Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακοπή δρομολογίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λόγω εργασιών
  • [02] Δημ. Ιατρίδης: Κοινοτικοί πόροι 4,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [03] Και ο οίκος Fitch υποβάθμισε τη ρωσική οικονομία
  • [04] Άρχισαν ξανά οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το Boeing
  • [05] Αντ. Φωστιέρης: Η ποίηση δεν είναι τόπος για ζογκλερισμούς

  • [01] Διακοπή δρομολογίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λόγω εργασιών

    Προβλήματα στις μετακινήσεις με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς, θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό από σήμερα, Παρασκευή έως και τη Δευτέρα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, λόγω τεχνικών εργασιών, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς, στη γραμμή 1 της ΣΤΑΣΥ, την Παρασκευή (21/3), το Σάββατο (22/3) και τη Δευτέρα (24/3), από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, στο τμήμα Πειραιάς-Φάληρο και Φάληρο-Πειραιάς, με το ίδιο εισιτήριο, από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές.

    [02] Δημ. Ιατρίδης: Κοινοτικοί πόροι 4,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

    Με κομβικά σημεία αναφοράς την υγιή επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ποιότητα και τη στήριξη των νέων ανθρώπων, καταρτίζεται με εντατικούς ρυθμούς το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, στο οποίο ενδυναμώνεται η συμμετοχή των Περιφερειών. Μέσω αυτού, θα εισρεύσουν στη χώρα μας κοινοτικοί πόροι 4,2 δισ. ευρώ, και η υποβολή του προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει πριν από τη λήξη της ελληνικής Προεδρίας.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Ιατρίδης, Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι το κρίσιμο είναι το πώς θα επενδυθούν οι πόροι αυτοί, έτσι ώστε να είναι βιώσιμες οι επενδύσεις, να έχουν διάρκεια και προστιθέμενη αξία, να δώσουν σιγουριά και αισιοδοξία και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

    [03] Και ο οίκος Fitch υποβάθμισε τη ρωσική οικονομία

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας από «σταθερές» σε «αρνητικές». Χθες βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's είχε επίσης υποβαθμίσει σε «αρνητική» την προοπτική της ρωσικής οικονομίας, λόγω των κινδύνων που έχουν σχέση με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας μετά την ένταξη της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

    [04] Άρχισαν ξανά οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το Boeing

    Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δυο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ( AMSA ) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρθης, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

    Στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Χαμηλά, πυκνά σύννεφα και βροχή που δυσχεραίνουν τις έρευνες. Σύμφωνα με τους Αυστραλούς τα αεροπλάνα πετούν μόλις εκατό μέτρα πάνω από την θάλασσα. Η Αυστραλία θα στείλει και άλλα αεροσκάφη στην περιοχή. Θα λάβουν επίσης μέρος και αεροσκάφη της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ.

    [05] Αντ. Φωστιέρης: Η ποίηση δεν είναι τόπος για ζογκλερισμούς

    Ο ποιητικός λόγος είναι από τη φύση του παράδοξος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «η ποίηση μπορεί να μεταβάλλεται σε κηπάριο αναίτιων παραδοξολογιών ή σε χώρο επίδειξης γλωσσικών ζογκλερισμών». Αυτό δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Φωστιέρης ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.

    Ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του και της εποχής μας, ο Αντ. Φωστιέρης έχει δημοσιεύσει πάνω από δέκα ποιητικά βιβλία, έχει μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, ενώ τον έχουν μελοποιήσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Θανάσης Νικόπουλος. Έχει μεταφράσει Μαξ Ζακόμπ και (σε συνεργασία με τον Θανάση Νιάρχο) Μπορίς Βιάν και Χένρι Μίλερ, ενώ (και πάλι σε συνεργασία με τον Θ. Νιάρχο) διηύθυνε επί μια τριακονταετία το λογοτεχνικό περιοδικό «Η λέξη». Τι ακριβώς περιμένει από την ποίηση ο Αντ. Φωστιέρης; «Θα έλεγα, με ειλικρίνεια, ότι δεν περιμένω τίποτα. Αλλά όταν δεν περιμένεις τίποτα, είναι σαν να περιμένεις τα πάντα. Και ίσως, πράγματι, να τα περιμένεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 6:30:22 UTC