Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τελική μάχη απελευθέρωσης από τα μνημόνια
  • [02] Πυρκαγιά στις αποθήκες της Creta Farms στο Ρέθυμνο
  • [03] Σε εξέλιξη νέα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο
  • [04] «Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Κριμαία»
  • [05] Το ΝΑΤΟ καταδικάζει το δημοψήφισμα της Κριμαίας
  • [06] Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός
  • [07] Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 26-28 στο ημίχρονο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τελική μάχη απελευθέρωσης από τα μνημόνια

    "Η ώρα μας, έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός.Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

    "Η τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι όχι απλώς κρίσιμη, αλλά μάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό μας.Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση των λόγων μου", είπε και πρόσθεσε: "Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά.Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν. Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα"

    Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαίου είναι η τελευταία ελπίδα για τον ελληνικό λαό, επισήμανε, "όχι μόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κομμουνιστές, αλλά για τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε πολίτη, τον κάθε εργαζόμενο, όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες, για όποιον πιστεύει ότι η σωτηρία της πατρίδας και των ανθρώπων της έρχεται πρώτη".

    [02] Πυρκαγιά στις αποθήκες της Creta Farms στο Ρέθυμνο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στις αποθήκες της εταιρείας Creta Farms στο Ρέθυμνο Κρήτης, η οποία έχει κινητοποιήσει μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Αυτή την ώρα στον χώρο επιχειρούν 19 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής, δύο βραχιονοφόρα, μία υδροφόρα του δήμου Ρεθύμνου και 38 πυροσβέστες.

    Οι αποθήκες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές χωρίς όμως να έχει κινδυνεύσει κάποιος από τους εργαζόμενους ούτε έχουν απειληθεί από την πυρκαγιά οι κατοικίες που βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από τις αποθήκες του εργοστασίου.

    Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της εκδήλωσης της φωτιάς, ενώ εργαζόμενοι του εργοστασίου της Creta Farms βρίσκονται στο σημείο της καταστροφής.

    [03] Σε εξέλιξη νέα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο

    Άρχισαν στις 9 το βράδυ, με την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, οι σημερινές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, με ανοικτά ακόμη «καυτά» ζητήματα σε εργασιακά και εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ.

    Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, οι συζητήσεις προβλέπεται να είναι μαραθώνιες, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να μεταβούν, για να συναντηθούν με την τρόικα, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης (στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Μανιάτη είναι το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία). Οι συγκεκριμένοι υπουργοί είχαν, άλλωστε, από το μεσημέρι, διαδοχικές κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

    [04] «Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Κριμαία»

    Ο ρωσικός κρατικός όμιλος εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec) υποστήριξε σήμερα ότι ένα αμερικανικό, κατασκοπευτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Κριμαία.

    "Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του" χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza, διευκρίνισε ο Rostec.

    Το αεροσκάφος κατέπεσε και "κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας" της Κριμαίας", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ο Rostec κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όμως δεν είναι σαφές ποιος ήταν αυτός που το χειρίστηκε για να καταρρίψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-5B.

    Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, το MQ-5B διαπιστώθηκε από τον αριθμό καταχώρισής του ότι ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία. Ο Rostec ανήρτησε στον ιστότοπό του μια φωτογραφία, η οποία ωστόσο έδειχνε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος οπλισμένο με δύο πυραύλους εν πτήσει, και όχι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που φέρεται να καταρρίφθηκε. Αργά το απόγευμα η ανακοίνωση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη στη σελίδα (http://rostec.ru/news/4412).

    [05] Το ΝΑΤΟ καταδικάζει το δημοψήφισμα της Κριμαίας

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε σήμερα το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας υποστηρίζοντας ότι η διενέργειά του παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και η διεξαγωγή του δεν είναι νόμιμη.

    "Το αποκαλούμενο δημοψήφισμα στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας που σχεδιάζεται για τις 16 Μαρτίου συνιστά μια άμεση παραβίαση του ουκρανικού συντάγματος και του διεθνούς δικαίου. Εάν διεξαχθεί, δεν θα έχει νομική ισχύ, ούτε πολιτική νομιμοποίηση" ανέφερε ο Ράσμουσεν στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρουσία των πρεσβευτών 50 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

    [06] Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή σε άμυνα και επίθεση τον Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το «Αμπντί Ιπεκτσί», απέναντι στη Αναντολού Εφές, και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 65-60 στην παράταση (54-54κ.α.) , για τη 10η αγωνιστική της φάσης των «16», και πανηγύρισαν την πολύτιμη 5η νίκη τους στον 5ο όμιλο.

    Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54κ.α., 60-65παρ.

    [07] Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 26-28 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 20:30:22 UTC