Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι χώρα με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης
  • [02] Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, λόγω της επίσκεψης Μέρκελ
  • [03] Γ. Προβόπουλος: Ορατή πλέον η έξοδος της χώρας από την κρίση
  • [04] Handelsblatt: Μνημόνιο για τη δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου θα υπογράψουν Μέρκελ - Σαμαράς
  • [05] Δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο γυναικείος κόλπος και ρουθούνια μύτης
  • [06] Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Πιστόριους ότι καταθέτει ασυναρτησίες

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι χώρα με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης

    Η επίσκεψη της καγκελαρίου Αγγγελα Μέρκελ στην Αθήνα πραγματοποιείται με στόχο την υποστήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «η κ. Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενό της στην Ελλάδα». Ο κ. Τσίπρας καλεί την Καγκελάριο «τις λίγες ώρες που θα μείνει στην Αθήνα, να μην περιοριστεί στα καλά λόγια προς τον κ. Σαμαρά, ούτε να περιορίσει τις συναντήσεις της με επιχειρηματίες. Καλό θα ήταν να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο για να διαπιστώσει την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νευραλγικός τομέας της υγείας. Καλύτερο θα ήταν να επισκεφτεί ένα σχολείο για να δει σε τι συνθήκες δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα σε υποσιτιζόμενα παιδιά. Καλύτερα θα ήταν να περπατήσει έναν κεντρικό δρόμο για να δει τα λουκέτα στα καταστήματα. Ή να επισκεφτεί μία δομή αλληλεγγύης και ένα κοινωνικό ιατρείο, ώστε με τα μάτια της να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης». Στην οξύτατη επίθεση κατά της καγκελαρίου Μέρκελ και του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.

    [02] Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

    Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελας Μέρκελ, πραγματοποίησε το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους η Πρωτοβουλία νέων Θεσσαλονικέων πολιτών «Μένουμε Θεσσαλονίκη» που επιθυμούν να παρέμβουν στα κοινά της πόλης . Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας έστησαν ένα «Μνημείο Υποτέλειας», όπως το ονόμασαν, με φωτογραφία της καγκελαρίου, ενώ συμβολικά κλείδωσαν βαλίτσες ταξιδιού με αλυσίδες.

    [03] Γ. Προβόπουλος: Ορατή πλέον η έξοδος της χώρας από την κρίση

    H προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση είναι πλέον ορατή, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι δεν ήταν βέβαιο εξαρχής ότι η χώρα θα απέφευγε τη χρεοκοπία και την έξοδο της από το ευρώ. Τελικώς όμως, όπως είπε, η καταστροφή αποτράπηκε με τη βούληση του ελληνικού λαού, τις προσπάθειες διαδοχικών κυβερνήσεων και τη στήριξη των εταίρων. Στη διάρκεια της διαδρομής αυτής η ΤτΕ άσκησε τα θεσμικά της καθήκοντα για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και των καταθέσεων. Απέτρεψε έτσι μια ανοικτή τραπεζική κρίση, και το τραπεζικό σύστημα αναδιατάχθηκε σε νέες βάσεις. Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να μετατρέψει τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε ανάκαμψη και στη συνέχεια σε δυναμική ανάπτυξη, αποτελεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα. Παράλληλα, πρέπει να ενθαρρύνουμε με κάθε μέσο τη διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια.

    [04] Handelsblatt: Μνημόνιο για τη δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου θα υπογράψουν Μέρκελ - Σαμαράς

    Μνημόνιο Συναντίληψης για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, του «Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη», στα πρότυπα της γερμανικής τράπεζας KfW, θα υπογράψουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τελευταίας στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» στη σημερινή της έκδοση. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ επιθυμούν να προωθήσουν τη δημιουργία μιας τράπεζας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φθηνά δάνεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο χώρες θα συνεισφέρουν 100 εκατομμύρια στο Ταμείο.

    [05] Δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο γυναικείος κόλπος και ρουθούνια μύτης

    Αμερικανοί και μεξικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο γυναικείους κόλπους, από τα κύτταρα γυναικών που είτε είχαν αφύσικο κόλπο, είτε δεν είχαν καθόλου. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία φιλοδοξεί να καταστήσει κάποτε περιττή τη δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση, καθώς έχει ήδη αναδημιουργήσει στο εργαστήριο διάφορα όργανα, όπως τραχείες, ουροδόχους κύστες και ουρήθρες. Εξάλλου, μια δεύτερη ελβετική επιστημονική ομάδα για πρώτη φορά αναδημιούργησε στο εργαστήριο ρουθούνια μύτης.

    [06] Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Πιστόριους ότι καταθέτει ασυναρτησίες

    Καταιγισμό ερωτήσεων και πιέσεις δέχτηκε σήμερα, κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας της αντεξέτασής του από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

    Ο εισαγγελέας επέμεινε με ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα συναγερμού στο σπίτι του 27χρονου Πιστόριους ζητώντας του να καταθέσει λεπτομέρειες για το αν ο συναγερμός λειτουργούσε και αν τον είχε απενεργοποιήσει. Ο Νελ-- που φημίζεται για την σκληρή εξέταση των μαρτύρων και γι΄αυτό έχει το παρατσούκλι «πίτμπουλ»-- είπε ότι ο Πιστόριους καταθέτει «ασυναρτησίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 12:30:23 UTC