Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενήργησε με βάση τον νόμο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής»
  • [02] Την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου, ζήτησε ο Α. Τσίπρας
  • [03] Συνάντηση Μπερλουσκόνι-Ναπολιτάνο για τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Η ουκρανική κυβέρνηση απαγόρευσε την εισαγωγή ορισμένων ρωσικών προϊόντων

  • [01] «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενήργησε με βάση τον νόμο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής»

    Με αφορμή το βίντεο με τις συνομιλίες του Παναγιώτη Μπαλτάκου και του Ηλία Κασιδιάρη, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγουσε ανακοίνωση της αργά σήμερα το βράδυ αναφέρει ότι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενήργησε σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψανκαι τον νόμο.

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά το χειρισμό της υποθέσεως της Χρυσής Αυγήςενήργησε με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν και τον νόμο, οποιαδήποτε δε άλλα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες στιχομυθίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

    [02] Την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου, ζήτησε ο Α. Τσίπρας

    «Σοκαρισμένος» με τις αποκαλύψεις από τη συζήτηση Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κυρίων Δένδια και Αθανασίου, ενώ τόνισε ότι και ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υφίσταται πολιτικό και θεσμικό θέμα, καθώς οι αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού σε ένα μείζον ζήτημα για την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Εμείς , πρόσθεσε, δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της ΧΑ με τη δολοφονία, την ξέραμε και την είχαμε καταγγείλει πολλές φορές .

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είχε καταγγείλει τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής και τώρα κατανοούμε πλήρως γιατί ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει τα περί συνεργασίας με την ΧΑ.

    Απαντώντας στο τι σημαίνει επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, να είμαστε πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο. Ωστόσο, σημείωσε, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, να το κατανοήσουν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Άρα, τόνισε, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για την Ελλάδα και για πρώτη φορά η αριστερά θα είναι νικήτρια. Ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «να τελειώνουμε» με την κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας.

    [03] Συνάντηση Μπερλουσκόνι-Ναπολιτάνο για τις μεταρρυθμίσεις

    Ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός, σήμερα το βράδυ, από τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

    Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήθελε να εκθέσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την μεταρρύθμιση της γερουσίας. Πρόκειται, ως γνωστόν, για δυο από τις κύριες προγραμματικές δεσμεύσεις του νέου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Για να εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές χρειάζεται η συνεργασία της κεντροδεξιάς παράταξης.

    Στο μεταξύ, το κόμμα του «μίστερ τιβί», η «Φόρτσα Ιτάλια» ανακοίνωσε ότι το επώνυμο «Μπερλουσκόνι» θα πλαισιώνει το σύμβολο της πολιτικής αυτής δύναμης στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαίου.

    [04] Η ουκρανική κυβέρνηση απαγόρευσε την εισαγωγή ορισμένων ρωσικών προϊόντων

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει προσωρινά σε επτά ρωσικές εταιρείες τροφίμων να εισάγουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ουκρανική επικράτεια, σε μια ένδειξη ότι η ένταση μεταξύ των δύο κρατών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία επεκτείνεται στο πεδίο του εμπορίου.

    Οι εμπορικές σχέσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας ήταν ήδη τεταμένες τα τελευταία χρόνια. Η Μόσχα είχε απαγορεύσει την εισαγωγή ορισμένων ουκρανικών προϊόντων, όπως ορισμένες ποικιλίες τυριών. Η Ουκρανία ανταπέδωσε επιβάλλοντας περιορισμούς στη διάθεση ορισμένων ρωσικών τροφίμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2014 - 20:30:22 UTC