Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε απολογία καλεί η ανακρίτρια 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη
  • [02] Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Ταΰγετο
  • [03] Στο 1,5 δισ. ευρώ ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις
  • [04] Γ. Ζανιάς: Η νέα ανάπτυξη στη χώρα θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα
  • [05] Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία

  • [01] Σε απολογία καλεί η ανακρίτρια 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη

    Δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, καλεί το Σάββατο σε απολογία η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργεί για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

    Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να επιδοθούν αύριο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

    [02] Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Ταΰγετο

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε πλαγιά του Ταϋγέτου στην Αλαγονία Μεσσηνίας. Η φωτιά δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις και το γεγονός ότι έκαιγε σε περιοχή που είχε ξανακαεί, βοήθησε ώστε να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

    Στο σημείο επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς ενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας.

    [03] Στο 1,5 δισ. ευρώ ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις

    Στο 1,5 δισ. ευρώ είναι ο αναθεωρημένος στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2014, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ιωάννης Εμίρης, στο πλαίσιο της συνέντευξης με την ευκαιρία της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού. Για το 2015 ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ.

    Από τον Αύγουστο του 2011, που ξεκίνησε την λειτουργία του το ΤΑΙΠΕΔ, έχουν εισρεύσει έσοδα αποκρατικοποιήσεις 2,7 δισ. ευρώ, ενώ από τις συμφωνίες που έχουν ήδη κλείσει μέχρι σήμερα τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 5 δισ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Εμίρης.

    [04] Γ. Ζανιάς: Η νέα ανάπτυξη στη χώρα θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα

    Η διαμόρφωση των προτεραιοτήτων και των δομών του νέου ΕΣΠΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την συγκυρία καθώς μετά την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας η οποία επιτυγχάνεται αυτόν τον καιρό, περνάμε στην φάση της νέας αναπτυξιακής πορείας της χώρας και τα ποσά τα οποία έχουν συμφωνηθεί για το νέο ΕΣΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την ενίσχυση αυτής της πορείας, ιδιαίτερα δεδομένων των ισχνών δυνάμεων του ελληνικού Προϋπολογισμού, επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας στην Ημερίδα «Διαβούλευσης για το Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

    Στη διαδικασία αυτή διαμόρφωσης του νέου ΕΣΠΑ, ανέφερε ο κ.Ζανιάς, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αν και το ΕΣΠΑ αποτελεί δημόσιους πόρους, πρέπει να γίνει κατανοητό πως η νέα ανάπτυξη στη χώρα θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα. Γι' αυτό και η διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να οδηγεί σε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, με δεδομένο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η ανεργία και πως τη μεγαλύτερη πηγή απασχόλησης αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΜμΕ, οι τελευταίες πρέπει να ενισχυθούν ιδιαίτερα σε σχέση με τα διαρθρωτικά μειονεκτήματα τα οποία έχουν, π.χ. τις δυσκολίες πρόσβασης στην χρηματοδότηση.

    [05] Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία

    Η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αποκαταστάθηκε στην Τουρκία, μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα σήμερα η επιτροπή τηλεπικοινωνιών είχε ανακοινώσει ότι η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τον αποκλεισμό του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που επέβαλε πριν από δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο καταγγελιών διαφθοράς εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιολογούσαν το μέτρο της απαγόρευσης αποσύρθηκαν σήμερα από τον ιστότοπο της αρχής τηλεπικοινωνιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2014 - 16:30:23 UTC