Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόιτερς: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να είναι εξέλιξη καθοριστικού χαρακτήρα
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Σε τρεις δόσεις τα 8,3 δισ. ευρώ
  • [03] Η ΙΑΤΑ ζήτησε αλλαγές στα συστήματα παρακολούθησης πτήσεων
  • [04] Η τουρκική αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα

  • [01] Ρόιτερς: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να είναι εξέλιξη καθοριστικού χαρακτήρα

    Η Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μίας από τις ταχύτερες επανόδους που έχουν καταγραφεί ποτέ για χώρες που έχουν χρεοκοπήσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς. Προκαλώντας έκπληξη στους καταστροφολόγους, οι οποίοι μόλις πριν από δύο χρόνια θεωρούσαν ότι το χρέος της ήταν τόσο μεγάλο ώστε μόνο η επιστροφή της σε μία υποτιμημένη δραχμή θα έσωζε τη χώρα από δεκαετίες καταστροφής, η Ελλάδα εξετάζει τώρα την πώληση πενταετών ομολόγων στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, τονίζει το Ρόιτερς.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Σε τρεις δόσεις τα 8,3 δισ. ευρώ

    Με θετικές αναφορές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, το Eurogroup ενέκρινε σήμερα τη δόση των 8,3 δισ. ευρώ. Ζήτησε, όμως, ταυτόχρονα, να εφαρμοστεί πιστά το υφιστάμενο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και παρέπεμψε τη συζήτηση για την ανάγκη ή όχι ενός νέου δανείου στον επόμενο έλεγχο από την τρόικα, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει το καλοκαίρι. Με δεδομένο, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα χρηματοδοτικού κενού για τους επόμενους 12 μήνες.

    Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος των εργασιών του Eurogroup, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκε ο 4ος έλεγχος της τρόικας και υπάρχει θετικό αποτέλεσμα» ανακοινώνοντας ότι η χώρα θα λάβει ποσό 8,3 δισ. ευρώ σε 3 δόσεις.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος, η πρώτη δόση (ύψους 6,3 δισ. ευρώ) θα δοθεί στα τέλη Απριλίου, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχει η Ελλάδα τον Μάιο σε λήξεις ομολόγων. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν άλλες δύο δόσεις (1 δισ. ευρώ κάθε μια), οι οποίες θα εκταμιευτούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρωθούν οι έξι προαπαιτούμενες δράσεις ανά δόση. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου δανείου προς τη χώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να μην λάβει άλλο δάνειο και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να μοιραστεί αυτή την αισιοδοξία. Είπε, ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την τρόικα ότι το Πρόγραμμα είναι χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι τώρα πρέπει να συγκεντρωθεί η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα και το όλο ζήτημα θα επανεξεταστεί στον επόμενο έλεγχο. Ενώ, σχετικά με τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Eurostat για την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν είναι του παρόντος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο ζήτημα της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η μόνη οδός για να ενισχυθεί η απασχόληση. Δήλωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης της Ελλάδας και σημείωσε ότι αναμένει από την κυβέρνηση το συγκεκριμένο σχέδιο μέσα στις επόμενες βδομάδες ή μήνες. Και, πρόσθεσε, ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά αυτό το σχέδιο.

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, αναγνώρισε, όπως, είπε, τις προσπάθειες των Ελλήνων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο επόμενος έλεγχος «θα ολοκληρωθεί κανονικά και δεν θα χρειαστεί να φτάσουν τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μία πολύ ωραία πόλη». Επίσης, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και να αυξηθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση. Για να γίνει αυτό, όμως, επισήμανε, θα πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων και να διατηρηθούν τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία.

    [03] Η ΙΑΤΑ ζήτησε αλλαγές στα συστήματα παρακολούθησης πτήσεων

    Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ζήτησε σήμερα αλλαγές στα συστήματα παρακολούθησης πτήσεων ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό με αυτό της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

    «Σε έναν κόσμο που η κάθε μας κίνηση φαίνεται ότι εντοπίζεται, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ένα αεροπλάνο μπορεί απλά να εξαφανιστεί και ότι ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης (το αποκαλούμενο "μαύρο κουτί") και ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο CVR (Cockpit Voice Recorder) είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Τόνι Τάιλερ κατά την έναρξη διάσκεψης για την πολιτική αεροπορία στην Κουάλα Λουμπούρ. «Η (πτήση) MH370 υπενθύμισε την ανάγκη για βελτίωση (των συστημάτων εντοπισμού) των αεροσκαφών μας εν πτήσει. Δεν μπορεί να επιτρέψουμε άλλο αεροπλάνο απλά να εξαφανιστεί», είπε ο Τάιλερ.

    [04] Η τουρκική αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα

    Το κύριο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει σήμερα προσφυγή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά στην πρωτεύουσα το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών κόμμα. «Θα προσφύγουμε σήμερα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK)», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊκάν Ερντεμίρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). «Σημαντική νοθεία αποδείχθηκε πως έγινε σε πολλά εκλογικά τμήματα» της τουρκικής πρωτεύουσας, δήλωσε εξάλλου προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας δικηγόρος που πρόσκειται στο CHP και ζήτησε να μην κατονομασθεί.

    Χιλιάδες οπαδοί του CHP συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από την έδρα του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου στην Άγκυρα κρατώντας τουρκικές σημαίες για να καταγγείλουν «μαζική νοθεία» στην πρωτεύουσα, η οποία αριθμεί 5 εκατ. κατοίκους, και να ζητήσουν νέα καταμέτρηση των ψήφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2014 - 12:30:23 UTC