Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν στο πολιτικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη οι εκπαιδευτικοί
  • [02] Εντάλματα σύλληψης για Φ. Λυγινό και O. Έσλερ
  • [03] Καθαρά κέρδη 809 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Εθνική
  • [04] Οι νέοι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος»
  • [05] Ρ. Τ. Ερντογάν: Θα κλείσουμε το Twitter
  • [06] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να προσαρτήσει την Κριμαία
  • [07] Η ΕΕ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία
  • [08] Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο 9 Αμερικανών αξιωματούχων στο έδαφός της

  • [01] Παραμένουν στο πολιτικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη οι εκπαιδευτικοί

    Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκράτι, παραμένουν εκπαιδευτικοί, που από νωρίς το μεσημέρι, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη.

    Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και το Σάββατο λήγει η 8μηνη διορία της και κινδυνεύουν με απόλυση, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί τους, υπό την προϋπόθεση να λήξει η κατάληψη στο πολιτικό του γραφείο.

    [02] Εντάλματα σύλληψης για Φ. Λυγινό και O. Έσλερ

    Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε βάρος του Ελληνοελβετού υπαλλήλου τραπεζών, Φάνη Λυγινού, και του Γερμανού πρώην αντιπρόεδρου της εταιρίας Wegmann, Όλαφ Έσλερ, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια από τα οποία είχαν κληθεί σε απολογίες για την εμπλοκή τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων.

    Οι δύο ανακριτές Διαφθοράς εξέδωσαν ευρωπαϊκά εντάλματα για τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους είχαν δώσει 48ωρη άτυπη προθεσμία προκειμένου να εμφανιστούν στο ανακριτικό γραφείο και να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση των «ωφέλιμων πληρωμών» που δόθηκαν σε κρατικούς αξιωματούχους για εξοπλιστικά προγράμματα.

    Οι δύο κατηγορούμενοι «μπήκαν στο μικροσκόπιο» των ανακριτών μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος τους ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από την εταιρία, αντιπρόεδρος της οποίας ήταν ο Ό. Έσλερ. Υποστήριξε επίσης ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος, Φ. Λυγινός, αλλά και ο συνάδελφός του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ -πρώην στελέχη της Dresden Bank στη Γενεύη από το 2000 ως το 2005- έχουν κεντρικό ρόλο στη διακίνηση και απόκρυψη ποσών «μαύρου χρήματος».

    [03] Καθαρά κέρδη 809 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Εθνική

    Καθαρά κέρδη ύψους 809 εκατ. ευρώ κατά το έτος 2013, ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, σε σχέση με σημαντικές ζημίες ύψους 2,1 δισ. ευρώ το 2012. Σε αυτό το επίτευγμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνετέλεσε η βελτίωση του εγχώριου οικονομικού κλίματος, επιτρέποντας τη μείωση του ρυθμού δημιουργίας νέων επισφαλειών, ο αντιλογισμός απομειώσεων του έτους 2012 που αφορούσαν απαιτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και η εξάλειψη των υψηλών διαπραγματευτικών ζημιών του προηγούμενου έτους. Ιδιαίτερα θετική στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων ήταν η συμβολή της Finansbank, με κέρδη 439 εκατ. ευρώ παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά της Τουρκίας κατά το β΄ εξάμηνο του έτους, ενώ οι θυγατρικές της ΝΑ Ευρώπης συνέβαλαν με κέρδη 32 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 65 εκατ. ευρώ το 2012. Σε επίπεδο δ' τριμήνου, ο Όμιλος σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 547 εκατ. ευρώ.

    Για την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Ομίλου, η επιβράδυνση στις νέες επισφάλειες ενισχύεται, ενώ αντιστροφή της τάσης σημειώθηκε κατά το δ' τρίμηνο του 2013 και στη ΝΑ Ευρώπη, όπου σημειώθηκαν επανεισπράξεις ύψους 47 εκατ. ευρώ.

    [04] Οι νέοι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος»

    Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εγγεγραμμένοι μακροχρόνιοι και επιδοτούμενοι άνεργοι (εφόσον πληρούν τα κριτήρια), ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα (σχετικά στοιχεία για τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν ζητηθεί από τον ΟΑΕΕ) και ΑμεΑ (με πιθανή ευνοϊκότερη μεταχείριση), είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Η βάση της συζήτησης για τον ακριβή καθορισμό των δικαιούχων, τέθηκε κατά τη συνεδρίαση, το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί και αναμένονται τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ, τα οποία στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που συμμετέχει στην επιτροπή, ο αριθμός των δικαιούχων και τα εισοδηματικά όρια αλληλοεπηρεάζονται και η συζήτηση ξεκίνησε με εισοδηματικό όριο τις 7.000 ευρώ-10.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα τεθούν και περιουσιακά κριτήρια, από τα οποία, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, θα εξαιρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κατοικία (σ.σ. πάντως, η επιτροπή δεν έχει ακόμη υπεισέλθει σε λεπτομέρειες). Σημειώνεται, ότι τα εισοδήματα που θα ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό των δικαιούχων, είναι εκείνα που αποκτήθηκαν το 2012 και δηλώθηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013.

    [05] Ρ. Τ. Ερντογάν: Θα κλείσουμε το Twitter

    Την απειλή να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Twitter επανέλαβε οπρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνκαι δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ενδεχόμενη κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα.

    «Θα τα εξαλείψουμε όλα αυτά» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του σε συγκέντρωση στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας.

    «Η διεθνής κοινότητα μπορεί να πει το ένα, μπορεί να πει το άλλο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Όλοι θα δουν πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας» πρόσθεσε.

    [06] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να προσαρτήσει την Κριμαία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Μόσχα δεν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να προσαρτήσει την Κριμαία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η απόφαση να προσαρτηθεί η Κριμαία στη Ρωσία, αποτέλεσμα της έκφρασης της βούλησης της απόλυτης πλειοψηφίας των κατοίκων της, δεν θα αναθεωρηθεί και θα πρέπει να γίνει σεβαστή», στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Κέρι.

    [07] Η ΕΕ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ακύρωσε την προγραμματισμένη για τον Ιούνιο σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία, σε αντίδραση για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και θα προσθέσει νέα ονόματα στον κατάλογο των Ρώσων αξιωματούχων, στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις, χωρίς όμως να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα.

    «Υπάρχει μια αναστολή των πολιτικών σχέσεων (...) η σύνοδος ΕΕ-Ρωσίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    «Αν η Ρωσία δεχθεί να ξεκινήσει διάλογο», αν υπάρξει «αποκλιμάκωση», «τότε δεν θα προχωρήσουμε σε νέες κυρώσεις, αντίθετα αν αυξηθούν οι παράνομες διεκδικήσεις, οι επιχειρήσεις στρατιωτών, οι απειλές, τότε θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις» προειδοποίησε ο Ολάντ.

    Σήμερα το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε επισημάνει ότι η ΕΕ θα προσθέσει νέα ονόματα στον κατάλογο των Ρώσων και των φιλορώσων Ουκρανών αξιωματούχων στους οποίους θα επιβληθεί απαγόρευση βίζας και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

    [08] Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο 9 Αμερικανών αξιωματούχων στο έδαφός της

    Η Ρωσία απάντησε στις κυρώσεις που της επέβαλαν οι ΗΠΑ ανακοινώνοντας ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε εννέα Αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές και προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα ανταποδίδει "σε κάθε εχθρική ενέργεια".

    "Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία: σε κάθε εχθρική ενέργεια θα απαντούμε με αντίστοιχο τρόπο" ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις "θα της γυρίσουν μπούμερανγκ". "Προειδοποιούσαμε διαρκώς ότι η εφαρμογή κυρώσεων είναι δίκοπο μαχαίρι και θα πλήξει τις ίδιες τις ΗΠΑ" τονίζει το υπουργείο χαρακτηρίζοντας "αντιπαραγωγικό" αυτόν τον τρόπο αντίδρασης.

    Στον κατάλογο των ρωσικών κυρώσεων περιλαμβάνονται εννέα πρόσωπα στα οποία απαγορεύεται στο εξής η είσοδος στη Ρωσία. Πρόκειται για τρεις συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τους Κάρολιν Άτκινσον, Ντάνιελ Πφάιφερ και Μπέντζαμιν Ρόουντς, τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντες και τους γερουσιαστές Τζον Μακέιν, Μαίρη Λάντριου και Ντάνιελ Κόουτς.

    Οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές από την πλευρά τους δήλωσαν σχεδόν αμέσως "υπερήφανοι" που έγιναν στόχος κυρώσεων από τη Ρωσία επειδή πρόσφεραν τη στήριξή τους στην Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 March 2014 - 18:30:31 UTC