Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές
  • [02] Ο Γιάννης Μώραλης υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά
  • [03] Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη
  • [04] Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα συμψηφισμών ΦΠΑ στην αγορά
  • [05] Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Β. Πούτιν να σταματήσει να "αποσταθεροποιεί" την Ουκρανία
  • [06] Η Μόσχα ζητεί από την Ουκρανία να σταματήσει να την κατηγορεί για τα προβλήματά της

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές

    «Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων που έζησαν και ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τις εκλογικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των κινήσεων.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή την περίοδο η χώρα «αγωνίζεται να ολοκληρώσει δύσκολες οριστικές κινήσεις που τη φέρνουν στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο» και πως κάθε μέρα είναι σημαντική, γιατί «κάθε μέρα πρέπει να συμβαίνει κάτι που κατοχυρώνει τα επιτεύγματα των πολιτών, που δείχνει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο». Σημείωσε δε ότι «είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα τώρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα μέσα από τη σταδιακή και προστατευμένη επάνοδο στις αγορές», για να προσθέσει πως «είτε το θέλουμε είτε όχι η συμμετοχή μιας χώρας στις διεθνείς αγορές είναι στοιχείο ανεξαρτησίας και κυριαρχίας». Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές επιτέλους για να κλείσουν πολλά στόματα που κάνουν χωρίς λόγο αρνητικά σχόλια ή που δεν σέβονται όσο πρέπει τον αγώνα και την αγωνία των πολιτών».

    [02] Ο Γιάννης Μώραλης υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

    Την υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Πειραιά, έθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης. Για δημοτικός σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο του Ι. Μώραλη, «κατεβαίνει» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Μώραλης είχε κάνει σαφές στο παρελθόν ότι θα τερματίσει τη θητεία του στη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας.

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν επί σειρά ετών στενός συνεργάτης τού Σωκράτη Κόκκαλη στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο ρόλο έχει κι από την ημέρα που απέκτησε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

    [03] Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη

    Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί αύριο 8 Απριλίου, έως και τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύουν για όλους καθώς και «να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων»

    Ζητούν επίσης να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI, στα ασφαλιστικά Ταμεία.

    Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου, να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στις 8/4, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).

    [04] Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα συμψηφισμών ΦΠΑ στην αγορά

    Με την εφαρμογή του συστήματος Εκκαθαρισμένων Πράξεων (Cash Accounting Scheme) στην καταβολή του ΦΠΑ που ισχύει σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Μάλτα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει στην πράξη τον συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών αλλά και ιδιωτών μεταξύ τους και να δώσει έτσι μεγάλη ανάσα ρευστότητας στην αγορά. Πρόκειται για το νέο σύστημα συμψηφισμού του ΦΠΑ που εξαγγέλθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Σύμφωνα με αυτό το νέο σχήμα που θα εφαρμοσθεί από το Φθινόπωρο, όταν μία επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο είναι υπόχρεη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, σε αντίθεση με το υφιστάμενο σύστημα όπου ο εκδότης του τιμολογίου είναι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ μέσα σε 20 ημέρες ασχέτως αν αυτό πληρωθεί 6 μήνες αργότερα. Επιπλέον, ο παραλήπτης των παραστατικών εκπίπτει τον ΦΠΑ μόνο όταν πληρώσει το παραστατικό.

    Το σχήμα αυτό προβλέπεται σε προαιρετική βάση για τα κράτη-μέλη, στο 'Αρθρο 1 παρ. 7 της Οδηγίας 2010/45/EΕ (με το οποίο τροποποιήθηκε η Οδηγία 2006/112/EΚ με την εισαγωγή του άρθρου 167α). Βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε., τα κράτη-μέλη καθορίζουν ένα όριο τζίρου μέχρι 500.000 Euro για τους φορολογούμενους που μπορούν να επιλέξουν να κάνουν χρήση του συστήματος στην επικράτειά τους, ενώ το όριο αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 2.000.000 Euro μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [05] Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Β. Πούτιν να σταματήσει να "αποσταθεροποιεί" την Ουκρανία

    Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον οποιασδήποτε κίνησης, «ανοικτής ή κρυφής» στην ανατολική Ουκρανία και υποστήριξε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι φιλορώσοι διαδηλωτές στην περιοχή πληρώνονται.

    «Είδαμε ομάδες φιλορώσων διαδηλωτών να καταλαμβάνουν κτίρια στις ανατολικές πόλεις Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ» δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές πληρώνονται και δεν είναι κάτοικοι της περιοχής» πρόσθεσε.

    «Αν η Ρωσία κινηθεί στην ανατολική Ουκρανία είτε ανοικτά είτε κρυφά, θα ήταν μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν και την κυβέρνησή του να σταματήσουν κάθε προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και εφιστούμε την προσοχή κατά μιας περαιτέρω στρατιωτικής επέμβασης» σημείωσε ο Κάρνεϊ.

    [06] Η Μόσχα ζητεί από την Ουκρανία να σταματήσει να την κατηγορεί για τα προβλήματά της

    Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν να κατηγορούν τη Μόσχα για τα προβλήματα της Ουκρανίας, αφού ο Oυκρανός μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ κατηγόρησε χθες Κυριακή τον Rώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για τις «αποσχιστικές ταραχές» στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

    «Σταματήστε (...) να κατηγορείτε για όλα τα προβλήματα της σημερινής Ουκρανίας (τη Μόσχα)», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

    «Χωρίς πραγματική συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της οποίας, μέσω μιας ομοσπονδοποίησης, θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων των περιοχών της χώρας (...) είναι δύσκολο να αναμένεται μια μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση» της χώρας, συνέχισε το υπουργείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 April 2014 - 18:30:23 UTC