Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά της άρσης ασυλίας του Γ. Γιακουμάτου η Επιτροπή Δεοντολογίας
  • [02] Την Πέμπτη η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [03] Απεργούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα η τρόικα
  • [05] Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 0,7%, για την ελληνική οικονομία, προβλέπει η Εθνική Τράπεζα
  • [06] Στο 38% η κεντροαριστερά στην Ιταλία
  • [07] «Οι Γερμανοί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ»

  • [01] Κατά της άρσης ασυλίας του Γ. Γιακουμάτου η Επιτροπή Δεοντολογίας

    Να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) επί του εισαγγελικού αιτήματος, για υπόθεση φορολογικής παράβασης στον Οίκο Ευγηρίας που διοικεί η σύζυγος και ο αδερφός του βουλευτή.

    Η απόφαση της Επιτροπής εδράζεται στο σκεπτικό ότι ο ίδιος δεν είναι μέτοχος της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γιακουμάτου, ενώ η ΧΑ ψήφισε «λευκό».

    [02] Την Πέμπτη η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Στον Κορυδαλλό αναμένεται να μεταβεί την άλλη Τρίτη κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών του κόμματος.

    Αυτό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας ως εναλλακτική λύση, εφόσον ο εισαγγελέας δεν απαντήσει θετικά στο αίτημα που πρόκειται να του διαβιβάσει αύριο, να μεταβούν στη Βουλή οι κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Λαγός και Μπούκουρας, και να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

    Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης - των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της ΧΑ (Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη), η Επιτροπή Δεοντολίας θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη.

    Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, ζητείται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών (με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης) και αποδίδουν την ίδια κατηγορία και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.

    [03] Απεργούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις στο Δημόσιο.

    «Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των "μεταρρυθμίσεων"» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα η τρόικα

    «Οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέφουν αύριο στην Αθήνα, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ως την Κυριακή» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά τη λήξη του Ecofin.

    Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε την ευρεία «γκάμα» των προαπαιτούμενων δράσεων που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι για το 2013 υπήρχαν 896 προαπαιτούμενες δράσεις, εκ των οποίων υλοποιήθηκε το 79%.

    Όπως είπε ο Γ. Στουρνάρας, η συμφωνία που αναμένεται να κλείσει με την τρόικα ως το τέλος της εβδομάδος θα εστιάσει κυρίως σε θέματα διαρθρωτικά, όπως περιγράφονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, π.χ. στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

    [05] Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 0,7%, για την ελληνική οικονομία, προβλέπει η Εθνική Τράπεζα

    Η ταυτόχρονη και ισχυρή βελτίωση των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας καταδεικνύει ότι αγγίζουμε πλέον το σημείο καμπής για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται στο τελευταίο Δελτίο Μακροοικονομικής Ανάλυσης Ελληνικής Οικονομίας της Εθνικής Τράπεζας.

    Ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της ΕΤΕ παρέχει ισχυρές ενδείξεις εξόδου από την ύφεση στα επόμενα 2 τρίμηνα, επισημαίνεται στο Δελτίο.

    Η βασική εκτίμηση για το μέσο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2014 είναι της τάξης του 0,7%, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των εκτιμήσεων του βραχυπρόθεσμου δείκτη πρόβλεψης της ΕΤΕ με εκτιμήσεις για πιο μακροχρόνιο ορίζοντα (3ο τρίμηνο και μετά), από ένα διαρθρωτικό υπόδειγμα πρόβλεψης του τριμηνιαίου ΑΕΠ.

    [06] Στο 38% η κεντροαριστερά στην Ιταλία

    Τα κόμματα της κεντροαριστεράς συγκεντρώνουν το 38% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Piepoli.

    Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, με ποσοστό 34%.

    Στην ίδια παράταξη, ακολουθούν το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία του Νίκι Βέντολα, με ποσοστό 3,5% και μικρότερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς με 0,5%.

    Η κεντροδεξιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, προσελκύει ένα 34% του στατιστικού δείγματος των Ιταλών εκλογέων.

    Ένα 20% των ερωτηθέντων δήλωσε έτοιμο να ψηφίσει τη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 4,5% τη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο, το 3% το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, το 3,5% τη Λέγκα του Βορρά, το 2% τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (UdC) και το 1,5% μικρότερες συντηρητικές δυνάμεις.

    Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 18% της πρόθεσης ψήφου.

    [07] «Οι Γερμανοί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ»

    Στο ποσό-ρεκόρ του 1,6 τρισεκατομμυρίου ευρώ έφθασε η κατανάλωση στην Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας (Destatis).

    Το ποσό αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας, σηματοδοτεί μια αύξηση κατά 2,5% από το 2012 και περίπου 30% από το 2000, ενώ εντάσσεται στην μακροπρόθεσμη τάση αύξησης της κατανάλωσης στη χώρα, όπου συχνά λέγεται ότι η ανάπτυξη εμποδίζεται από την περιορισμένη κατανάλωση.

    Σχεδόν το 25% του ποσού που ξόδεψε κάθε νοικοκυριό αφορά το κόστος διαμονής και τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου κ.λπ., ενώ το 13% δαπανήθηκε σε μετακινήσεις, τρόφιμα και αναψυκτικά. Από τη Στατιστική Υπηρεσία, η τάση ερμηνεύεται ως συνέπεια των χαμηλών επιτοκίων, τα οποία αποθαρρύνουν τους Γερμανούς από την αποταμίευση. Τα χαμηλά επιτόκια ωστόσο είχαν ως αποτέλεσμα και τη χρήση κατά 4% περισσότερο των πιστωτικών καρτών το 2013, με το 33% των νοικοκυριών να χρησιμοποιεί το «πλαστικό χρήμα» για τις μεγαλύτερες αγορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 March 2014 - 20:30:23 UTC