Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Σκυλακάκης: «Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος και Ομοσπονδιακή Ευρώπη»
  • [02] Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του ΑΠΘ
  • [03] Επτά νεκροί από ημιβύθιση σκάφους με μετανάστες στη Μυτιλήνη
  • [04] Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά στο βόρειο Αφγανιστάν
  • [05] Ο Βλ. Πούτιν ενέκρινε σχέδιο συνθήκης για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία
  • [06] Ματαιώθηκε η επίσκεψη στη Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Γαλλίας
  • [07] Οι Rolling Stones ματαίωσαν την αυριανή τους συναυλία στο Περθ
  • [08] Την αντίληψη ότι τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά, αμφισβητεί νέα έρευνα

  • [01] Θ. Σκυλακάκης: «Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος και Ομοσπονδιακή Ευρώπη»

    «Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος και Ομοσπονδιακή Ευρώπη» είναι το μήνυμα της Δράσης για τις ευρωεκλογές, τονίζει, από το Στρασβούργο, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Εμείς λέμε ότι για να βγούμε από αυτή την κρίση χρειάζονται λιγότεροι φόροι και μικρότερο κράτος. Όλοι οι άλλοι λένε λιγότεροι φόροι, αλλά κράτος το ίδιο. Φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει το θαύμα των επτά ψωμιών και των επτά ψαριών με τα οποία μπορείς να ταΐσεις χιλιάδες. Δεν γίνεται να ταΐσεις τους χιλιάδες με αυτό τον τρόπο» λέει.

    «Η Ευρώπη που θέλουμε είναι πιο ομοσπονδιακή, δηλαδή θέλουμε να μεταφερθούν εξουσίες όχι στις κυβερνήσεις, γιατί όταν είναι οι εξουσίες στις κυβερνήσεις, κάθονται όλοι στο τραπέζι και στο τέλος υπαγορεύει τι θα γίνει η Γερμανία, αλλά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι να εκλέγονται δημοκρατικά και να ελέγχονται δημοκρατικά από το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών» τονίζει ο πρόεδρος της Δράσης.

    Ο κ. Σκυλακάκης εκτιμά ότι «η συζήτηση για το μνημόνιο είναι παραπλανητική» και εξηγεί: «Το πρόβλημα της χώρας είναι στο εσωτερικό. Ό,τι συμφωνία και αν κάνουμε στο εξωτερικό -μπορεί να πετύχουμε μια συμφωνία μείωσης του χρέους, να συμφωνήσουμε κάποιες μεταρρυθμίσεις ή όχι- το πρόβλημα είναι ότι μας λείπει ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο για τη χώρα». Ο πρόεδρος της Δράσης υποστηρίζει ότι μετά τις ευρωεκλογές η Ελλάδα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. «Έχουμε το όριο του Μαρτίου, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να σχηματίζεται κυβερνητική πλειοψηφία, κατά συνέπεια εκ των πραγμάτων μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο μετά τις ευρωεκλογές» σημειώνει.

    [02] Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του ΑΠΘ

    Άλλη μία επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κυρίως της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη χθεσινή επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν 21 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα δύο, ηλικίας 37 και 26 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ, όπως επισημαίνεται στην παραπάνω ανακοίνωση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Επιχειρήσεις σαν τη χθεσινή πραγματοποιούνται συχνά τους τελευταίους μήνες για την πάταξη της παραβατικότητας εντός του ΑΠΘ.

    [03] Επτά νεκροί από ημιβύθιση σκάφους με μετανάστες στη Μυτιλήνη

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, μετά την ημιβύθιση λέμβου με παράτυπους μετανάστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και δύο να αγνοούνται. Συγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε δύο παράτυπους μετανάστες μέσα στη θάλασσα. Οι παράτυποι μετανάστες περισυνελέχθησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα. Έως τώρα έχουν διασωθεί οκτώ άτομα, ενώ άνδρες του λιμενικού ανέσυραν τις σορούς επτά μεταναστών.

    Δύο ακόμη μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται.

    [04] Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά στο βόρειο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 15 πολίτες σκοτώθηκαν και περί τους 30 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σήμερα το πρωί στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Καμικάζι πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε σε πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της Μαϊμάνα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Φαριάμπ, στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν. «Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν. Όλα τα θύματα ήταν απλοί πολίτες και έμποροι της αγοράς. Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο παζάρι και όλοι ήταν απασχολημένοι με το να αγοράζουν και να πωλούν, όταν ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του. Ο στόχος ακόμη παραμένει ασαφής» δήλωσε ο Μοχαμαντουλάχ Μπατάς, ο κυβερνήτης της επαρχίας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά η επίθεση σημειώνεται σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Απριλίου, κατά τις οποίες θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι, καθώς ο τελευταίος δεν μπορεί να διεκδικήσει και τρίτη θητεία στον προεδρικό θώκο βάσει του Συντάγματος.

    [05] Ο Βλ. Πούτιν ενέκρινε σχέδιο συνθήκης για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε σχέδιο συνθήκης που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα υπογράψει τη συνθήκη με τον ηγέτη της Κριμαίας. Σε έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζητεί από τη ρωσική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να εγκρίνουν τη σχετική συνθήκη, την οποία και προτίθεται να επικυρώσει.

    Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της ρωσόφωνης δημοκρατίας της Κριμαίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξή της στη ρωσική επικράτεια.

    [06] Ματαιώθηκε η επίσκεψη στη Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Γαλλίας

    Ματαιώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχουν στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου με τους γάλλους ομόλογους τους Λοράν Φαμπιούς και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της ματαίωσης. Η επίσκεψη των δύο γάλλων υπουργών είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από το Κρεμλίνο, ωστόσο η γαλλική προεδρία είχε επισημάνει ότι η πραγματοποίηση της συνάντησης εξαρτάται «από την πρόοδο στο θέμα της Ουκρανίας».

    Επειτα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, το οποίο δεν αναγνωρίσθηκε από τις δυτικές χώρες, και τη συντριπτική επικράτηση των υποστηρικτών της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες την επιβολή κυρώσεων εναντίον συγκεκριμένων ρώσων και ουκρανών αξιωματούχων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, εάν «ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που κάνει στην Ουκρανία».

    [07] Οι Rolling Stones ματαίωσαν την αυριανή τους συναυλία στο Περθ

    Η Rolling Stones ματαίωσαν την προγραμματισμένη για αύριο συναυλία τους στο Περθ της Αυστραλίας έπειτα από τον θάνατο της Λόρεν Σκοτ, συντρόφου του Μικ Τζάγκερ, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Το συγκρότημα επρόκειτο να ξεκινήσει από το Περθ μία περιοδεία που περιλάμβανε έξι συναυλίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

    Η εταιρεία Frontier Touring ανακοίνωσε ότι η συναυλία του Περθ δεν θα πραγματοποιηθεί και κάλεσε το κοινό να διατηρήσει τα εισιτήριά του μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Ο Μικ Τζάγκερ, ο Ρόνι Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Τσάρλι Γουάτς έφθασαν χθες στο Περθ με το ιδιωτικό τους τζετ. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Περθ ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος παραμένει στην πίστα του αεροδρομίου.

    [08] Την αντίληψη ότι τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά, αμφισβητεί νέα έρευνα

    Μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα έρχεται να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αναφορικά με τι πρέπει να τρώμε και τι όχι, καθώς θέτει σε αμφισβήτηση το καθιερωμένο «δόγμα» της υγιεινής διατροφής ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπών αυξάνει τον κίνδυνο για εμφράγματα. Η μελέτη -που μάλλον σύγχυση και πολλά ερωτηματικά θα προκαλέσει- δεν διαπίστωσε ότι τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά οξέα επιβαρύνουν την καρδιά, ούτε ότι τα «καλά» πολυακόρεστα πράγματι την προστατεύουν.

    Θεωρείται όμως πρόωρο ακόμα να τεθεί θέμα αλλαγής των υφιστάμενων διατροφικών συστάσεων, όσον αφορά τα κορεσμένα και τα ακόρεστα λίπη, αν και αναμένεται να αναζωπυρωθεί η επιστημονική διαμάχη για το ποιά φαγητά είναι «καλά» και ποιά «κακά». Πάντως, η νέα μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα λεγόμενα «τρανς» λιπαρά (μερικώς υδρογονωμένα έλαια που περιέχονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα) όντως αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2014 - 8:30:24 UTC