Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσίασε ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [02] Με ηλεκτρονικό σύστημα η επιλογή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών
  • [03] Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στα δυο μέλη του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [04] «Παγώνει» προσωρινά το ΤΧΣ την αύξηση μετοχικού κεφάλαιο της Εurobank
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας
  • [06] Τα πρώτα μέτρα του Ματέο Ρέντσι για τη μείωση των φόρων και την εργασία
  • [07] Νέα συνάντηση Κέρι και Λαβρόφ την Παρασκευή στο Λονδίνο
  • [08] O Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

  • [01] Τις προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσίασε ο Δ. Αβραμόπουλος

    «Η Ελλάδα οφείλει να διευρύνει τον ρόλο της ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς, καθώς στόχοι της συμμετοχής μας είναι η εξασφάλιση του μέγιστου εθνικού οφέλους, η δημιουργία ικανών συνθηκών προβολής της εθνικής ισχύος και η ενεργός συμμετοχή μας στη συνδιαμόρφωση των όρων ασφαλείας του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος». Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Αναφερόμενος στους άξονες προτεραιότητας για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εστίασε, μεταξύ άλλων, στηνυπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, στηνπροσφορά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, στηναναβάθμιση των σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης, στηνενίσχυση των υφιστάμενων συμμαχιών της χώρας αλλά και στην ανάπτυξη νέων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας, καθώς και στηνεγγύηση της ασφάλειας του κυπριακού ελληνισμού,

    [02] Με ηλεκτρονικό σύστημα η επιλογή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών

    Με ηλεκτρονικό σύστημα θα γίνεται πλέον η επιλογή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος επιδιώκοντας με την επιβολή αυτής της υποχρέωσης, να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφάνεια στο θέμα της εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

    Η απόφαση αυτή εντάσσεται στις συνολικές δράσεις που προωθεί το υπουργείο με στόχο την αντικειμενικήαξιολόγηση των οδηγών.

    [03] Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στα δυο μέλη του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν»

    Ποινική δίωξη για το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών στο ΙΚΑ, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο Εισαγγελέας στα δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα.

    Η κατηγορία αφορά οφειλές που ανέρχονται σε συνολικό ποσό 623.465,11 ευρώ.

    Οι δυο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

    [04] «Παγώνει» προσωρινά το ΤΧΣ την αύξηση μετοχικού κεφάλαιο της Εurobank

    Tην πρόθεση της διοίκησης της Eurobank να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου της "παγώνει" προσωρινά, σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ακόμη ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση που εμποδίζει την αύξηση παρά το δεδηλωμένο ενδιαφέρον επενδυτών να τοποθετήσουν περίπου 2 δισ. ευρώ, από τα τρία δισ. που απαιτούνται.

    Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ αποφάσισε να καταψηφίσει το θέμα της σύγκλησης γενικής συνέλευσης, το οποίο επρόκειτο να τεθεί στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, καθώς υποστηρίζει ότι η αύξηση δεν καλύπτεται από τον νόμο 2190 αλλά από τη νομοθεσία που αφορά το ΤΧΣ, δηλαδή μια σειρά νόμων που επιτρέπουν τη συμμετοχή του στις αυξήσεις κεφαλαίου. Οι εξελίξεις στο θέμα της Eurobank, δεν σχετίζονται με τις αυξήσεις της Alpha Bank και της Πειραιώς που γίνονται με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

    Από την πλευρά της η Εurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά κανονικά στην σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα συζήτησης την σύγκληση γενικής συνέλευσης, καθώς εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα περάσει ο νόμος για την ανακεφαλαιοποιηση.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας

    «Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας» στις προσπάθειές της να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ στον Λευκό Οίκο.

    Επιπλέον, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι το μήνυμα προς τη Ρωσία είναι το εξής: Η Δύση θα αναγκαστεί να επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα εάν δεν αλλάξει πορεία, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

    Ο Αρσένι Γιατσενιούκ από την πλευρά του είπε ότι «δεν θα παραδοθούμε ποτέ» στη Ρωσία και εξέφρασε την ετοιμότητα του Κιέβου για συνομιλίες με τη Μόσχα.

    [06] Τα πρώτα μέτρα του Ματέο Ρέντσι για τη μείωση των φόρων και την εργασία

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παρουσίασε τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την μείωση των φόρων, τις πρώτες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, τη στήριξη των επιχειρήσεων και τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου.

    Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των εργαζομένων, επιβεβαιώνεται η μείωση του κόστους εργασίας, η οποία αγγίζει, συνολικά, τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

    «Η κίνηση αυτή αφορά δέκα εκατομμύρια Ιταλούς. Η φορολόγηση των μισθών τους θα μειωθεί κατά χίλια ευρώ τον χρόνο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Το εν λόγω μέτρο θα ισχύσει από τον επόμενο Μάιο και θα αφορά τους εργαζόμενους με απολαβές που δεν ξεπερνούν τις 25.0000 ευρώ το χρόνο.

    Ο Ματέο Ρέντσι δεσμεύθηκε, επίσης , ότι το ιταλικό Δημόσιο θα καταβάλει άμεσα τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

    [07] Νέα συνάντηση Κέρι και Λαβρόφ την Παρασκευή στο Λονδίνο

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και πριν από το επερχόμενο δημοψήφισμα στην περιοχή της Κριμαίας, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή.

    «Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ, Μπαράκ) Ομπάμα μου ζήτησε να φύγω αύριο το βράδυ (Πέμπτη) και να μεταβώ στο Λονδίνο για να συναντηθώ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή και θα το κάνω»δήλωσε ο Κέρι ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    «Η δουλειά μας είναι να τους παρουσιάσουμε μια σειρά από επιλογές που θεωρούμε σκόπιμες, προκειμένου να προσπαθήσουν να σεβαστούν το λαό της Ουκρανίας, το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών» πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Η συνάντηση αυτή των επικεφαλής της ρωσικής και αμερικανικής διπλωματίας θα είναι η τέταρτη αυτήν την εβδομάδα.

    [08] O Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

    Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής διορίζεται νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    «Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ» διορίζεται στη θέση του προέδρου, αφού «όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος πρόεδρος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, που τότε ξεκινούσε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα, το υπουργείο Πολιτισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 20:30:23 UTC