Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκπληξη για τις δηλώσεις Μ. Σουλτς για την Κριμαία, εκφράζει ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης
  • [03] Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • [04] Μέχρι τις 20 Απριλίου η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος
  • [05] Ο ΟΑΣΕ στέλνει παρατηρητές στην Ουκρανία
  • [06] Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 45-27 στο ημίχρονο
  • [07] Δίωξη σε Γ. Σαρρή, Β. Γκαγκάτση, Σ. Πιλάβιο για την κάρτα υγείας αθλητών

  • [01] Έκπληξη για τις δηλώσεις Μ. Σουλτς για την Κριμαία, εκφράζει ο Αλ. Τσίπρας

    Την έκπληξή του για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για τις εξελίξεις στην Κριμαία, αλλά και την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις και τη στάση της Γερμανίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    «Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη» τονίζει ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του και προσθέτει: «Αναρωτιέμαι: Έχει απωλέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες; Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο;»

    Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι αυτό που, πράγματι, συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα, με αφορμή την Ουκρανία, είναι η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας κυβέρνησης με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της.

    Στην Ουκρανία, προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ. Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης

    «Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης» επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προς το προεδρείο της ΟΛΜΕ, κατά την απογευματινή συνάντηση, που διεξήχθη με βασικό αντικείμενο τη διαδικασία κινητικότητας και την απόλυση εκπαιδευτικών.

    Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα προκήρυξη θέσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 1.787 εκπαιδευτικοί και προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις, δηλαδή εκτός μένουν 78 εκπαιδευτικοί και όσοι δεν καλύψουν τις θέσεις από τη διαδικασία κινητικότητας.

    [03] Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η επιλογή θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια και το ποσό που θα δοθεί ανά άτομο είναι 200 ευρώ. Το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.

    Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα θα λαμβάνουν τη διαφορά.

    Για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχουν εγγραφεί 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, που προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

    [04] Μέχρι τις 20 Απριλίου η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος

    Μέχρι τις 20 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων που πλέον θα χορηγούνται ανά τρίμηνο. Αυτό προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη σύμφωνα με την οποία το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι ημερολογιακών ημερών.

    [05] Ο ΟΑΣΕ στέλνει παρατηρητές στην Ουκρανία

    Οι 57 χώρες-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), συμφώνησαν απόψε για την αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία καθώς η Ρωσία δέχτηκε την πρόταση αυτή χωρίς να εγείρει ενστάσεις.

    Στη συνεδρίαση επιτεύχθηκε συμβιβασμός, με βάση τον οποίο η αποστολή θα είναι διάρκειας έξι μηνών και θα σταλούν αρχικά 100 παρατηρητές για να ελέγξουν και να καταγράψουν την πολιτική κατάσταση και την κατάσταση ασφαλείας. Αφήνεται όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των παρατηρητών αυτών στους 500.

    Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία και την απόσχιση της Κριμαίας που η Ρωσία και οι χώρες της Δύσης συμφωνούν στη λήψη κάποιου μέτρου από κοινού.

    Η αποστολή του ΟΑΣΕ θα έχει τη βάση της στο Κίεβο και αρχικά θα αναπτυχθεί σε εννέα περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Ντονέτσκ, μιας πόλης της ανατολικής Ουκρανίας οι κάτοικοι της οποίας στην πλειονότητά τους είναι ρωσόφωνοι. Στο κείμενο της απόφασης δεν γίνεται λόγος για την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Με βάση την απόφαση αυτή, οι παρατηρητές θα αναπτυχθούν στη Χερσώνα, την Οδησσό, το Λβιβ, το Ιβανο-Φρανκίφσκ, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ, το Ντνεπροπετρόφσκ, το Τσερνίφτσι και το Λουχάνσκ.

    Η πρώτη ομάδα των παρατηρητών αναμένεται να αναχωρήσει εντός των επόμενων 24 ωρών για το Κίεβο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ χαρακτήρισε την απόφαση του ΟΑΣΕ ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

    [06] Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 45-27 στο ημίχρονο

    [07] Δίωξη σε Γ. Σαρρή, Β. Γκαγκάτση, Σ. Πιλάβιο για την κάρτα υγείας αθλητών

    Παραγγελία για την άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πρώην και νυν στελεχών της ΕΠΟ έδωσε στην Εισαγγελία ο οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, για την υπόθεση της κάρτας υγείας αθλητών και των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί για ιατρικές εξετάσεις αθλητών, οι οποίες φέρονται να μην υλοποιήθηκαν, αν και πληρώθηκαν από την Ομοσπονδία.

    Ο κ. Αθανασίου ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία, μεταξύ άλλων, στον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, στους πρώην προέδρους, Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιο, στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο και νυν σύμβουλο, Γιάννη Οικονομίδη, και σε 23 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

    Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις της ΕΠΟ, κατά τις οποίες ελήφθησαν οι αποφάσεις για την κάρτα υγείας των αθλητών και τη σύναψη σχετικών συμβάσεων, υπόθεση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο με ποσό που υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 20:30:24 UTC