφ χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

    «Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των ηγετών της Κριμαίας, θα είναι σαν τα τσιμπήματα των κουνουπιών» δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Πληροφοριών της δημοκρατίας Ντμίτρι Πολόνσκι σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων CrimeaInform.

    [04] Πρώτη δύναμη η συνεργασία ΔΗΣΥ- ΕΥΡΩΚΟ στις ευρωεκλογές

    Η συνεργασία του ΔΗΣΥ με το μικρό κόμμα ΕΥΡΩΚΟ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στις προσεχείς ευρωεκλογές με 35, 3%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης , που παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του ΡΙΚ. Ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 22,5%.Το ΔΗΚΟ λαμβάνει ποσοστό 11,4%, η συνεργασία ΕΔΕΚ-Οικολόγων 7,8%, η Συμμαχία Πολιτών 5,3% και το ΕΛΑΜ 1%.

    Το 12,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 2,8% ότι θα κάνει άλλη επιλογή από τις προαναφερθείσες, ενώ το 1,6% ότι θα ρίξει άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο.Ικανοποιητικό φαίνεται να είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, που ανέρχεται σε 69%.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην κυπριακή κοινωνία επικρατεί απογοήτευση κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ οι Ελληνοκύπριοι εμφανίζονται διστακτικοί ως προς τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2014 - 8:30:22 UTC