Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα, στις 11 Απριλίου η Α. Μέρκελ
  • [02] Να διερευνηθεί η γνησιότητα του υλικού που ισχυρίστηκε ότι διαθέτει ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητούν όλα τα κόμματα
  • [03] Ι. Μηλιός: Θα έχουμε επιπτώσεις με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων
  • [04] Βελτιωτική ρύθμιση για το «πλοίο ασφαλείας» κατέθεσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
  • [05] Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και 210.000 ευρώ στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για το ακίνητο της Ακρόπολης
  • [06] Πρόταση ενοχής του Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβές «πόθεν έσχες» σχετικά με το ακίνητο στην Ακρόπολη
  • [07] Συμπληρωματικές απολογίες των πρωταγωνιστών της δολοφονίας του Π. Φύσσα
  • [08] Ι. Στουρνάρας: Οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι ασφαλείς
  • [09] Εκταμίευση δόσης 150 εκατ. ευρώ στην Κύπρο
  • [10] Σε χαμηλό τετραετίας τα ελληνικά ομόλογα
  • [11] Ι. Στουρνάρας: Είμαι ευτυχής που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών
  • [12] Ο Βλ. Πούτιν πήρε και επίσημα διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγό του Λιουντμίλα
  • [13] Ένας ταξίαρχος της αστυνομίας νεκρός από τη διπλή έκρηξη στο Κάιρο
  • [14] Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο

  • [01] Στην Αθήνα, στις 11 Απριλίου η Α. Μέρκελ

    Τις πληροφορίες που ήθελαν την καγκελάριο της Γερμανίας να επισκέπτεται την Αθήνα στις 11 Απριλίου επιβεβαίωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ. Ο κ. Στράιτερ επισήμανε ότι η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Σε σημερινό της δημοσίευμα, η Sueddeutsche Zeitung, η οποία αποκάλυψε τα σχέδια της καγκελαρίου, κάνει λόγο για επίσκεψη «προκειμένου να στηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος υφίσταται έντονη πολιτική πίεση στο εσωτερικό».

    [02] Να διερευνηθεί η γνησιότητα του υλικού που ισχυρίστηκε ότι διαθέτει ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητούν όλα τα κόμματα

    Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα. Τα κόμματα χωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να εξεταστεί αν πράγματι είναι γνήσιο το υλικό, ο δε πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένοςζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να επισημάνει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κασιδιάρη είπε: «Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

    Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του. «Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης. Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».

    [03] Ι. Μηλιός: Θα έχουμε επιπτώσεις με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων

    «Είναι αλήθεια ότι όλοι δίνουν συγχαρητήρια, αλλά είναι αυτοί που ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές. Η πολιτική Σαμαρά είναι όμοια με την πολιτική Μέρκελ, Ρέντσι ή αυτή που ακολουθείται στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και αλλού. Είναι γενικό το πρόβλημα, και αυτή η πολιτική διχάζει τις κοινωνίες» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, αναφερόμενος στα θετικά σχόλια των Ευρωπαίων υπουργών για την οικονομία. Ο κ. Μηλιός ανέφερε ότι «τα νέα μέτρα θα είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, σε μια κατάσταση με 30% ανεργία και μέτρα που ήδη έχουν ισοπεδώσει τους μισθούς στα 580 ευρώ, ενώ δεν γίνεται τίποτα ούτε για τη μαύρη εργασία, υιοθετώντας τις πιο ελαστικές μορφές της» και πρόσθεσε πως «δεν θα γλιτώσουμε την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ασφαλισμένων- και η ισοπέδωση των ταμείων θα είναι προς τα κάτω για ακόμη μία φορά» αλλά και ότι «θα έχουμε επιπτώσεις με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων με τον τρόπο που γίνονται». Σημείωσε, επίσης, πως το ότι θα βγει η χώρα στις αγορές έχει περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα, διότι το επιτόκιο 5%, με 5 δισ., για 5 χρόνια δεν επιλύει το πρόβλημα του χρέους. «Θέλει κούρεμα, και κυρίως σταμάτημα της λιτότητας, διότι θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Γιατί εκτινάχθηκε το χρέος; Διότι μειώθηκε αυτό που παράγει η χώρα και μεγάλωσε έτσι το χρέος» υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Βελτιωτική ρύθμιση για το «πλοίο ασφαλείας» κατέθεσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

    Ρύθμιση με την οποία τίθενται κανόνες και περιορισμοί στην ενεργοποίηση του «πλοίου ασφάλειας» (άρθρο 25 του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία) ανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ψηφίζει το μεσημέρι η Βουλή. Ο κ. Βαρβιτσιώτης επέφερε βελτιώσεις στο άρθρο 25 για τη λειτουργία του «πλοίου ασφάλειας» σύμφωνα με τις οποίες το πλοίο ασφάλειας θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά από 72 ώρες συνεχιζόμενης διακοπής της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας (πχ μακράς απεργιακής κινητοποίησης, κατάρρευσης ακτοπλοϊκής εταιρείας ή άλλης έκτακτης ανάγκης). Ακόμη, προβλέπεται να καλύπτεται το ένα τρίτο των προγραμματισμένων δρομολογίων και το νέο καθεστώς να έχει μέγιστη διάρκεια έναν μήνα. Αν δηλαδή, τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς ένα νησί είναι επί παραδείγματι τρία, το πλοίο ασφάλειας θα δρομολογείται στο ένα από αυτά και για διάστημα μέχρι ενός μήνα. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να καταλύσουμε το απεργιακό δικαίωμα των Ελλήνων Ναυτικών, ούτε όμως και να αφήσουμε να καταστρατηγείται το κοινωνικό δικαίωμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών μας» διαμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας. Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε το Κοινοβούλιο να ψηφίσει με ευρεία συναίνεση τη διάταξη, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί τη χρυσή τομή, καθώς διευθετείται η υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους νησιώτες για μίνιμουμ συγκοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η δυνατότητα απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ακτοπλοΐα. Με τον τρόπο αυτό καθησυχάζει τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στέλνοντας ταυτοχρόνως μήνυμα και προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ότι δεν πρόκειται για «απεργοσπαστικό μηχανισμό».

    [05] Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και 210.000 ευρώ στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για το ακίνητο της Ακρόπολης

    Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το πενταμελές εφετείο στον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», που αφορά το ακίνητο της Ακρόπολης. Επιπλέον, με την απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 210.000 ευρώ στον πρώην υπουργό, στον οποίο -για πρώτη φορά απ΄όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη- αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η απόφαση επί της ποινής ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο μέλη του δικαστηρίου να διατυπώνουν την άποψη ότι στο κ. Τσοχατζόπουλο πρέπει να επιβληθεί μικρότερη ποινή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμμα του υπουργείου Άμυνας.

    [06] Πρόταση ενοχής του Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβές «πόθεν έσχες» σχετικά με το ακίνητο στην Ακρόπολη

    Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Κατ. Πιστόλη, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός. Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, για την οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και χρηματική ποινή 525.000 ευρώ, αφορά τη μη δήλωση του ακινήτου της Ακρόπολης στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010. Η εισαγγελέας ζήτησε να μην δεχθεί το δικαστήριο τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο πρώην υπουργός, ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση απόκρυψης του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά την εισαγγελική λειτουργό , η «παράλειψη» του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν με σκοπό ηθελημένης απόκρυψης, καθώς το επίμαχο έτος ήταν το τελευταίο που ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος σε δήλωση «πόθεν έσχες». Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός «επειδή ήταν η τελευταία δήλωση που υποχρεούνταν να κάνει, θεωρούσε ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον σε πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς που είναι περισσότερο υποχρεωμένοι από άλλους πολίτες να γνωρίζουν κι όχι να παραβαίνουν τον νόμο. Ήταν ηθελημένη η απόκρυψη. Προέβη ηθελημένα στη μη δήλωση του ακινήτου, για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων. Ζητώ την ενοχή του». Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που ήδη εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, απολογούμενος σήμερα στο δικαστήριο επικαλέστηκε άγνοια νόμου, ενώ επανέλαβε ότι είναι θύμα ενός επικοινωνιακού πολέμου.

    [07] Συμπληρωματικές απολογίες των πρωταγωνιστών της δολοφονίας του Π. Φύσσα

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν και πάλι τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πρωταγωνιστές στην υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν κληθεί σήμερα να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες, αλλά έλαβαν προθεσμία για τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη. Οι νέες κλήσεις σε βάρος των δύο προσωρινά κρατούμενων μελών της Χρυσής Αυγής αφορούν νέα στοιχεία που συνέλεξαν οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, όπως όπλα που φαίνεται να συνδέονται με τον Γ. Καζαντζόγλου, κατηγορούμενο για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού.

    Οι ανακρίτριες ζητούν από τους δύο κατηγορούμενους (που με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης ήταν μαζί στο αυτοκίνητο το βράδυ της δολοφονίας) συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τόσο δηλαδή για αυτές που αφορούν την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, όσο και για αυτές που σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι.

    [08] Ι. Στουρνάρας: Οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι ασφαλείς

    Την ικανοποίησή τους για την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ecofin, υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Τζόναθαν Φολ (Jonathan Faull), μετά το τέλος της δεύτερης συνόδου εργασίας του άτυπου Ecofin, που έγινε στο Ζάππειο. Οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι ασφαλείς, είπε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του φιλόδοξου σχεδίου της τραπεζικής ενοποίησης και μέχρι τα μέσα Απριλίου θα είναι έτοιμοι οι σχετικοί κανονισμοί προς ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι από τα 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίησή τους από το πρόγραμμα, χρησιμοποιήθηκαν ήδη τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, τα 14 δισ. ευρώ για την εκκαθάριση τραπεζών όπου χρειάστηκε και τα υπόλοιπα 11 δισ. ευρώ που απομένουν ως «μαξιλάρι». Εάν δεν χρειαστούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους, πρόσθεσε.

    [09] Εκταμίευση δόσης 150 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

    Την εκταμίευση της δόσης των 150 εκατ. ευρώ στην Κύπρο ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέχεια της έγκρισης της τρίτης τριμηνιαίας αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, από το Εurogroup.

    Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κλάους Ρέκλινγκ, η εκταμίευση αυτή είναι προϊόν της επιτυχούς αξιολόγησης και της δέσμευσης των Αρχών στο πρόγραμμα. «Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων, καθώς παραμένουν σημαντικές προκλήσεις μπροστά μας» κατέληξε.

    [10] Σε χαμηλό τετραετίας τα ελληνικά ομόλογα

    Η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 6,19%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, λειαίνοντας τις προοπτικές επιτυχούς επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times. Η χθεσινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να εγκρίνουν τη χορήγηση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ενίσχυσε την ελληνική αγορά, ωθώντας τον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κοντά σε υψηλό τριετίας και μειώνοντας την απόδοση των δεκαετών ομολόγων κατά 15 μονάδες βάσης στο 6,19%, προσθέτει το δημοσίευμα.

    [11] Ι. Στουρνάρας: Είμαι ευτυχής που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών

    Στις αποφάσεις του πρωθυπουργού παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς εάν ενδιαφέρεται για μια μετακίνησή του στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «δεν έχω κάνει καμία σχετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Η τύχη ενός υπουργού και ενός διοικητή μιας κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και του Κοινοβουλίου». Για να προσθέσει, στην επανάληψη της ερώτησης, «όχι. Είμαι ευτυχής που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών».

    [12] Ο Βλ. Πούτιν πήρε και επίσημα διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγό του Λιουντμίλα

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πήρε και επίσημα διαζύγιο από τη σύζυγό του Λιουντμίλα, με την οποία ήταν σε διάσταση επί πολλά χρόνια, επιβεβαίωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χωρίς να διευκρινίσει το πότε έγινε αυτό.

    Από το βιογραφικό του Πούτιν που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ρωσικής προεδρίας αφαιρέθηκε η λέξη «παντρεμένος», παρατήρησε το πρακτορείο Ιτάρ-Τας. Την πληροφορία αυτή επανέλαβε και η δημόσια τηλεόραση της χώρας. Το πρακτορείο ρώτησε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εάν αυτό σημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει χωρίσει και επίσημα. «Αυτό σημαίνει ότι βγήκε το διαζύγιο», απάντησε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    [13] Ένας ταξίαρχος της αστυνομίας νεκρός από τη διπλή έκρηξη στο Κάιρο

    Ένας ταξίαρχος της αιγυπτιακής αστυνομίας σκοτώθηκε από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα έξω από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως επρόκειτο για επίθεση εναντίον οχήματος της αστυνομίας.

    [14] Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο

    Ένα μεγάλο σύννεφο αιθαλομίχλης καλύπτει σήμερα το Λονδίνο όπως και μεγάλο μέρος της Βρετανίας, που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω της ποιότητας της ατμόσφαιρας που εισπνέουν οι Βρετανοί και τα πολύ υψηλά επίπεδα της ρύπανσης. Η κατάσταση αυτή που αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον την Παρασκευή οφείλεται σε τρεις αιτίες: τις τοπικές εκπομπές, τη βιομηχανική ρύπανση που φθάνει από την ευρωπαϊκή ήπειρο και τη σκόνη από άμμο της Σαχάρας, η οποία μεταφέρεται από ανέμους που φυσούν από νοτιοανατολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Παρότι ο καιρός είναι ιδιαίτερα ήπιος για την εποχή, με θερμοκρασίες έως 20 βαθμούς στο Λονδίνο, το υπουργείο Περιβάλλοντος συνέστησε στα άτομα που είναι ευάλωτα να αποφύγουν την έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2014 - 12:30:25 UTC