Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζοζέ Μποβέ: Η τρόικα στερείται κάθε νομιμότητας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ
  • [03] Αναγκαστική εκτροπή αεροσκάφους της Malaysia Airlines λόγω ηλεκτρικής βλάβης
  • [04] Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας - φοιτητών στην Ταϊβάν
  • [05] Η υποχώρηση της Αριστεράς επιτρέπει στη Δεξιά να αυξήσει τα ποσοστά της, στη Γαλλία
  • [06] Νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά ουκρανικής βάσης
  • [07] Πάτρικ Λη Φέρμορ: Από τα κάστρα της προπολεμικής Ευρώπης στην Καρδαμύλη της δεκαετίας του 1960
  • [08] Το στρες καθυστερεί τη σύλληψη παιδιού και διπλασιάζει τον κίνδυνο υπογονιμότητας

  • [01] Ζοζέ Μποβέ: Η τρόικα στερείται κάθε νομιμότητας

    «Η Ευρώπη έχει επιστρέψει σε ένα όραμα παλαιάς κοπής,γιατί οικοδομείται σε βάρος των λαών της» τονίζει, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ζοζέ Μποβέ, ηγετικό στέλεχος του αγροτικού κινήματος στη Γαλλία. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί «δραματικές συνέπειες σε κάθε χώρα, καθώς βλέπουμε άνοδο της ακροδεξιάς, τους λαϊκιστές κι εθνικιστές να χρησιμοποιούν την κρίση όχι για να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά απεναντίας για να προωθήσουν προτάσεις αναδίπλωσης κι αυτό είναι κάτι απαράδεκτο» σημειώνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι «ο τρόπος κατά τον οποίον η τρόικα επέβαλε τη λιτότητα, επέβαλε στην Ελλάδα τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, στους μισθούς και τις συντάξεις, κλπ, είναι απαράδεκτος για οποιονδήποτε λαό της Ευρώπης. Το αληθινό πρόβλημα είναι πως η τρόικα στερείται κάθε νομιμότητας. Όλα έγιναν πέραν του ελέγχου των πολιτών και του Ευρωκοινοβουλίου?κάτι το απαράδεκτο. Αντιθέτως εγώ πιστεύω πως η Ευρώπη είναι το μέσο για να βοηθηθεί μία χώρα». Ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ασκεί κριτική στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που, όπως λέει, «αποδέχθηκαν την πολιτική της τρόικας (...). Θα έπρεπε να προβάλουν ένα βέτο και να μην αφήσουν την Ελλάδα να πέσει στην παγίδα. Όμως καμιά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είπε πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό να επιβληθούν αυτά τα μέτρα».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ

    «Στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό του προς τους Έλληνες Αποστράτους Εφέδρους της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως έχει ζήσει και ο ίδιος κάποια χρόνια της ζωής του μαζί με τον Ελληνισμό της Διασποράς. «Έχω επισκεφθεί τους Έλληνες της Αυστραλίας», συμπληρώνει, «χώρας με την οποία έχουμε τις καλύτερες σχέσεις- και συναντιέμαι συχνά με εκπροσώπους σας. Νιώθω, νιώθουμε όλοι, την αγάπη σας για την Ελλάδα. Όπως γνωρίζω, γνωρίζουμε όλοι τη δημιουργικότητά σας... Πάντα προβληματιζόμουν γιατί οι Έλληνες, παντού στη Διασπορά δείχνουν τέτοιο δυναμισμό, ενώ στην πατρίδα τους μαραζώνουν. Σήμερα, λοιπόν, αλλάζουμε την χώρα μας! Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, όπου οι Έλληνες θα αναδεικνύουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους, όπως ακριβώς κάνουν παντού στον κόσμο». Η Ελλάδα ξαναγεννήθηκε το 1821 μετά από αιώνες δουλείας. Και σήμερα αναγεννιέται μέσα από την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών αναφέρει ο πρωθυπουργός.

    [03] Αναγκαστική εκτροπή αεροσκάφους της Malaysia Airlines λόγω ηλεκτρικής βλάβης

    Αεροσκάφος της Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Σεούλ προσγειώθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρικό του σύστημα, ανακοίνωσε η εταιρία στην οποία ανήκει το Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου. Η πτήση ΜΗ066 άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε «στο Χονγκ Κονγκ λόγω βλάβης μιας γεννήτριας του αεροσκάφους που παρείχε ηλεκτρικό ρεύμα» στο Airbus A330-300. Ωστόσο βοηθητική μονάδα συνέχισε να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα", ανακοίνωσαν οι αερογραμμές χωρίς να δώσουν πρόσθετες διευκρινίσεις για τη βλάβη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ «χωρίς πρόβλημα» και οι 271 επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλα αεροσκάφη.

    [04] Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας - φοιτητών στην Ταϊβάν

    Οι αστυνομικές Αρχές της Ταϊβάν συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν καταλάβει δύο κυβερνητικά κτίρια και πραγματοποίησαν δεκάδες συλλήψεις. Δέκα επτά αστυνομικοί και 82 διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Οι Αρχές χρησιμοποίησαν αντλίες νερού κατά των διαδηλωτών, κυρίως φοιτητών, οι οποίοι είχαν εισβάλει την Τρίτη στην έδρα της κυβέρνησης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισαν ως παράνομες κινήσεις εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος για την επίτευξη μιας αμφιλεγόμενης εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Οι φοιτητές καταδίκασαν την αστυνομική βία και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες. Οι διαδηλωτές απαιτούν από τον πρόεδρο Μα Γινγκ-τζέου να απολογηθεί και ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζιανγκ Γι-Χουά.

    Πρόεδρος και πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθούν σήμερα.

    [05] Η υποχώρηση της Αριστεράς επιτρέπει στη Δεξιά να αυξήσει τα ποσοστά της, στη Γαλλία

    Η Δεξιά εξασφαλίζει το 46,54%, η Αριστερά το 37,74% και η άκρα Δεξιά του 4,65% των ψήφων σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, που χαρακτηρίσθηκαν από τη θεαματική άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) και την εξίσου θεαματική υποχώρηση της γαλλικής Αριστεράς.

    Το FN της Μαρί Λεπέν κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του να εκλέξει δήμαρχο απο τον πρώτο γύρο σε κοινότητα μεγαλύτερη των 10.000 κατοίκων, τον ακροδεξιό υποψήφιο Στιβ Μπριουά στο Ενέν-Μπομόν. Το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στο Περπινιάν, την Αβινιόν, το Φορμπάς, το Μπεζιέ, τη Φρεζίς και την Ταρασκόν και θα είναι παρόν στον δεύτερο γύρο σε εκατό περίπου τριαδικές αναμετρήσεις. Η Μαρί Λεπέν έκανε λόγο για απροσδόκητη επιτυχία που σημαίνει το «τέλος του διπολισμού στην γαλλική πολιτική».

    [06] Νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά ουκρανικής βάσης

    Η ουκρανική βάση της Φεοντόσια στην Κριμαία δέχθηκε τα ξημερώματα την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Βλαντισλάβ Σελέζνιεφ. Η επιχείρηση διεξήχθη με ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ελικόπτερα, ενώ ακούγονταν πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τρία φορτηγά που μετέφεραν ουκρανούς στρατιώτες με δεμένα τα χέρια και τα πόδια αναχώρησαν δύο ώρες αργόετρα από τη βάση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    [07] Πάτρικ Λη Φέρμορ: Από τα κάστρα της προπολεμικής Ευρώπης στην Καρδαμύλη της δεκαετίας του 1960

    Υπήρξε εντελώς απείθαρχος ως παιδί και δυσκολεύτηκε να τελειώσει ακόμα και τις εγκύκλιες σπουδές του ? ούτε λόγος για πανεπιστήμιο. Δεν τα κατάφερε, όμως, να προσαρμοστεί ούτε στο στρατιωτικό πνεύμα, όπως είχαν ελπίσει οι γονείς του, στέλνοντάς τον σε ειδικό φροντιστήριο προκειμένου να αρχίσει μια καριέρα η οποία έχαιρε στην Αγγλία μεγάλης εκτιμήσεως. Παρόλα αυτά, κατόρθωσε να βρει γρήγορα τον εαυτό του, όταν σε ηλικία δεκαοκτώ ετών (τη χρονιά που ο Χίτλερ κατέλαβε την καγκελαρία) αποφάσισε να διασχίσει με τα πόδια ολόκληρη την Ευρώπη για να φτάσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τον Άθω. Ο λόγος είναι για τον Πάτρικ Λη Φέρμορ, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 στην Καρδαμύλη για να μείνει εκεί μέχρι και την προτελευταία ημέρα της ζωής του.

    Ο Φέρμορ απεχθανόταν τις βιογραφίες, αλλά η Άρτεμις Κούπερ, επιμελήτρια εκδόσεων και βιογράφος, σύζυγος του ιστορικού Άντονι Μπίβορ, κατάφερε να τον κάνει να αλλάξει την ιδέα του και να της εμπιστευτεί ένα μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας την οποία έζησε στην Ευρώπη, την Ελλάδα, αλλά και τη Λατινική Αμερική. Στην ογκώδη βιογραφία της, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο «Πάτρικ Λη Φέρμορ. Μια περιπέτεια» (μετάφραση Ηλίας Μαγκλίνης), η Κούπερ ξεδιπλώνει μια συναρπαστική αφήγηση.

    [08] Το στρες καθυστερεί τη σύλληψη παιδιού και διπλασιάζει τον κίνδυνο υπογονιμότητας

    Το στρες μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο υπογονιμότητας και να καθυστερήσει αρκετά μια γυναίκα έως ότου μείνει έγκυος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσο περισσότερο άγχος έχει μια γυναίκα που προσπαθεί να μείνει έγκυος, τόσο απομακρύνεται αυτή η πιθανότητα, ενώ ακόμη και σχετικά χαμηλά επίπεδα στρες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα υπογονιμότητας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 8:30:23 UTC