Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κ. Αρβανιτόπουλου για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα
  • [02] Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία
  • [03] Σεισμός 7 βαθμών ανοικτά των ακτών της βόρειας Χιλής
  • [04] Ένωση με τη Ρωσία ψήφισε η Κριμαία
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Κριμαία

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κ. Αρβανιτόπουλου για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, όπου αναμένεται να συζητηθεί και το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά η επαναπρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα.

    Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν για σήμερα μετά τις 2 το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών από την περιφέρεια που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 11 π.μ. -2 μ.μ. και 2 μ.μ. -5 μ.μ. και κάλεσε τις ΟΛΜΕ που θα οργανώσουν την κάθοδο εκπαιδευτικών στην Αθήνα να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις.

    Το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης συνδικαλιστικών εκπροσώπων με τον υπουργό Παιδείας.

    [02] Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

    «Ρολά» κατεβάζουν και σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), στην οποία φαίνεται να επιμένει η τρόικα, αλλά και σε ζητήματα όπως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου και στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [03] Σεισμός 7 βαθμών ανοικτά των ακτών της βόρειας Χιλής

    Σεισμική δόνηση 7 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της βόρειας Χιλής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίσθηκε στα 32 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ικουίκε, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται τσουνάμι, ωστόσο οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση παράκτιων περιοχών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

    [04] Ένωση με τη Ρωσία ψήφισε η Κριμαία

    Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας τάχθηκε σήμερα υπέρ της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία σε ένα δημοψήφισμα που επισφράγισε τη διάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση και ξύπνησε τις αποσχιστικές ορέξεις στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το 93% του 1,5 εκατομμυρίου ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι έπειτα από την καταμέτρηση άνω του 50% των ψήφων, το 95,5% τάχθηκε υπέρ της ένωσης. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία έφθασε το 82%.

    Η Κριμαία θα ζητήσει σήμερα επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter. Προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει ιστορική απόφαση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Κριμαία

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Κριμαία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Κυριακή ότι το δημοψήφισμα της Κριμαίας για την ένωσή της με τη Ρωσία είναι απολύτως σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και εξέφρασε την ανησυχία του για την αποτυχία των αρχών του Κιέβου να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας. Τονίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στην ανικανότητα ή την απροθυμία των σημερινών αρχών στο Κίεβο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη βία εκ μέρους εθνικιστικών και ριζοσπαστικών ομάδων που αποσταθεροποιούν την κατάσταση και τρομοκρατούν πολίτες, περιλαμβανομένου του ρωσόφωνου πληθυσμού».

    Ο Rώσος πρόεδρος πρότεινε την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας της βίας, την ευθύνη για την οποία οι αρχές της Ουκρανίας επιρρίπτουν σε φιλορωσικές ομάδες. Το ρωσικό κοινοβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των ρώσων συμπατριωτών στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι, παρά τις διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 March 2014 - 6:30:22 UTC