Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [02] Συγκροτείται οργανωτικά η «Ελιά»
  • [03] Αποδεκτή η τεχνική προσφορά της Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού
  • [04] Επεκτάθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για το Boeing
  • [05] Απεβίωσε ο βετεράνος Βρετανός πολιτικός Τόνι Μπεν
  • [06] Συνομιλία Βλ. Πούτιν - Χ. Ροχανί για την Ουκρανία και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
  • [07] Κατασκευάζεται το πρώτο «εκτυπωμένο» σπίτι

  • [01] Ισοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Ισοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η οποία, όμως, σε μεγάλο βαθμό παραμένει αδιευκρίνιστη, «δείχνει» δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι» με 7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

    Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%. Στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο». Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Εξάλλου, σε ερώτημα (σ.σ. είχε δημοσιευτεί στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας) για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, ενώ ένα 27% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δυο».

    [02] Συγκροτείται οργανωτικά η «Ελιά»

    Στην οργανωτική της συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα προχωρεί η «Ελιά», μετά την ιδρυτική της Συνδιάσκεψη, με στόχο να αποκτήσει οργάνωση σε κάθε πόλη της Ελλάδας, ενώ το επόμενο διάστημα θα αποκτήσει δικά της γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

    Αποφασίσθηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής και Επιτροπής Τύπου-Επικοινωνίας. Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση της «Ελιάς» μετά τη Συνδιάσκεψη, θα οργανωθεί με την ευκαιρία της παρουσίασης των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την «αιχμή του δόρατος» του σχήματος.

    [03] Αποδεκτή η τεχνική προσφορά της Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού

    Μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό και η οποία είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

    Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

    [04] Επεκτάθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για το Boeing

    Οι έρευνες για το αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines επεκτάθηκαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, έπειτα από «νέες πληροφορίες» που επικαλείται ο Λευκός Οίκος και οι οποίες δείχνουν πως το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει για πολλές ώρες μετά την εξαφάνισή του από τις οθόνες των ραντάρ, πριν από έξι ημέρες. «Απ' ό,τι καταλαβαίνω, βάσει νέων πληροφοριών, όχι απαραιτήτως αδιαμφισβήτητων, αλλά νέων, η ζώνη των ερευνών διευρύνθηκε στον Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πως έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες. Αναπτύσσονται στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους, υποστηρίζουν πως το Boeing 777 συνέχισε να μεταδίδει ένα αυτόματο σήμα επί ώρες αφότου εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ. Τα συστήματα μετάδοσης προσπαθούσαν κατά τακτά διαστήματα να συνδεθούν με έναν ή περισσότερους αναμεταδότες δορυφόρους, σύμφωνα με τις πηγές αυτές. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο και ένα αεροπλάνο στη ζώνη αυτή, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

    [05] Απεβίωσε ο βετεράνος Βρετανός πολιτικός Τόνι Μπεν

    Ο βετεράνος πολιτικός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τόνι Μπεν απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του. Ο Μπεν, ένας πολιτικός της αριστεράς, ήταν μέλος του κοινοβουλίου επί 50 χρόνια και υπουργός υπό τους πρωθυπουργούς Χάρολντ Ουίλσον και Τζέιμς Κάλαχαν.

    [06] Συνομιλία Βλ. Πούτιν - Χ. Ροχανί για την Ουκρανία και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλία με τον Iρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί σχετικά με την Ουκρανία και εξέφρασε την εκτίμησή του για την «εποικοδομητική προσέγγιση» της Τεχεράνης στις συνομιλίες με τις έξι μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Σε δήλωση του Κρεμλίνου αναφέρεται πως ο Πούτιν υπογράμμισε στον Ροχανί ότι οποιαδήποτε λύση στην ουκρανική κρίση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και τη βούληση του λαού σε όλες της περιφέρειες της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. «Στη διάρκεια των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο πρόεδρος της Ρωσίας προχώρησε σε μια θετική εκτίμηση της εποικοδομητικής προσέγγισης της Τεχεράνης στις συνομιλίες» αναφέρεται στη δήλωση.

    [07] Κατασκευάζεται το πρώτο «εκτυπωμένο» σπίτι

    Μια ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία άρχισε την προσπάθειά της να κατασκευάσει στο 'Αμστερνταμ ένα ολόκληρο σπίτι τα μέρη του οποίου θα έχουν όλα εκτυπωθεί από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αν το καταφέρει, θα πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά. Το σπίτι ανεγείρεται δίπλα σε ένα κανάλι της πόλης από την τοπική εταιρία DUS Architects, η οποία, σύμφωνα με το New Scientist, χρησιμοποιεί τον 3D-εκτυπωτή «The KamerMaker" («κατασκευαστής δωματίων» στα ολλανδικά), ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα εγκαταλειμένο ναυτιλιακό εμπορευματοκιβώτιο ύψους έξι μέτρων.

    Το μηχάνημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας επιτραπέζιος τρισδιάστατος εκτυπωτής, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, εκτυπώνοντας με διαδοχικά στρώματα τα μέρη που έχουν προηγουμένως σχεδιαστεί σε έναν υπολογιστή. Ήδη οι περίεργοι περαστικοί μπορούν να πληρώσουν εισιτήριο δυόμισι ευρώ για να παρακολουθήσουν από κοντά το «χτίσιμο» - και παράλληλα να βοηθήσουν στην χρηματοδότησή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 8:30:24 UTC