Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βορειοδυτικά της Κρήτης
  • [02] Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης
  • [03] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
  • [04] Δημόσιο έλλειμμα 4,3% κατέγραψε η Γαλλία το 2013
  • [05] Ανταλλαγή πυρών στα θαλάσσια σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας
  • [06] Νέα συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Ντ. Έρογλου, για το Κυπριακό
  • [07] Στην Κύπρο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [08] «Ως συγγραφέας προτιμώ τα "πολλά πρόσωπα" του αστυνομικού μυθιστορήματος»

  • [01] Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βορειοδυτικά της Κρήτης

    Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, μετά τον εντοπισμό τριανταδιάμετρου σκάφους στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιβαίνουν περίπου 400 παράτυποι μετανάστες.

    Το συγκεκριμένο πλοίο ζήτησε την παροχή βοήθειας και στο σημείο έσπευσαν, ύστερα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, δύο φορτηγά πλοία και ένα αμερικανικό πολεμικό. Επίσης, αναχώρησαν από τον Πειραιά ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

    [02] Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης

    Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, στην οδό Φιλελλήνων, πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι κατά της διαθεσιμότητας.

    [03] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

    Έδεσαν κάβους από σήμερα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια, λόγω των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς στην ακτοπλοΐα.Έως τώρα, η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους. Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 8 το πρωί, διαμαρτυρία στη συνέχεια στο λιμάνι έξω από το πλοίο «European express» και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

    Η συνομοσπονδία των ναυτικών έχει ζητήσει την απόσυρση της σχετικής ρύθμισης και σε ανακοίνωσή της τονίσει ότι «ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και δεν πρόκειται να τον κάμψουν ούτε τρομοκρατίες ούτε επιτάξεις και ούτε καμία άλλη "κοινωνικοποιημένη" διάταξη». Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και 'Αλλες Διατάξεις» που αναμένεται προς ψήφιση στη Βουλή, αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς, αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών, η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω).

    Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγονται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι των πλοίων δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

    [04] Δημόσιο έλλειμμα 4,3% κατέγραψε η Γαλλία το 2013

    Η Γαλλία κατέγραψε το 2013 δημόσιο έλλειμμα 4,3% έναντι του στόχου για 4,1%, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία, γεγονός που συνιστά νέα αποτυχία για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος την επομένη της βαριάς ήττας που υπέστη η γαλλική αριστερά στις δημοτικές εκλογές. Το δημόσιο χρέος υπερέβη επίσης τις επίσημες προβλέψεις, ανεβαίνοντας στο 93,5% πέρυσι ενώ η κυβέρνηση το υπολόγιζε στο 93,4%, σύμφωνα με το γαλλικό Εθνκό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (INSEE).

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των Βρυξελλών να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ ως το 2015. Το δημόσιο έλλειμμα βρισκόταν το 2012 στο 4,9% του ΑΕΠ.

    [05] Ανταλλαγή πυρών στα θαλάσσια σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αντάλλαξαν σήμερα πυρά κοντά στο διαφιλονικούμενο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών και η Σεουλ ζήτησε από τους κατοίκους δύο γειτονικών νησιών να σπεύσουν στα καταφύγια, ενώ οι τριβές πολλαπλασιάζονται στη χερσόνησο. «Οβίδες που εβλήθησαν από τη Βόρεια Κορέα έπεσαν στη δική μας πλευρά (του συνόρου) και απαντήσαμε ανοίγοντας πυρ» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων. Τα πυρά και από τις δύο πλευρές δεν έμοιαζαν να στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων στόχων. «Προς το παρόν τα δύο μέρη βάλλουν στη θάλασσα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Οι κάτοικοι των νοτιοκορεατικών νησιών Μπαενγκνιόνγκ και Γεονπιόνγκ πήραν εντολή να πάνε στα καταφύγια, διευκρίνισε ένας τοπικός αξιωματούχος. Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την πραγματοποίηση στρατιωτικών γυμνασίων με πραγματικά πυρά στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στα θάλασσια σύνορα με τη Νότια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα διεξάγει τακτικά ασκήσεις πυροβολικου, αλλά συνήθως δεν ειδοποιεί εκ των προτέρων τη γείτονα και εχθρό της.

    [06] Νέα συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Ντ. Έρογλου, για το Κυπριακό

    Τη δεύτερη συνάντησή τους αφότου άρχισε, στις 11 Φεβρουαρίου, η νέα φάση διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Στη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της έως τώρα πορείας των συνομιλιών των διαπραγματευτών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, κυρίων Μαυρογιάννη και Οζερσάι. Στόχος του κ. Αναστασιάδη είναι να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει ο διάλογος πιο αποτελεσματικός, καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά εκτιμά ότι οι τουρκοκυπριακές θέσεις αποκλίνουν από το κοινό ανακοινωθέν για τις διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος την Τετάρτη θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Mουν, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, με διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν δημιουργούν αισιοδοξία και περιθώρια για, αμοιβαία αποδεκτή, συμβιβαστική λύση εντός του 2014. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ανέφικτη, παραπλανητική και καθαρά επικοινωνιακή την επιμονή της τουρκοκυπριακής πλευράς να αρχίσει σύντομα ένα « πάρε-δώσε». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θεωρεί ότι η λύση θα είναι πολύ πιο εφικτή αν σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, βελτιωθεί η κυπριακή οικονομία, ξεκαθαρίσει ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής, καθώς και οι προθέσεις του Ισραήλ για αγωγό προς Τουρκία ή τερματικό, διαφανεί, αν θα υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας την άνοιξη του 2015.

    [07] Στην Κύπρο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ

    Ένα χρόνο μετά το μνημόνιο ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισκέπτεται την Κύπρο. Ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Το απόγευμα θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    [08] «Ως συγγραφέας προτιμώ τα "πολλά πρόσωπα" του αστυνομικού μυθιστορήματος»

    «Ως συγγραφέας προτιμώ τα ''πολλά πρόσωπα'' του αστυνομικού μυθιστορήματος. Αντί της εμμονής σε ένα είδος του, προκρίνω το ''παιχνίδι'' του σε διάφορα στυλ», δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Αποστολίδης. Αστυνομικός μυθιστοριογράφος, μεταφραστής ορισμένων από τους διασημότερους παγκοσμίως συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, μελετητής του Γιάννη Μαρή, αλλά και της ιστορίας του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος, ο Ανδρ. Αποστολίδης ξεκινά αύριο, 1η Απριλίου, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», σειρά δέκα μαθημάτων με θέμα «Η αστυνομική αφήγηση και τα μυστικά της», στο πλαίσιο της εαρινής λειτουργίας των Εργαστηρίων Βιβλίου.

    Μιλώντας για την πολιτικοποίηση της αστυνομικής λογοτεχνίας διεθνώς, ο Ανδρ. Αποστολίδης λέει πως ένα μέρος της μαζικής παραγωγής έχει αγγίξει ήδη τα όρια με την επιμονή της στα κλισέ της κρατικής διαφθοράς, της πολιτικής απάτης και της διαστροφικής βίας. Η μεγάλη αλλαγή έχει έρθει, αντιθέτως, με τις ποιοτικές αστυνομικές σειρές της τηλεόρασης, που θα επηρεάσουν αποφασιστικά το μέλλον της αστυνομικής λογοτεχνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 March 2014 - 6:30:23 UTC