Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκλονισμός για τον αδόκητο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου
  • [02] Έφοδο πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στη βάση του Μπελμπέκ, την οποία πολιορκούσαν
  • [03] Οι «μετεωρολόγοι» της μουσικής και τα ακραία «καιρικά» φαινόμενα...
  • [04] Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης: 0-1

  • [01] Συγκλονισμός για τον αδόκητο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου

    Θλίψη και συγκλονισμό εξέφρασαν τα κόμματα από όλους τους πολιτικούς χώρους για τον αδόκητο χαμό του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, στον οποίο ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε για δύο και πλέον δεκαετίες, ανέφερε ότι ο Ελληνισμός, η Κύπρος και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έχασαν έναν υπέροχο άνθρωπο με μοναδικό ήθος.

    Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα και μελέτησε τρόπους για να τιμηθεί ο εκλιπών. Το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για την κηδεία θα καθορισθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο σε αποψινή συνεδρία του. Όλα τα πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους εκφράζουν θλίψη για τον θάνατο του υπουργού και εξαίρουν το ήθος, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και τη μετριοπάθειά του.

    [02] Έφοδο πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στη βάση του Μπελμπέκ, την οποία πολιορκούσαν

    Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης του Μπελμπέκ στην Κριμαία δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα τον μεταφέρουν σε άγνωστη τοποθεσία για συνομιλίες ύστερα από την έφοδο που πραγματοποίησαν νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της άνδρες με αυτόματα όπλα και θωρακισμένα οχήματα.

    Στη διάρκεια της εφόδου τραυματίστηκε ένας Ουκρανός. Η βάση αυτή ήταν μία από τις τελευταίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που τελούσε ακόμη υπό τον ουκρανικό έλεγχο, δήλωσε στο Ρόιτερς ο ουκρανός συνταγματάρχης Τζουλίι Μαμτσούρ.

    [03] Οι «μετεωρολόγοι» της μουσικής και τα ακραία «καιρικά» φαινόμενα...

    Μπορεί κανείς να ακούσει τον ήλιο, την ομίχλη, τα σύννεφα, ή να αποδώσει τη βροχή, την ξαστεριά, τις καταιγίδες, ακόμη και το πολικό σέλας με νότες; Γνωστοί συνθέτες και μουσικοί του κόσμου των τελευταίων αιώνων εμπνεύστηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία προσπαθούν να «προσομοιώσουν» στα άλλοτε «θορυβώδη» (βροντές και αστραπές) και άλλοτε «γλυκύτερα» (βροχή) και «χαρωπά» (ήλιος) έργα τους. Οι μουσικοί «Μετεωρολόγοι» και ο «καιρός» της μουσικής απασχόλησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μετεωροσκοπείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας (23 Μαρτίου), όπου η επίκουρη καθηγήτρια Κλιματολογίας, Κωνσταντία Τολίκα, δεν μίλησε για τα θερμότερα καλοκαίρια, τους καταστροφικότερους τυφώνες «Κατρίνα» και «Σάντι» και το φαινόμενο της ξηρασίας, αλλά για τον «καιρό» των Μπετόβεν, Βιβάλντι, Σοπέν, Στράους και άλλων, στα χέρια των οποίων, οι ακτίνες του ήλιου, οι στάλες της βροχής και ο θυμός της βροντής, μετατρέπονται σε νότες.

    Περισσότερο από όλους τους συνθέτες, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, προσομοιώνουν τον καιρό και το κλίμα της περιοχής τους στην μουσική, και λιγότερο οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι, οι Αυστριακοί, οι Δανοί και οι Φινλανδοί. Επίσης, πιο συχνά στα έργα τους αποτυπώνονται οι καταιγίδες και οι άνεμοι, τα σύννεφα, η βροχή, και λιγότερο ο ήλιος, η ομίχλη, ο πάγος, η ξαστεριά ή η αυγή. Μάλιστα, για τις ανάγκες των συνθέσεών τους κατασκευάστηκαν μουσικά όργανα καιρού, που προσπαθούν να αποδώσουν τους ήχους των καιρικών συνθηκών. Ένα από αυτά, η «Μηχανή του Αέρα» (Wind Machine), αποτελείται από περιστρεφόμενο τύμπανο καλυμμένο με μετάξι, το οποίο κινείται με χερούλι γύρω από μία μπάρα για τη δημιουργία του ακουστικού εφέ του ανέμου. Το όργανο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε έργα των: Vaughan Williams (Sinfonia Atarctica) και Richard Strauss (Don Quixote - Flight through the Air).

    [04] Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης: 0-1

    Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε σπουδαία νίκη, σε μια από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε με 1-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού, υποχρεώνοντάς τον στη (μόλις) δεύτερη εντός έδρας ήττα του, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 64΄ ο Πάπα Σανκαρέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 88ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοντοέ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 March 2014 - 16:30:23 UTC