Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
  • [02] Θ. Μωραΐτης και Μ. Κασσής διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Διώξαμε τον εφιάλτη και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα
  • [04] Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO
  • [05] «Η παραίτηση Χαρακόπουλου ξεγυμνώνει τον μύθο της δήθεν διαπραγμάτευσης»
  • [06] Τετράωρη στάση εργασίας απόψε στους τηλεοπτικούς σταθμούς
  • [07] «Μείωση της φορολογίας εάν επιτευχθεί φέτος υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα»
  • [08] Παναιτωλικός-Βέροια 0-0

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

    Με τη φράση «Όχι άλλη άρνηση. Να κάνουμε αναμέτρηση μεταρρυθμίσεων», ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος υποστήριξε για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος το πολυνομοσχέδιο και καταφέρθηκε εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την απόφασή τους να μη το στηρίξουν.

    Σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σοβαρή αναπτυξιακή τομή για την αναγκαία αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις μειώνουν το κόστος ζωής, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και διαχέουν τα κέρδη σε πολλούς - για να καταλογίσει «σε όσους με την συνεχή άρνηση, αντιστέκονται άκριτα», ότι στηρίζουν μόνο "τους έχοντες".

    "Η ανάκαμψη θα έρθει με όρθια την κοινωνία και με δική της συμμετοχή της. Δεν μπορεί να 'ρθει με αστάθεια και με μια πεθαμένη κοινωνία που φοβάται" αντέταξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το σκεπτικό του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ριζικά διαφορετικό από εκείνο των εισηγητών της συμπολίτευσης, καθώς προέταξε τις κοινωνικές ανάγκες, αντί για την οικονομική εξωστρέφεια.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,εκτίμησε πως με το πολυνομοσχέδιο "επικυρώνουμε τη μεγάλη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης για την τελική έξοδο της χώρας απ' την κρίση"

    Διαβάστε επίσης:

    Θ. Μωραΐτης και Μ. Κασσής διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

    [02] Θ. Μωραΐτης και Μ. Κασσής διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

    Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για τη διάταξη στο θέμα της παραγωγής και διανομής του γάλακτος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι πήραν τον λόγο κατά την συνεδρίαση επί του πολυνομοσχεδίου στις συναρμόδιες Επιτροπές.

    «Αυτό που ήρθε σήμερα να το πάρετε πίσω. Ήταν άλλη η ατζέντα που συμφωνήσαμε με τον κ. Τσαυτάρη» είπε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο κ. Μωραΐτης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κασσής σημείωσε ότι αν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη για το γάλα στη σημερινή συνεδρίαση εκείνος δεν θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο.

    Πάντως, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος άφησε σαφές υπονοούμενο - που αντικατοπτρίζει και τις δικές του αντιρρήσεις - όταν προσφωνώντας από την έδρα τον κ. Κασσή, είπε: «Θα μιλήσει εκ μέρους των ανταρτών του γάλακτος».

    [03] Αντ. Σαμαράς: Διώξαμε τον εφιάλτη και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα

    Άμεση ρύθμιση για το χρέος όπου θα ληφθούν υπ' όψιν και οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο "κούρεμα" ζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. "Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπ' όψιν -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα" δηλώνει στην Real news, ο κ. Σαμαράς.

    Όπως εκτιμά η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και το ζήτημα θα ρυθμιστεί τελικά μέχρι το Φθινόπωρο, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Σημειώνει ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν πλέον πως θα αναπτυχθεί η χώρα και "όχι πως θα διασώσουμε τη μιζέρια του κρατισμού, της πλαστής ανάπτυξης με δανεικά. Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη ...Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας".

    [04] Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO

    Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

    Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 8,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,8%, το ΚΚΕ 7,8%, το Ποτάμι 9,4%, άλλο κόμμα 5,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 13,6%.

    [05] «Η παραίτηση Χαρακόπουλου ξεγυμνώνει τον μύθο της δήθεν διαπραγμάτευσης»

    «Η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλου ξεγυμνώνει τον μύθο της δήθεν διαπραγμάτευσης και της δήθεν επιτυχίας της κυβέρνησης»αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

    «Όταν ακόμα και υπουργός της κυβέρνησης την εγκαλεί ότι επιδιώκει τη διευκόλυνση των αθρόων εισαγωγών γάλακτος και κοροϊδεύει τους ίδιους της τους βουλευτές και υπουργούς, το δικό μας σχόλιο περιττεύει.

    Ας τους κρίνει ο λαός».

    [06] Τετράωρη στάση εργασίας απόψε στους τηλεοπτικούς σταθμούς

    Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 για σήμερα Σάββατο, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Π.Η.Ε.Α) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ).

    Η στάση εργασίας κηρύχθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης, οι οποίοι απεργούν για θεσμικά αιτήματα.

    [07] «Μείωση της φορολογίας εάν επιτευχθεί φέτος υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα»

    «Εφόσον υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τότε η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος. Επομένως μετά την έγκριση του Eurogroup θα είναι σε θέση οι εταίροι μας να ζητήσουν από τα Κοινοβούλια τους την εκταμίευση των δόσεων μέχρι τα τέλη Απριλίου» δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Τονίζει ακόμη πως «σε ένα από τα επόμενα Eurogroup θα αρχίσει η συζήτηση για την υλοποίηση της απόφασης που αφορά την απομείωση του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές».

    Υπόσχεται μείωση της φορολογίας εάν επιτευχθεί φέτος υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πράγματι επιθυμία μας είναι, ξεπερνώντας τους δημοσιονομικούς στόχους και στον βαθμό που το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλότερο του προϋπολογισθέντος , να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του γενικότερου επιπέδου της φορολογίας στη χώρα μας».

    [08] Παναιτωλικός-Βέροια 0-0

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τη Βέροια, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 32ης ημέρας στη Σούπερ Λίγκα και βρήκε τη «βασίλισσα του βορρά» να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 March 2014 - 16:30:23 UTC