Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη
  • [02] Το νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρουσίασε ο Χαρ. Αθανασίου
  • [03] Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία απορρίπτει τα «τετελεσμένα»
  • [04] Ο τύμβος της Αμφίπολης στο επίκεντρο του 27ου αρχαιολογικού συνεδρίου
  • [05] Η Κυκλαδική Τέχνη θα υποδέχεται στο εξής τους συνέδρους του ΟΗΕ στη Γενεύη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη

    Στις ευρωεκλογές της 25ης Μάιου, οι λαοί της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου θα αποφασίσουν αν θα ζήσουν χωρίς τις συνταγές αποτυχίας της τρόικας ή αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, δήλωσε σήμερα στο Δουβλίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα, γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων.

    Σε όλες αυτές τις χώρες, πρόσθεσε, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις, την ψεύτικη εικόνα ότι η τρόικα πέτυχε.

    Ωστόσο, οι λαοί, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία. Έζησαν και ζουν την κοινωνική δυστυχία της λιτότητας και στις ευρωεκλογές έχουν μια σημαντική ευκαιρία να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια, είπε.

    [02] Το νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρουσίασε ο Χαρ. Αθανασίου

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε σήμερα το νομοθετικό έργο της έως τώρα θητείας του τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (κατά την προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση) όσο και σε Ελληνικό επίπεδο. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Δικαιοσύνης χαρακτήρισαν το νομοθετικό έργο, αλλά και την όλη προσπάθεια νομοθετικής βελτίωσης του κ. Αθανασίου, ως «Ελληνική άνοιξη».

    Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, στις ημέρες της έως τώρα Ελληνικής προεδρίας έγιναν αποδεκτά από τους Ευρωπαίους ομολόγους του τρία νομοθετήματα, ενώ έχουν δρομολογηθεί να «περάσουν» άλλα οκτώ.

    Παράλληλα, κατά την έως τώρα θητεία του κ. Αθανασίου έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή 10 νομοθετήματα και αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση άλλα τέσσερα.

    [03] Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία απορρίπτει τα «τετελεσμένα»

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε σήμερα στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως θεωρεί ότι η θέση της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας συνεχίζει να έρχεται σε αντίθεση με αυτές που εκφράζει η Δύση, ενώ τον ενημέρωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι απέφυγε να αποδεχθεί μια πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία για περαιτέρω συνομιλίες.

    Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι, ένα θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι οι αμερικανικές προτάσεις που του υπέβαλε ο ομόλογός του Τζον Κέρι δεν «μας ικανοποιούν πλήρως».

    Η Ρωσία, επισήμανε ο Λαβρόφ, απορρίπτει την αρχή του «τετελεσμένου γεγονότος» που οι Δυτικοί θέλουν να επιβάλλουν στην Ουκρανία και όπως σημείωσε η Μόσχα θα υποβάλει τις δικές της προτάσεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

    Στο μεταξύ, οι αρχές της Κριμαίας προσκάλεσαν τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να στείλει παρατηρητές στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή με το ερώτημα της ένωσης της περιοχής αυτής με τη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πρόσκληση στάλθηκε στον Οργανισμό που εδρεύει στη Βιέννη από το κοινοβούλιο της Κριμαίας.

    Εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δήλωσε ότι η Κριμαία δεν μπορεί να προσκαλέσει παρατηρητές για το δημοψήφισμα, δεδομένου ότι η χερσόνησος αυτή δεν αποτελεί κράτος και, επιπλέον, δεν είναι μέλος του 57μελούς Οργανισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε βάση καθώς ενισχύουν τις θέσεις τους στην Κριμαία

    [04] Ο τύμβος της Αμφίπολης στο επίκεντρο του 27ου αρχαιολογικού συνεδρίου

    Η φωτογραφία του εντυπωσιακού περιβόλου του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη της Καβάλας, που αναβίωσε μύθους και εξέθρεψε ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά ελπίδες για τον εντοπισμό εντός του τού πολυθρύλητου τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί την αφίσα που προαναγγέλλει την 27η ετήσια αρχαιολογική συνάντηση για τις ανασκαφές του 2013 στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Δεδομένων μάλιστα των οικονομικών προβλημάτων, της διακοπής των κονδυλίων και εξ αυτού και της πλειονότητας των αρχαιολογικών ανασκαφών σ' ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, οι περισσότερες από τις 78 φετινές ανακοινώσεις του συνεδρίου αφορούν στη μελέτη των ήδη υπαρχόντων αρχαιολογικών δεδομένων και πολύ λιγότερο στον εντοπισμό νέων.

    Το 27ο αρχαιολογικό συνέδριο ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 13 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου.

    «Η ανασκαφή του περιβόλου Τύμβου Καστά Αμφίπολης και τα νέα ανασκαφικά δεδομένα για τον τρόπο κατασκευής του μνημείου του λέοντα της Αμφίπολης» είναι οι δύο ανακοινώσεις (της επικεφαλής της ανασκαφής κ.Κ.Περιστέρη και του συναδέλφου της κ.Μ.Λαφαζάνη) που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (ορίστηκαν για το μεσημέρι της τελευταίας μέρας του συνεδρίου).

    Οι ανασκαφές στη θέση Καστά της Αμφίπολης ξεκίνησαν στη δεκαετία του ?60 και συνεχίζονται διεξοδικά από το καλοκαίρι του 2012 από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη ανασκαφέα την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αικατερίνη Περιστέρη.

    [05] Η Κυκλαδική Τέχνη θα υποδέχεται στο εξής τους συνέδρους του ΟΗΕ στη Γενεύη

    Κυκλαδικό ειδώλιο, αντίγραφο του αυθεντικού κυκλαδικού ειδωλίου της Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου 2800-2300 π.Χ., που εκτίθεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα, δώρισε η Ελλάδα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη. Η παράδοση του έργου και η τελετή αποκαλυπτηρίων του πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Ιδρύματος Γουλανδρή, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της 25ης Συνόδου του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην οποία, η Ελλάδα κατέχει επίσης την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Πρόκειται για ειδώλιο που απεικονίζει γυναικεία φιγούρα με χέρια σταυρωμένα, δίνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ισορροπίας, ενώ η απλότητα και το μινιμαλιστικό του ύφος αποδίδουν τη χαρακτηριστική πτυχή της Κυκλαδικής Τέχνης, που την έχει τοποθετήσει στο Πάνθεον της Ιστορίας της Τέχνης.

    Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός διευθυντής του ΟΗΕ, Michael Mοller, ο οποίος ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για τα Ηνωμένα Έθνη (ΗΕ) η δωρεά του κυκλαδικού ειδωλίου και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στη δωρήτρια χώρα. Πρόσθεσε ότι το κυκλαδίτικο ειδώλιο θα χρησιμεύσει ως μόνιμη υπενθύμιση της σημασίας της προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών, καθώς και της προσφοράς της Ελλάδας στην προώθηση των δικαιωμάτων για όλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2014 - 18:30:24 UTC