Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος στις αγορές θα αποδώσει κέρδη μόνο στους «επενδυτές» επιβαρύνοντας το χρέος
  • [02] Ανοιχτή επιστολή Θεσσαλικών φορέων στον Αλ. Τσίπρα
  • [03] Παραλαβή πινακίδων με καταβολή των τελών ΙΧ για τους υπόλοιπους μήνες του έτους
  • [04] Ξεκίνησαν στον Αγ. Παντελεήμονα οι εργασίες κατασκευής της νέας παιδικής χαράς
  • [05] Ξεκινά άμεσα το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων
  • [06] Στη βιολογική γεωργία εντάσσονται άλλοι 1.658 παραγωγοί
  • [07] Ενισχύεται η συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια οσπρίων στη χώρα μας, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ
  • [08] Οριακή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Φεβρουάριο στον ΟΑΕΔ
  • [09] Αρνητικός για 13ο συνεχή μήνα παρέμεινε ο πληθωρισμός
  • [10] ΥΠΟΙΚ: Στα 3 δισ. ευρώ η άντληση κεφαλαίων, με ισχυρή ζήτηση
  • [11] Με την ανεργία στο 26,7% έκανε «ποδαρικό» το 2014
  • [12] «Καλό νέο» χαρακτηρίζει η Κομισιόν, την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
  • [13] Ο Ράσμουσεν λέει πως η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της αν θέλει διάλογο
  • [14] Για εμπλοκή σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές ερευνώνται οι φαρμακοβιομηχανίες Roche και Novartis, στη Γαλλία
  • [15] Ρώσοι βουλευτές θέλουν να ασκηθεί δίωξη στον Γκορμπατσόφ για τη διάλυση της ΕΣΣΔ, γεγονός που οδήγησε στην ουκρανική κρίση

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος στις αγορές θα αποδώσει κέρδη μόνο στους «επενδυτές» επιβαρύνοντας το χρέος

    Την εκτίμηση ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές «αποσκοπεί μόνο στην εξυπηρέτηση επικοινωνιακών προεκλογικών σκοπιμοτήτων με την οποία "πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια"» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στις Βρυξέλλες. Στην ομιλία του στο συνέδριο, με θέμα «Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στα προβλήματα του χρέους και της λιτότητας στην Ευρώπη» ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι με αυτή την κίνηση «από μόνοι μας αποδυναμώνουμε το επιχείρημα της αναγκαίας διαπραγμάτευσης για τη διαγραφή του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο». «Είναι πασιφανές ότι όχι μόνο δεν βγαίνουμε σε ξέφωτο, αλλά παραμένουμε εγκλωβισμένοι στη παγίδα του χρέους» είπε και τόνισε ότι είναι επιβλαβής η απόφαση για έξοδο στις αγορές, πριν διεκδικηθεί μια κοινή βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση για την αναδιάρθρωση του χρέους. «Παρ' όλα αυτά, τώρα τρόικα και ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισαν να ξαναβγούν στις αγορές με παρόμοιο επιτόκιο, όσο ακριβώς ήταν όταν το θεωρούσανε απαγορευτικό και αποχώρησαν από αυτές» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι η κίνηση αυτή θα αποδώσει εγγυημένα κέρδη στους «επενδυτές» πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ, επιβαρύνοντας το χρέος και πριμοδοτώντας τούς κερδοσκόπους με τοκογλυφικά επιτόκια.

    [02] Ανοιχτή επιστολή Θεσσαλικών φορέων στον Αλ. Τσίπρα

    Τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών έργων του Αχελώου -της Μεοσοχώρας και της Συκιάς- ζητούν, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίξει, το ΤΕΕ- τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Λάρισας, το Οικονομικό Επιμελητήριο-Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας και η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ), με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στην Λάρισα. Όπως επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- οι προαναφερόμενοι φορείς: "Ως γνωστόν, στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας, επί του Άνω Αχελώου, εκτελούνται δύο σημαντικά υδροδυναμικά έργα, τα οποία, με την ένταξή τους στο εθνικό ενεργειακό σύστημα, αναμένεται να αυξήσουν κατά 11% (και υπό προϋποθέσεις κατά 17%) τη συνολική ισχύ των υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας της χώρας". Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς της Θεσσαλίας, απευθυνόμενοι προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν: "εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών αλλά και των περιφερειακών εκλογών, ζητάμε το κόμμα σας και εσείς προσωπικά, να συνταχθείτε με όλους τους Θεσσαλικούς φορείς και να δεσμευτείτε για την κατά το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία αυτών των τόσο μεγάλης σημασίας έργων".

    [03] Παραλαβή πινακίδων με καταβολή των τελών ΙΧ για τους υπόλοιπους μήνες του έτους

    Τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014 θα δίνει τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για φέτος και θα μπορεί να γίνει χρήση της από τους ιδιοκτήτες όποιον μήνα επιθυμούν αρκεί να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στους επόμενους μήνες του έτους.

    [04] Ξεκίνησαν στον Αγ. Παντελεήμονα οι εργασίες κατασκευής της νέας παιδικής χαράς

    Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οι εργασίες κατασκευής της νέας παιδικής χαράς, παρά τις αντιδράσεις μικρής μερίδας περιοίκων. «Ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει (σ.σ. στην ανάπλαση του Αγ. Παντελεήμονα) και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίσει το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα» δήλωσε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 9.89, σχετικά με την παρεμπόδιση της έναρξης των εργασιών. Ο δήμαρχος επανέλαβε τις θέσεις του για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «ο δήμος πρώτος έμπρακτα αντιμετώπισε το νεοναζιστικό μόρφωμα» και σημείωσε ότι «θα πορευτεί ψύχραιμα και αταλάντευτα στην βάση της νομιμότητας».

    Εξάλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Σακελλαρίδης, με ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι «η δημοκρατική Αθήνα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση φασιστών σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά». Κάλεσε «τους κατοίκους σε όλες τις γειτονιές να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία» και «να αγωνισθούν για μια πόλη δημοκρατική, ανεκτική, φιλική και ασφαλή για όλους τους κατοίκους της».

    [05] Ξεκινά άμεσα το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

    Ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση της ποσόστωσης στη βαθμολόγηση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ έως τις 28 Απριλίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εκθέσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι το 25% βαθμολογείται με 9- 10 βαθμούς, το 60% με 7- 8 βαθμούς και το 15% με 1-6 βαθμούς, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει με έμφαση ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται. Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.

    [06] Στη βιολογική γεωργία εντάσσονται άλλοι 1.658 παραγωγοί

    Συνολικά 1.658 παραγωγοί από την Αιτωλοακαρνανία και τη Χαλκιδική εντάσσονται στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη. Ειδικότερα από την Αιτωλοακαρνανία εντάσσονται 1.219 και από τη Χαλκιδική 439 παραγωγοί. Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

    [07] Ενισχύεται η συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια οσπρίων στη χώρα μας, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ

    Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών, λόγω της πολυδιάστατης σημασίας τους, τόσο για τη διατροφή του ανθρώπου μέσα από την κατανάλωση των οσπρίων, όσο και για την κτηνοτροφία ως εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε σχετική ημερίδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, μέσω υπουργικής απόφασης περιγράφονται για πρώτη φορά όλα τα είδη και τις ποικιλίες των ψυχανθών, οσπρίων και κτηνοτροφικών, που μπορούν να καλλιεργηθούν με άριστες αποδόσεις στη χώρα μας, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού του υπουργείου ενέκρινε το Σχέδιο Τεχνικού Κανονισμού ελέγχου και πιστοποίησης σπόρων προς σπορά οσπρίων. Παράλληλα υποστηρίζονται οι υγιείς προσπάθειες σύστασης συνεργατικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια των ψυχανθών. Ήδη, η πρώτη Ομάδα Παραγωγών Ρεβιθιού, που ασχολείται αποκλειστικά με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, τη συσκευασία και διακίνηση ρεβιθιού είναι πραγματικότητα, όπως και οι αντίστοιχοι συνεταιρισμοί για τα φασόλια Πρεσπών, οι ομάδες παραγωγών για τα κατεψυγμένα φασολάκια μπιζέλια κ.α.

    [08] Οριακή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Φεβρουάριο στον ΟΑΕΔ

    Μικρή αύξηση κατά 2.789 άτομα ή ποσοστό 0,33% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Φεβρουάριο, ενώ ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας δείχνει να μειώνεται σε σχέση με τα στοιχεία του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία τον Φεβρουάριο ανήλθε σε 857.448 άτομα, έναντι 854.659 τον Ιανουάριο. Αντίστοιχα, τον Φεβρουάριο του 2013, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ήταν 855.286, περίπου ο ίδιος, αλλά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είχαν αυξηθεί από τον προηγούμενο μήνα κατά 25.499 άτομα, με ποσοστό αύξησης 3,07%. Σε ότι αφορά τους μακροχρόνια ανέργους, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τον Φεβρουάριο του 2014, οι 431.523 (ποσοστό 50,33%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 425.925 (ποσοστό 49,67%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    [09] Αρνητικός για 13ο συνεχή μήνα παρέμεινε ο πληθωρισμός

    Αρνητικός για 13ο συνεχή μήνα παρέμεινε ο πληθωρισμός, καθώς μειώθηκε κατά 1,3% τον Μάρτιο εφέτος από μείωση 1,1% τον Φεβρουάριο. Σχετικά με τα είδη που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς» ή επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε ανατιμήσεις (σε ετήσια βάση) σε γαλακτοκομικά και αυγά (2,4%), νωπό μοσχάρι (2,6%), ένδυση- υπόδηση (0,4%), τσιγάρα και καπνικά προϊόντα (1,3%), κρασιά (2,9%), τιμολόγια ΔΕΗ (7,9%), φάρμακα- λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων (29,8%) και διόδια (0,9%). Σε μηνιαία βάση (Μάρτιος προς Φεβρουάριο), υπήρξαν ανατιμήσεις, μεταξύ άλλων, σε τυρί φέτα (1,1%), νωπά λαχανικά (6,9%), νωπά φρούτα (9%), τσιγάρα (0,5%), φάρμακα (2,1%) και βενζίνη (0,6%). Στον αντίποδα, οι τιμές μειώθηκαν (σε ετήσια βάση) σε νωπά πουλερικά (7,7%), νωπό αρνί και κατσίκι (5,7%), νωπά λαχανικά (3,3%), νωπά φρούτα (7,9%), ελαιόλαδο (1,2%), νωπές πατάτες (7,7%), πετρέλαιο θέρμανσης (3%) και βενζίνη (4,2%).

    [10] ΥΠΟΙΚ: Στα 3 δισ. ευρώ η άντληση κεφαλαίων, με ισχυρή ζήτηση

    Ποσό 3 δισ. ευρώ άντλησε τελικά το υπουργείο Οικονομικών από τα 5ετή ομόλογα, με την επάνοδο στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2010, να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επιτυχής. Είναι, εν προκειμένω, χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή, καθώς το βιβλίο προσφορών (που άνοιξε σήμερα στις 11 το πρωί) έκλεισε σε λιγότερο από μια ώρα μετά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές ανήλθαν σε περίπου 20 δισ. ευρώ. Έτσι, αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν για ποσό 2,5 δισ. ευρώ. Το ετήσιο κουπόνι των ομολόγων ανήλθε σε 4,75%, ενώ η απόδοση, που θα οριστικοποιηθεί μετά την εκκαθάριση, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 4,95%, ήτοι χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για απόδοση 5%- 5,23%. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται από το υπουργείο ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μακροπρόθεσμα επενδυτικά funds (ξένα συνταξιοδοτικά ταμεία, κλπ). Παράγοντες της οικονομίας, επισημαίνουν ότι η επιτυχία της συγκεκριμένης έκδοσης «ανοίγει τον δρόμο» και για τις εκδόσεις στις οποίες ετοιμάζονται να προβούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες και επιχειρήσεις κρατικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, διευκολύνει τις χρηματοροές προς τη χώρα και όχι μόνον για δανεισμό, αλλά και για επενδύσεις.

    Διαβάστε επίσης: Χ. Αλμούνια: Μια καλή μέρα για την Ελλάδα, «Καλό νέο» χαρακτηρίζει η Κομισιόν, την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές , Υποχωρούν οι αποδόσεις και των 10ετών ομολόγων

    [11] Με την ανεργία στο 26,7% έκανε «ποδαρικό» το 2014

    Με την ανεργία στο 26,7% έκανε «ποδαρικό» το 2014, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 0,2 μονάδες σε σχέση με το 26,5% τον Ιανουάριο 2013. Όμως, παράλληλα, εμφανίστηκε μια επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης, καθώς, σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο, το ποσοστό περιορίστηκε κατά μισή μονάδα (από το 27,2% τότε). Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (1.317.848 άτομα), ενώ, ειδικά στους νέους 15- 24 ετών, η ανεργία διαμορφώνεται στο 56,8%. Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής: Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26,7% τον Ιανουάριο 2014, έναντι 26,5% τον Ιανουάριο 2013 και 27,2% τον Δεκέμβριο 2013. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.317.848 άτομα και αυξήθηκαν κατά 6.815 άτομα σε σχέση ?ε τον Ιανουάριο πέρυσι (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 17.446 άτομα σε σχέση ?ε τον Δεκέμβριο 2013 (μείωση 1,3%).

    [12] «Καλό νέο» χαρακτηρίζει η Κομισιόν, την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

    «Πολύ καλό νέο η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και ενθαρρυντικό σημάδι για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούγκ. Όπως σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος Τύπου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, μόλις η ελληνική κυβέρνηση δώσει επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου.

    [13] Ο Ράσμουσεν λέει πως η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της αν θέλει διάλογο

    Η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία ως πρώτο βήμα για να αρχίσει διάλογος σχετικά με την ουκρανική κρίση, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. Ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι περίπου 40.000 ρώσοι στρατιώτες είναι συγκεντρωμένοι κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, «όχι για γυμνάσια αλλά έτοιμοι για μάχη». Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Τσεχική Δημοκρατία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική δράση εκ μέρους της Ρωσίας θα έχει σοβαρές συνέπειες και θα οδηγήσει σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.

    [14] Για εμπλοκή σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές ερευνώνται οι φαρμακοβιομηχανίες Roche και Novartis, στη Γαλλία

    Η Αρχή Ανταγωνισμού της Γαλλίας διεξάγει έρευνα σε βάρος των φαρμαβιομηχανιών Roche και Novartis με την υποψία της εμπλοκής τους σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον τομέα της διάθεσης δύο οφθαλμολογικών φαρμάκων, ανακοίνωσαν οι εταιρίες.

    Τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελικές αρχές στη Ρώμη ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος τεσσάρων στελεχών ελβετικών φαρμακοβιομηχανιών με την υποψία της απάτης και της χειραγώγησης της αγοράς του φαρμάκου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

    [15] Ρώσοι βουλευτές θέλουν να ασκηθεί δίωξη στον Γκορμπατσόφ για τη διάλυση της ΕΣΣΔ, γεγονός που οδήγησε στην ουκρανική κρίση

    Μια ομάδα ρώσων βουλευτών ζήτησε σήμερα να αρχίσει δικαστική έρευνα σε βάρος του πρώην σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για τη διάλυση, το 1991, της ΕΣΣΔ και την ευθύνη του, που απορρέει απ' αυτή, για τη σημερινή κρίση στην Ουκρανία. «Όλοι οι νεκροί του Κιέβου βαραίνουν τη συνείδηση αυτών που ήταν στο Κρεμλίνο το 1991 και έκαναν αυτή τη μεγάλη χώρα να διαλυθεί» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας ο εθνικιστής βουλευτής Μιχαήλ Ντεγκτιάροφ, εννοώντας τους περίπου 100 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά την καταστολή της αμφισβήτησης που οδήγησε το Φεβρουάριο στην πτώση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο Ντεγκτιάροφ υπέγραψε αυτό το κοινοβουλευτικό αίτημα προς τη δικαιοσύνη μαζί με δύο βουλευτές του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, που υποστηρίζει το Κρεμλίνο, και δύο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αντέδρασε ρίχνοντας την ευθύνη για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ στους βουλευτές του σοβιετικού κοινοβουλίου οι οποίοι είχαν επικυρώσει τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης που είχε ανακοινώσει, κόντρα στη δική του άποψη, ο Μπόρις Γιέλτσιν, ο ρώσος πρόεδρος, και οι τότε ομόλογοί του της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. «Δεν υπάρχει ανάγκη για έρευνα: η Δούμα (η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) η οποία είχε ψηφίσει (υπέρ αυτής της απόφασης) πρέπει να ανέβει στα βαγόνια με κατεύθυνση το Μαγκαντάν», περιφέρεια της Άπω Ανατολής γνωστή για τα στρατόπεδα του σοβιετικού γκουλάγκ, ειρωνεύτηκε ο πρώην σοβιετικός ηγέτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 12:30:26 UTC