Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο, το μεσημέρι
  • [02] Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κορίνθου
  • [03] 'Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων μεταναστών στη Μυτιλήνη
  • [04] «Παραλύει» σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας
  • [05] Στις Βρυξέλλες ο I. Στουρνάρας για την εξυγίανση των τραπεζών
  • [06] I. Σέτσιν: Η επέκταση των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας θα επιδεινώσει την κατάσταση

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο, το μεσημέρι

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο θα έχει στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να επιστραφεί στην ελληνική κοινωνία. Για την ακρίβεια, 525 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες, και σε ένστολους με κάτω από 1500 ευρώ τον μήνα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία. Μιλώντας, χθες το βράδυ, στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η δοκιμασία της χώρας φτάνει κοντά στο τέλος και βγαίνουμε οριστικά από την κρίση.

    «Σε μία εποχή που τα πάντα γύρω μας αποσταθεροποιούνται η Ελλάδα αναδεικνύεται σε προπύργιο σταθερότητας. Η αναδιάρθρωση που προχωρούμε δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολλά να κάνουμε. Αν χαλαρώσουμε την προσπάθεια θα ξαναγυρίσουμε στο ίδιο τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε με μεγάλες θυσίες. Δεν πρόκειται να το δεχθώ, συνεχίζουμε. Ξέρω πόσο υπέφερε η ελληνική κοινωνία από την ανεργία, τους φόρους. Όμως τώρα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    «Η Ελλάδα έχει υποστεί προσβολές και ταπεινώσεις και ο ελληνικός λαός πολύ μεγάλες θυσίες, αλλά τώρα είμαστε κοντά στο αποτέλεσμα εις πείσμα όσων επενδύουν στην καταστροφή» δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο Ευ. Βενιζέλος, για τη συμφωνία με την τρόικα.

    [02] Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κορίνθου

    Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε, τα ξημερώματα, σε φορτηγό όχημα κατά τη διάρκεια ελέγχων του λιμενικού σώματος στο λιμάνι της Κορίνθου. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν 345 κιλά ινδικής κάνναβης ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

    [03] 'Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων μεταναστών στη Μυτιλήνη

    'Ακαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε μικρό πλαστικό σκάφος μαζί με άλλους 15 συμπατριώτες τους και το οποίο ημιβυθίστηκε χθες υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στο Ακρωτήρι Κόρακας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και οκτώ να διασωθούν. Οι οκτώ διασωθέντες φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη ενώ ήδη το λιμεναρχείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προανάκρισης για την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί πως ημιβυθίστηκε το σκάφος και αν πάνω σε αυτό υπήρχαν και δουλέμποροι.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο δημοτικό κανάλι του Πειραιά χαρακτήρισε τραγικό το χθεσινό γεγονός στη Μυτιλήνη, επισήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες για τη διαχείριση των περιστατικών που έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ή Ιταλικό, αλλά πρόβλημα της ίδιας της ΕΕ.

    [04] «Παραλύει» σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας

    Σε σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα σήμερα και αύριο, προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας σε ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

    Στα πλαίσια της κινητοποίησης έχουν προγραμματισθεί συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    Αύριο, Πέμπτη θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή.

    [05] Στις Βρυξέλλες ο I. Στουρνάρας για την εξυγίανση των τραπεζών

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα στις τριμερείς συνομιλίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών (Single Resolution Mechanism, SRM), ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, μαζί με τον προεδρεύοντα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης (Intergovernmental Conference, IGC), Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο SRM αποτελεί έναν από τους πυλώνες της τραπεζικής ενοποίησης για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία. Γι? αυτό και η ελληνική Προεδρία έχει θέσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων της.

    Επισημαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συμμετείχε και στον προηγούμενο τρίλογο για τον SRM, ο οποίος έλαβε χώρα αμέσως μετά το ECOFIN της 11/3/2014, το οποίο έδωσε νέα εντολή στην Προεδρία για να διεξαγάγει με μεγαλύτερη ευελιξία διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας για την πρόταση κανονισμού σχετικά με έναν ενιαίο μηχανισμό και ένα ενιαίο ταμείο εξυγίανσης τραπεζών, πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου στα μέσα Απριλίου.

    [06] I. Σέτσιν: Η επέκταση των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας θα επιδεινώσει την κατάσταση

    Η επέκταση των δυτικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση, δήλωσε σήμερα από το Τόκιο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rosneft, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, ο Ίγκορ Σέτσιν. «Η ιδέα της επέκτασης των κυρώσεων είναι κάτι που το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει την αντιπαράθεση» είπε ο Σέτσιν, ο επί χρόνια σύμμαχος του προέδρου Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησης επενδυτικού φόρουμ μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας. «Δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος και είναι αντιπαραγωγικό» σχολίασε ο ίδιος.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες συνθήκη στη Μόσχα για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, παρά τις διαμαρτυρίες των Ουκρανών και τις δυτικές κυρώσεις. Οι ΗΠΑ επέβαλαν τη Δευτέρα ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δέσμευση κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών πόρων σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς, περιλαμβανομένων τεσσάρων Ρώσων βουλευτών. Η ΕΕ επέβαλε τις ίδιες κυρώσεις εις βάρος 21 ατόμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 March 2014 - 6:30:23 UTC