Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ματαιώνεται, λόγω λοίμωξης, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες
  • [02] Σε εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός
  • [03] Υπό κατάληψη ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων
  • [04] Στους 893 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, των οποίων η σύνταξη ανεστάλη λόγω μη προσκόμισης ΑΜΚΑ
  • [05] Η Μόσχα διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ
  • [06] Συνάντηση των G7 για το θέμα της Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα
  • [07] Η κρίση πλήττει τους νέους, φόβοι για μακροπρόθεσμες συνέπειες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

  • [01] Ματαιώνεται, λόγω λοίμωξης, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

    Λόγω ελαφράς ιογενούς λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να παρακαθίσει σε γεύμα με τους συνυποψήφιους του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην βελγική πρωτεύουσα, που οργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.-

    [02] Σε εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός

    Σε εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και στην προοπτική εξόδου από την κρίση.

    Το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς προήδρευσε σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς παρέστη σε υπηρεσιακή σύσκεψη για την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων όπου και ανακοίνωσε τη λειτουργία των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

    Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογό του Βικτόρ Πόντα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Κριμαία, επεσήμανε πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κινήσεις που θα βοηθούσαν τον διχασμό μέσα σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και στη διαμόρφωση κλίματος ψυχρού πολέμου και τάχθηκε υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης.

    [03] Υπό κατάληψη ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων

    Υπό κατάληψη βρίσκεται, από νωρίς το μεσημέρι, ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων από σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και άλλους συμβασιούχους.

    Περίπου 30 - 40 άτομα βρίσκονται εντός του χώρου του δημοτικού συμβουλίου και άλλοι 200 περίπου έξω.

    Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή κίνηση σε προεκλογική περίοδο» και καταλογίζει τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Στους 893 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, των οποίων η σύνταξη ανεστάλη λόγω μη προσκόμισης ΑΜΚΑ

    «Η μη απόδοση ΑΜΚΑ συνεπάγεται την αναστολή καταβολής της σύνταξης, η οποία και θα επαναχορηγηθεί άμεσα με την προσκόμιση στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του στοιχείου» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με τις μη αποδοθείσες συντάξεις σε συνταξιούχους του Δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν με ΑΜΚΑ λόγω θρησκευτικής συνείδησης. Με το έγγραφο γίνονται γνωστά δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου, των οποίων η σύνταξη ανεστάλη λόγω μη προσκόμισης ΑΜΚΑ, ανέρχεται σε 893, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2014. Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς τους συνταξιούχους δεν προσκόμισαν ΑΜΚΑ λόγω της άρνησης απόδοσής του, επειδή θεωρούν ότι παραβιάζεται η θρησκευτική τους συνείδηση. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι σήμερα το Δημόσιο συνταξιοδοτεί 5.453 ιερείς και όπως μάλιστα σπεύδει να επισημάνει ο κ. Σταϊκούρας, όλοι συνταξιοδοτούνται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν έχουν διατυπώσει καμία επιφύλαξη για τη μη απόδοση του αριθμού αυτού.

    [05] Η Μόσχα διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ

    Η Ρωσία επέκρινε έντονα σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και βουλευτών που συμμετείχαν στις προσπάθειες με σκοπό η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας της Ουκρανίας να αποσπαστεί από αυτήν και να γίνει τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα προβεί σε αντίποινα.

    Τυχόν «απόπειρες να παραδοθούν μαθήματα στη Ρωσία με τη γλώσσα της ισχύος, με τον εκφοβισμό Ρώσων πολιτών διαμέσου κυρώσεων, δεν θα οδηγήσουν πουθενά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

    [06] Συνάντηση των G7 για το θέμα της Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας G7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

    «Η συνάντηση αυτή θα επικεντρωθεί στην κατάσταση στην Ουκρανία και τις αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει προσεχώς η G7 για να απαντήσει στις εξελίξεις και να στηρίξει την Ουκρανία» ανέφερε η Κέιτλιν Χέιντεν, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.Στην G7 μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Ιταλία. Στη συνάντηση της Χάγης προσκλήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [07] Η κρίση πλήττει τους νέους, φόβοι για μακροπρόθεσμες συνέπειες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

    Οι προοπτικές απασχόλησης για τους νέους και τους ανειδίκευτους εργαζομένους επιδεινώθηκαν σημαντικά στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης λόγω της οικονομικής κρίσης, της οποίας οι κοινωνικές συνέπειες ίσως είναι αισθητές για πολλά χρόνια, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση που εξετάζει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι άνεργοι φθάνουν τα 48 εκατομμύρια στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 15 εκατομμύρια από την έναρξη της κρίσης το 2007. «Οι προοπτικές απασχόλησης επιδεινώθηκαν κυρίως για τους νέους και τους ανειδίκευτους εργαζόμενους. Οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι επλήγησαν λιγότερο αυτή τη φορά», υπογράμμισε η Μόνικα Κέισερ, επικεφαλής της υπηρεσίας κοινωνικών υποθέσεων του ΟΟΣΑ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης στον Τύπο. Ωστόσο υπάρχει «ο κίνδυνος οι νέοι που βιώνουν μεγάλες περιόδους ανεργίας, απραξίας και φτώχειας να αντιμετωπίσουν σε όλη τη ζωή τους χαμηλότερες προοπτικές κέρδους και απασχόλησης».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2014 - 16:30:23 UTC