Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν τίθεται ζήτημα εκλογών
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Καλλιεργούν κλίμα τεχνητής πόλωσης
  • [04] Παρατείνεται η διαθεσιμότητα μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ
  • [05] ΔΝΤ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος
  • [06] Μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού

    Για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης και κεντρικοί τραπεζίτες, τόνισε σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως «αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν τίθεται ζήτημα εκλογών

    «Ζήτημα βουλευτικών εκλογών φυσικά δεν τίθεται», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, ότι τιμά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, και ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Σημείωσε επίσης, ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, γιατί δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση να μη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

    Ερωτηθείς σχετικά με την καταψήφιση, εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου του δεύτερου άρθρου του νομοσχεδίου, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωσή του τονίζοντας ότι όλοι κρινόμαστε.Σε ερώτηση για το εάν δεν προχώρησε σε διαγραφές για να μην μειωθεί ο αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είπε ότι δεν είναι το κριτήριο του τα διοικητικά μέτρα, για να συμπληρώσει: «θα μου επιτρέψετε, δε, να πω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Καλλιεργούν κλίμα τεχνητής πόλωσης

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του κόμματος επέκρινε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια κλίματος τεχνητής πόλωσης «προκειμένου να κρύψουν ότι οι προτάσεις όλων τους είναι «εντός των τειχών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, στην οποία δίνουν διαπιστευτήρια για το ποιος μπορεί να είναι ικανότερος διαχειριστής».

    «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί σε πάλη, σε λαϊκή κοινωνική συμμαχία, που θα οδηγήσει σε ανατροπή συνολικά και της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και της τάξης που έχει σήμερα την εξουσία» είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική δεν αλλάζει ούτε με επιμέρους αλλαγές προσώπων ή συνεργασιών και κομμάτων εφόσον «αυτά βρίσκονται στην ίδια ρότα του καπιταλιστικού μονόδρομου, του ευρωενωσιακού σφαγείου των λαϊκών δικαιωμάτων».

    Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπέρνει ιδιαίτερα επικίνδυνες αυταπάτες με την «κοροϊδία περί κατάργησης των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η ονομαζόμενη μνημονιακή πολιτική είναι ενσωματωμένη στις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ και αφορούν κάθε κράτος - μέλος της».

    Υπογράμμισε ότι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ και με την ψήφο στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου αποτελεί ένα πραγματικά διαφορετικό και ελπιδοφόρο βήμα.

    [04] Παρατείνεται η διαθεσιμότητα μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ

    Με έγγραφό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει γνωστό ότι παρατείνεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας για όλους τους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

    Όπως σημειώνει, προς αποφυγή παρανοήσεων, οι τελικοί πίνακες που έχει δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ δεν είναι οριστικοί καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις θεραπείας των υπαλλήλων, και προσθέτει ότι όλοι οι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση σε κάποια από τις ανακοινώσεις, παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

    Συνεπώς, και μέχρι και την έκδοση των οριστικών πινάκων δεν διακόπτεται η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων. Συγκεκριμένα για τις Ανακοινώσεις 6, 8 και 9, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων θεραπείας είναι η 11η Απριλίου 2014 (βλ.άρθρο 51, παρ. 6 του ν.4250/14).

    Αυτονόητο, μάλιστα, είναι ότι η παράταση δεν αφορά όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για να μεταταχθούν/μεταφερθούν και άρα θα πρέπει να διαγράφουν.

    [05] ΔΝΤ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

    «Τώρα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες από την Ελλάδα ώστε να μπορέσουμε να συστήσουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (. . .). Μετά από αυτό θα εξετάσουμε το θέμα του χρέους, και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το καλοκαίρι»δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Ρεζά Μογαντάμ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Επίσης, πρόσθεσε, φαίνεται να υπάρχουν κάποια ζητήματα, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, προτού η Αθήνα λάβει την επόμενη δόση του δανείου.

    «Θα γίνει μια συζήτηση στο Eurogroup μεταξύ των Ευρωπαίων ώστε να αποφασίσουν τους όρους της συνεισφοράς τους. Και μετά από αυτό, το ΔΝΤ, βάσει της εφαρμογής των ενεργειών (...) θα εξετάσει την παροχή της δόσης λίγο αργότερα».

    [06] Μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.

    Ο Πούτιν είπε στη Μέρκελ ότι διέταξε τη απόσυρση μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά ουκρανικά σύνορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

    «Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και την Υπερδνειστερία» είπεο Στέφεν Ζάιμπερτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 March 2014 - 18:30:26 UTC