Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς»
  • [02] Χ. Σταϊκούρας: Έχουμε υπερβεί, για το 2014, τους δημοσιονομικούς στόχους
  • [03] Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στη Γαλλία εν μέσω φημών για ανασχηματισμό

  • [01] Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς»

    Η ψήφος στην «Ελιά», στις ευρωεκλογές, είναι ψήφος για τη χώρα, την ανάκαμψη, την οικονομία, τις προοδευτικές αντιλήψεις και υπέρ της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, με την οποία, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, το σχήμα υλοποίησε την πρώτη του υπόσχεση, αυτή της παρουσίασης του ψηφοδελτίου πριν το τέλος του μήνα.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα άλλα κόμματα, τόνισε ότι με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε σε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι πολλοί λένε ότι κινούνται στο χώρο μεταξύ ΝΔ και κομμουνιστικής αριστεράς, αλλά «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ενώ επιτέθηκε και πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι «η στρατηγική της εφόδου απέτυχε από τα αποδυτήρια». Γι αυτό, πρόσθεσε, παρατηρείται στην αξιωματική αντιπολίτευση μια νευρικότητα και θλίψη, αλλά και ένας λόγος αντιπαραγωγικός, τον οποίο δεν θέλησε, όπως είπε, να τον χαρακτηρίσει αντεθνικό. Αναφέρθηκε και στη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία, μια «μάχη τεραστίων διαστάσεων», η οποία θα επιβεβαιώσει την κρίσιμη στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η έγκαιρη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου είναι ένα πρώτο δείγμα αξιοπιστίας της «Ελιάς», στο οποίο αποτυπώνεται το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση, η οποία επιτυγχάνεται σε ποσοστό πάνω από 80%.

    Τα 41 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι τα εξής: 1.Πασχάλης Αγανίδης 2. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ 3. Γιώργος Αμαραντίδης 4. Τάκης Αναστόπουλος 5. Νίκος Ανδρουλάκης 6. Μαργαρίτα Αργυράκου (Miernik Malgorzata) 7. Γιώργος Βερνίκος 8. Σπύρος Ντ. Βρεττός 9. Κατερίνα Γαργάλα 10. Ιωάννης Γιάλλουρος 11. Αλεξάνδρα Δαλιάνη 12. Μάνος Επιτροπάκης 13. Ρεγγίνα Θεάκου 14. Κώστας Θεοδωρόπουλος 15. Παναγιώτης Ιωακειμίδης 16. Εύα Καΐλή 17. Ευθύμης Καρδαράς 18. Δημήτρης Καρέλας 19. Σωτήρης Κατσέλος 20. Παντελής Καψής 21. Ευαγγελία Κουρουπάκη 22. Παναγιώτης Κωστούλας 23. Βίκη Μάτσικα 24. Κατερίνα Μπατζελή 25. Νίκος Μπίστης 26. Δημήτρης Μπρίμης 27. Σπύρος Νικόπουλος 28. Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου 29. Γιώργος Παπακωνσταντής 30. Παναγιώτης Πάτρας 31. Κυριάκος Πιερρακάκης 32. Συλβάνα Ράπτη 33. Αποστόλης Ραυτόπουλος 34. Βάσω Στάμου 35. Βασιλική Σουλαδάκη 36. Κατερίνα Τζωρτζοπούλου 37. Νίκος Τσολακίδης 38. Έφη Χαλάτση 39. Θανάσης Χειμωνάς 40. Παύλος Χρηστίδης 41. Απόστολος Ψωμάς

    [02] Χ. Σταϊκούρας: Έχουμε υπερβεί, για το 2014, τους δημοσιονομικούς στόχους

    Την βεβαιότητα ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας για το 2014 όχι μόνο θα επιτευχθούν αλλά θα υπάρξει και υπέρβαση κατά 525 εκ. ευρώ, όσο και το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου.

    Παράλληλα επιτέθηκε σε όσους στο παρελθόν υποστήριζαν σενάρια καταστροφολογίας, ιδιαίτερα, όπως είπε, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι τους διέψευσαν τα θετικά αποτελέσματα τα οποία πλέον αναγνωρίζονται διεθνώς για τη χώρα.

    Ο κύριος Σταϊκούρας μίλησε για χρονοβόρες και επίπονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης που είχαν ως επακόλουθο οι εταίροι μας να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.

    [03] Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στη Γαλλία εν μέσω φημών για ανασχηματισμό

    Εν μέσω ολοένα εντεινόμενης φημολογίας για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η Γαλλία ψηφίζει σήμερα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μετά τον πρώτο γύρο που στον οποίο η δεξιά και κυρίως η ακροδεξιά κατέγραψαν σημαντική άνοδο ενώ αντιθέτως οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ καταποντίστηκαν. Οι κάλπες, στο πρώτο κρίσιμο πανεθνικό τεστ για τον Ολάντ μετά την ανάδειξή του στην προεδρία, τον Μάιο του 2012, θα ανοίξουν στις 9.00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι και θα κλείσουν μεταξύ 19.00-21.00, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε δήμου. Οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο, αμέσως μετά τις εκλογές να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Η παραμονή του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό στη θέση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εύρος της νίκης ή της ήττας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 March 2014 - 12:30:23 UTC