Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκωμοσία αναπληρωτών υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
  • [02] Νέα συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το απόγευμα
  • [03] Τριμερής συμφωνία για τη διάσωση του «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [04] Στην Κριμαία ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ
  • [05] Το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε πως νίκησε στις δημοτικές εκλογές στην Άγκυρα
  • [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κύπρο»

  • [01] Ορκωμοσία αναπληρωτών υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

    Ορκίζονται σήμερα, στις 15:00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι κ.κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Νικόλαος Ταγαράς ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, στη θέση των παραιτηθέντων αναπληρωτών υπουργών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Σταύρου Καλαφάτη, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    [02] Νέα συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το απόγευμα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στις 7 το απόγευμα αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη, μεταξύ των δύο, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου μιας ώρας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών από αύριο στις Βρυξέλλες, όπως η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Αφρικής.

    [03] Τριμερής συμφωνία για τη διάσωση του «Ερρίκος Ντυνάν»

    Tην υπογραφή τριμερούς συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς και το υπουργείο Υγείας για την αναγέννηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ανακοίνωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του μη-κερδοσκοπικού Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» ΝΠIΔ.

    Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας και την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», καθηγητής Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς δήλωσε: «Είναι ιστορική η στιγμή για την περαιτέρω πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσο και του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν". Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη βούληση την οποία ως Δημόσιο επέδειξε, προκειμένου να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν". Η πρώτη ενέργεια, βεβαίως, που πρέπει να γίνει είναι να απελευθερωθούν χρήματα από την πιστώτρια Τράπεζα για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται. Αλλά, χάρις στην κατανόηση και την αποφασιστικότητα του κ. υπουργού, νομίζω ότι είναι η απαρχή της σωτηρίας...».

    [04] Στην Κριμαία ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφθασε σήμερα στην Κριμαία για μια επίσκεψη που θα επικεντρωθεί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χερσονήσου της νότιας Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία προσχώρησε στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Είμαι στη Συμφερούπολη» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. «Σήμερα η κυβέρνηση θα συζητήσει εδώ για την ανάπτυξη της Κριμαίας».

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μελών της κυβέρνησης, μεταξύ τους ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης 'Ιγκορ Σουβάλοφ, για μια συνεδρίαση με θέμα την «οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης» σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης τη Σεβαστούπολη, όπου έχει τη βάση του ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

    [05] Το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε πως νίκησε στις δημοτικές εκλογές στην Άγκυρα

    Ο υποψήφιος του κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημαρχία της Άγκυρας δήλωσε σήμερα το πρωί πως νίκησε τον αντιπαλό του υποψήφιο της αντιπολίτευσης. «Κύριε πρωθυπουργέ, μας ανοίξατε το δρόμο. Ο λαός της Άγκυρας και της Τουρκίας ακολούθησε το δρόμο σας σε ποσοστό 45%. Ο δρόμος είναι ανοικτός» δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ, σε συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Εμρουλάχ Ισλέρ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Μετά την καταμέτρηση του 99,65% των ψηφοδελτίων,ο Γκιοκτσέκ συγκεντρώνει το 44,74% των ψήφων, έναντι 43,81% του αντιπάλου του του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μανσούρ Γιαβάς. Οι δύο αντίπαλοι ανακοίνωσαν διαδοχικά χθες το βράδυ αμφότεροι τη νίκη τους σε μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη από κατηγορίες για νοθεία.

    Το κόμμα του Ερντογάν, παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία φέρεται να εμπλέκεται, κατήγαγε μια μεγάλη νίκη στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, κερδίζοντας στο σύνολο της χώρας το 45,5% των ψήφων, με μεγάλο προβάδισμα από τον κύριο αντίπαλό του, το CHP, που κέρδισε 27,9%. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, υποσχέθηκε αμέσως στους αντιπάλους του ότι θα τους κάνει "να πληρώσουν το τίμημα".

    [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κύπρο»

    «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κύπρο, όταν χρειάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ καλή». Φυσικά, είπε, συναντηθήκαμε (με τον Πρόεδρο) πριν έναν χρόνο, όταν έπρεπε να πάρουμε τις πολύ δύσκολες αποφάσεις για την Κύπρο. Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά κατά τον τελευταίο χρόνο και πρόσθεσε ότι γι' αυτό συγχάρηκε τον Κύπριο Πρόεδρο και την κυβέρνησή του.

    Την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σημείωσε ότι θεωρεί πως «θα υπάρξουν δύσκολες ώρες, αλλά και προοπτική για την κυπριακή οικονομία, που έδειξε ότι είναι δυναμική και ευέλικτη». Μιλώντας στη Λευκωσία, ύστερα από συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ, Χάρη Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι η περσινή απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων ήταν σκληρή, αλλά αναπόφευκτη υπό τις περιστάσεις. «Έπρεπε να σώσουμε τις τράπεζες και την οικονομία της Κύπρου», δήλωσε. Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα, είπε, ότι αυτά θα αρθούν βήμα με βήμα με βάση την ανάγκη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος και ότι αυτό εναπόκειται στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 March 2014 - 10:30:22 UTC