Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: «Το ζήτημα των δημοσιονομικών μέτρων έχει κλείσει»
  • [02] Τις θέσεις του έδωσε στη δημοσιότητα «Το Ποτάμι»
  • [03] Ψηφίζεται επί της αρχής το ν/σ για κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου
  • [04] Μικρές, ενθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την υγεία του Μ. Σουμάχερ
  • [05] Τη βοήθεια της Ινδίας ζήτησε η Μαλαισία στις έρευνες για το Boeing
  • [06] Κ. Άστον: Δεν υπάρχει πρόθεση απόρριψης χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα
  • [07] Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο για διπολική διαταραχή

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: «Το ζήτημα των δημοσιονομικών μέτρων έχει κλείσει»

    «Το ζήτημα των δημοσιονομικών μέτρων έχει κλείσει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα με τις ομαδικές απολύσεις, ούτε και με το θέμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.

    «Θα φτάσουμε στη σωστή, στην καλύτερη για την Ελλάδα συμφωνία. Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα που εδράζονται στις θυσίες των Ελλήνων που κατάφεραν ένα μεγάλο θαύμα» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ ερωτηθείς εάν ανησυχεί λόγω της εμμονής της τρόικας σημείωσε: «Θα επιμείνουμε κι εμείς...Έχουμε την άνεση του χρόνου να διαβουλευτούμε αποτελεσματικά και να πετύχουμε τον στόχο μας».

    [02] Τις θέσεις του έδωσε στη δημοσιότητα «Το Ποτάμι»

    Τις θέσεις του για μια σειρά από ζητήματα έδωσε, χθες το βράδυ, στη δημοσιότητα ο πολίτικος σχηματισμός «Το Ποτάμι». Ειδικότερα, «Το Ποτάμι» αναφέρει ότι οι προτεραιότητες του είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας των θεσμών, η δυναμική συμμέτοχη στην Ευρώπη, η ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη, η έμπρακτη στήριξη των αδύναμων και η προώθηση μιας προοδευτικής κοινωνίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «για εμάς αυτοί οι στόχοι είναι αλληλένδετοι», καθώς «η αποσπασματική θεώρηση κάθε τομέα χωρίς σύνδεση σε ένα ευρύτερο πλέγμα όχι μόνο δράσεων, αλλά και προσέγγισης των πραγμάτων, θα αποτύχει».

    «Το Ποτάμι» προτείνει μεταξύ άλλων: περιορισμό των επιχορηγήσεων προς τα κόμματα κατά 50%, κατάργηση της δυνατότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών (για να περιοριστεί η ροη μαύρου πολιτικού χρήματος, καθώς κάποιοι «τα δίνουν όλα» για να κρατηθεί όπως όπως η κυβέρνηση και κάποιοι «πιέζουν» για να πέσει), αναλογικότερο, δικαιότερο αλλά και πιο πλουραλιστικό εκλογικό σύστημα (με επιλογή υποψήφιου ανεξαρτήτως κόμματος και παράλληλα κόμμα), αυστηροποίηση του πλαισίου για τις προεκλογικές εκστρατείες (για να περιοριστεί η σχετική δαπάνη αλλά και η ρύπανση), μείωση των βουλευτών σε 200, μείωση των διακοπών της Βουλής και των επιδομάτων για τη συμμετοχή στα «θερινά τμήματα».

    Ο πολιτικός σχηματισμός του Σταύρου Θεοδωράκη προτείνει, επίσης, σχηματισμό κυβέρνησης 20 ατόμων.

    [03] Ψηφίζεται επί της αρχής το ν/σ για κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου

    Ψηφίζεται σήμερα επί της αρχής, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, τον επανέλεγχο των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και την αξιολόγηση με προκαθορισμένη ποσόστωση. Παραμένουν ωστόσο οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού παραμένουν.

    Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε στην ομιλία του πως «δεν πολεμάμε το κράτος, αλλά τον κρατισμό» και πως «κράτος δικαίου σημαίνει μικρό κράτος». «Αξιολογήσεις με ποσοτικούς στόχους και ποιοτικά κριτήρια δεν υπάρχουν» αντέταξε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ο υπουργός στην Επιτροπή, παρουσίασε ως εκθέσεις αξιολόγησης τις περίφημες προτάσεις Πάγκαλου και προσπάθησε να εξαπατήσει τη Βουλή». «Η κυβέρνηση, συνεχίζει ακάθεκτη τον κατακερματισμό του κράτους, δέσμια ποσοτικών αλλά και δρακόντειων μνημονιακών στόχων» σημείωσε στην εισήγησή του ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Οργισμένο υπήρξε το ξέσπασμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος χαρακτήρισε «αξιοθρήνητη» την τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «απολύει όλο τον κόσμο χωρίς κριτήριο και χωρίς αξιολόγηση».

    [04] Μικρές, ενθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την υγεία του Μ. Σουμάχερ

    Η Σαμπίνε Κεμ, η εκπρόσωπος του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μ. Σουμάχερ, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ενθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, αλλά ότι ο Γερμανός πιλότος χρειάζεται να δώσει μεγάλη μάχη για την ανάρρωσή του ύστερα από την εγκεφαλική βλάβη που υπέστη σε ατύχημα κάνοντας σκι. «Είμαστε και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο Μίχαελ θα τα καταφέρει και θα ξυπνήσει» δήλωσε η μάνατζέρ του και εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ. «Κάποιες φορές υπάρχουν μικρές, ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή», προσθέτει η ίδια σε γραπτή της ανακοίνωση.

    Οι γιατροί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ από τις 29 Δεκεμβρίου, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αφύπνισής του από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον υπέβαλαν όταν μεταφέρθηκε εκεί.

    [05] Τη βοήθεια της Ινδίας ζήτησε η Μαλαισία στις έρευνες για το Boeing

    Οι αρχές της Μαλαισίας ζήτησαν τη βοήθεια της Ινδίας στις έρευνες για τον εντοπισμό τουBoeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, καθώς η έρευνα επεκτείνεται δυτικά, στην περιοχή από την Κίνα στη Θάλασσα Ανταμάν και οι μέχρι σήμερα επιχειρήσεις δεν έχουν βοηθήσει τις αρχές στην Κουάλα Λουμπούρ να εξηγήσουν τι συνέβη στο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες. «Μαλαισία και Ινδία είναι σε επαφή για το θέμα αυτό από χθες και διεξάγονται συζητήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι βοήθεια ζητείται και τι μπορεί να προσφέρει η Ινδία» δήλωσε εκπρόσωπος της ινδικής διπλωματίας. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποια περιοχή θα διεξάγει έρευνες η Ινδία, η οποία έχει μεγάλη στρατιωτική διοίκηση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ του και το πολεμικό ναυτικό της περιπολεί στα Στενά της Μάλακα.

    Παράλληλα στην Κουάλα Λουμπούρ ο Χιού Ντανλίβι, ο εμπορικός διευθυντής της Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρία «δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει» ότι οποιεσδήποτε ενέργειες του πληρώματος του αεροσκάφους μπορεί να προκάλεσαν την εξαφάνισή του το Σάββατο. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπήρξε κάτι, ότι έγιναν κάποιες ενέργειες εντός του αεροσκάφους από το πλήρωμα που να προκάλεσαν την εξαφάνισή του» τόνισε.

    [06] Κ. Άστον: Δεν υπάρχει πρόθεση απόρριψης χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα

    Δεν υπάρχει πρόθεση απόρριψης χημικών όπλων της Συρίας, ύστερα από υδρόλυση στη θάλασσα, διαβεβαιώνει, σε γραπτή της απάντηση προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές Κρ. Αρσένη και Ν.Σαλαβράκο, η αντιπρόεδρος της ΕΕ Κάθριν 'Αστον. Σε γραπτή της απάντηση, προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές Κρίτωνα Αρσένη και Νικόλαο Σαλαβράκο, η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΕΕ Κάθριν Αστον, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει πρόθεση απόρριψης χημικών ουσιών ή των λυμάτων τους μετά από υδρόλυση στη θάλασσα. Αντίθετα, οι ουσίες αυτές θα αποθηκευθούν στο αμερικανικό σκάφος και θα μεταφερθούν, μαζί με τις υπόλοιπες συριακές βιομηχανικές χημικές ουσίες σε επιλεγμένες εμπορικές υποδομές για τελική καταστροφή με αποτέφρωση».

    Απαντώνας στις ερωτήσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών, που θεμελίωναν τον ισχυρισμό ότι «η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χωρών της ΕΕ (κυρίως της Ελλάδας και της Μάλτας) κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου» η Κάθιν Αστον διευκρινίζει, μεταξύ άλλων ότι η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας συμφωνήθηκε και εποπτεύεται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων (ΟΑΧΟ) και από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία έχουν λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή καταστροφή όλων των κατηγοριών συριακών χημικών ουσιών. Το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε μια σειρά δημοσίων εγγράφων του ΟΑΧΟ που περιέχουν σχετικές αποφάσεις του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΟΑΧΟ.

    [07] Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο για διπολική διαταραχή

    Μια μεγάλη διεθνής ερευνητική ομάδα, στην οποία συμμετείχε ένας Έλληνας επιστήμονας, ανακάλυψε δύο νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση διπολικής διαταραχής (πρώην μανιοκατάθλιψης) σε έναν άνθρωπο. Είναι η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που έχει γίνει μέχερι σήμερα πάνω στη συγκεκριμένη ασθένεια. Τα νέα γονίδια έρχονται να προστεθούν σε άλλες γενετικές περιοχές κινδύνου που ήσαν ήδη γνωστές από προηγούμενες έρευνες, ρίχνοντας έτσι περισσότερο φως στο γενετικό υπόβαθρο μιας από τις τρεις κυριότερες ψυχικές νόσους, μαζί με τη σχιζοφρένεια και την κατάθλιψη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γερμανό καθηγητή Μάρκους Νέδεν, διευθυντή του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", ανέλυσαν νέα γενετικά δεδομένα από 2.266 ασθενείς με μανιο-καταθλιπτική (διπολική) διαταραχή και άλλους 5.028 υγιείς ανθρώπους. Επίσης, μελέτησαν ξανά παλαιότερα γενετικά δεδομένα, οπότε η συγκριτική γενετική ανάλυση κάλυψε συνολικά 9.747 ασθενείς και 14.278 υγιείς ανθρώπους.

    Μεταξύ των ερευνητών ήταν ο Μανώλης Κογεβίνας καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα και συν-διευθυντής του ισπανικού Κέντρου Ερευνών Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας (CREAL) στη Βαρκελώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 8:30:23 UTC