Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον ιστορικό ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς
  • [02] Κοινή στάση υπουργού Υγείας και φαρμακοποιών απέναντι στην τρόικα
  • [03] Μία εφαρμογή για την Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά
  • [04] Καθησυχαστικές οι Αρχές για τα δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων»
  • [05] Ρωσικό ενδιαφέρον και για το λιμάνι του Πειραιά
  • [06] Στα ύψη η δημοτικότητα του Πούτιν
  • [07] Μαξιλαροπόλεμος στο Λιντς προσφέρει πετρέλαιο και τρόφιμα σε ελληνικά σχολεία και ιδρύματα

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον ιστορικό ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς

    Συναντήσεις με τοπικούς φορείς, κοινωνικές ομάδες, απλούς πολίτες, καθώς και με εκπροσώπους του αριστερού κινήματος Σιν Φέιν είχε σήμερα στο Δουβλίνο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην ιρλανδική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ιστορικό ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς επικεντρώθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με τον Ιρλανδό πολιτικό να τονίζει τη σημασία της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, ενώ σημείωσε ότι παρακολουθεί την πορεία και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας με τους άξονες της πολιτικής που αναφέρονται στην ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και της αντιμετώπισης από κοινού του ζητήματος των χρεών των χωρών, ενάντια στη λιτότητα και υπέρ των αναπτυξιακών πολιτικών.

    [02] Κοινή στάση υπουργού Υγείας και φαρμακοποιών απέναντι στην τρόικα

    Σε θετική κατεύθυνση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ανέφεραν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας και τόνισαν ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι με τον κ. Γεωργιάδη αλλά με την τρόικα. Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τους ανέπτυξε τις θέσεις τις οποίες παρουσίασε το υπουργείο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, όταν ρωτήθηκε τι θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί στην αποψινή συνέλευση, απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση.

    [03] Μία εφαρμογή για την Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά

    Είναι ένας ψηφιακός χάρτης με προορισμούς... γαστρονομικούς, ένα εργαλείο που συνδέει την παραγωγή των προϊόντων με τη παράδοση και την ιστορική συνέχεια ενός τόπου, με τον πολιτισμό και την οικονομία. Πρόκειται για ένα application -ή αλλιώς μια εφαρμογή- που δημιούργησε η Κοινότητα των προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki), με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP στην Αθήνα (14-16 Μαρτίου, Εκθεσιακό και Συνεδριακό κέντρο Helexpo Maroussi). Το συγκεκριμένο application χαρτογραφεί τα ελληνικά προϊόντα και με αφετηρία την τοποθεσία οδηγεί τον χρήστη σε πληροφορίες σχετικά με τη «γαστρονομική γεωγραφία» της περιοχής, την παράδοση, την κουλτούρα και ό,τι άλλο μπορεί να πλαισιώσει το κάδρο της «Ελληνικής Κληρονομιάς».

    Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται στην πιλοτική της μορφή στην DETROP, με σκοπό αρχικά να αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. «Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν «δυναμική παρέμβαση» σε μια ελληνική έκθεση Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η DETROP, διευρύνοντας με τέτοιο τρόπο το πεδίο ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων. Άλλωστε, η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο επενδύουμε συστηματικά καθώς συνδέεται με την καινοτομία, την εξέλιξη και κατ' επεκταση το μέλλον μας» δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

    [04] Καθησυχαστικές οι Αρχές για τα δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων»

    Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρμόδιες Αρχές για τα δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων» που εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα, καθώς εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, εφαρμόζεται στην Ελλάδα Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών. Αφού τονίζεται ότι όλες οι ποσότητες κρέατος που διατίθενται στην κατανάλωση προηγουμένως ελέγχονται και ότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται από το γάλα, αυτήν τη στιγμή το ζητούμενο για τις Αρχές είναι το πώς νόσησαν αυτά τα δύο ζώα.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η μονάδα στη Φθιώτιδα, η οποία τέθηκε, άμεσα, σε επιτήρηση, είχε 240 βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, εκ των οποίων 89 τα είχε εισάγει από την Ολλανδία. Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε αυτά που είχαν εισαχθεί από την εν λόγω χώρα.

    [05] Ρωσικό ενδιαφέρον και για το λιμάνι του Πειραιά

    Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρός τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

    «Είναι ενδιαφέρον, στην περίπτωση που βλέπουμε την προοπτική λειτουργίας των σιδηροδρομικών μεταφορών» είπε ο Γιακούνιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Prime, οι αρχικές προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση του Πειραιά θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 28 Απριλίου. Στην ερώτηση εάν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι εκδηλώσουν αρχικώς το ενδιαφέρον τους ο κ. Γιακούνιν απάντησε θετικά.

    Ο Β. Γιακούνιν προσέθεσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν την αντίστοιχη ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την επισκευαστική εταιρεία ROSCO (σ.σ. η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού- ΕΕΣΣΤΥ) και αναμένουν τις αποφάσεις της ελληνικής πλευράς. Όπως είπε ειδικότερα, η ρωσική εταιρεία δεν έχει ακόμη λάβει «από τους Έλληνες την τελική απόφασή τους πώς θα προχωρήσουν την ιδιωτικοποίηση, γιατί συνεργάζονται με την ΕΕ και η ΕΕ τώρα λέει: Ας μην διαγράψουμε τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ας την ιδιωτικοποιήσετε πρώτα. Όμως έτσι δεν μπορεί να γίνει. Θα δούμε τι θα κάνουμε».

    [06] Στα ύψη η δημοτικότητα του Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει σπάσει το ρεκόρ δημοτικότητάς του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον Μάιο του 2012, κυρίως χάρη στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, αναφέρουν σήμερα τα κυριότερα ρωσικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

    Περισσότεροι από δύο στους τρεις Ρώσους (69% των ερωτηθέντων, 9% περισσότεροι απ' ό,τι τον Φεβρουάριο του 2013) δήλωσαν ότι εγκρίνουν την πολιτική του Πούτιν, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το ανεξάρτητο Κέντρο Levada σε δείγμα 1.603 ανθρώπων σε 45 ρωσικές επαρχίες.

    Το ινστιτούτο VTsIOM τοποθετεί τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στο 68% και επισημαίνει ότι για το 53% των ερωτηθέντων η ουκρανική κρίση είναι το «βασικό θέμα» της επικαιρότητας.

    Η δημοτικότητα του Πούτιν, 61 ετών, δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000 οπότε ανήλθε στην εξουσία.

    [07] Μαξιλαροπόλεμος στο Λιντς προσφέρει πετρέλαιο και τρόφιμα σε ελληνικά σχολεία και ιδρύματα

    Ένας μαξιλαροπόλεμος που θα ζεστάνει -κυριολεκτικά- σχολεία και θα προσφέρει τρόφιμα σε ιδρύματα της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε στο Λιντς της Αγγλίας, με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών. Στο γήπεδο «John Charles» του Λιντς συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 άτομα, κουβαλώντας μαζί το μαξιλάρι τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση.

    Το κάθε μαξιλάρι αντιστοιχούσε σε ένα κιλό ή μία συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε ιδρύματα της Ελλάδας, ενώ όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές θα διατεθούν μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» για την αγορά πετρελαίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης ελληνικών σχολείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 March 2014 - 16:30:28 UTC