Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ο προοδευτικός πόλος εκτείνεται και πέραν των ευρωεκλογών
  • [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία
  • [03] Βάση της συνοριοφρουράς στη δυτική Κριμαία κατέλαβε η Ρωσία
  • [04] Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος
  • [05] Ντέρμπι κορυφής απόψε στην Τούμπα

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ο προοδευτικός πόλος εκτείνεται και πέραν των ευρωεκλογών

    «Η ΔΗΜΑΡ έχει μπροστά της μακρά πορεία.[...] Είμαστε ένα κόμμα μόλις τριάμισι ετών και τα όρια της αντοχής μας δεν κρίνονται στις ευρωεκλογές. Ο προοδευτικός πόλος ως προσπάθεια εκτείνεται και πέραν της ημερομηνίας των ευρωεκλογών» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

    Επίσης, καταλογίζει εκλογική και όχι πολιτική συμφωνία στους «58» και εξηγεί: «Ζητούσαν να συγκροτηθεί ο πόλος μεταβαίνοντας κατευθείαν στις ευρωεκλογές, χωρίς καμία αναφορά στη σημερινή κοινωνία και πολιτική πραγματικότητα».

    Ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι «υπήρξε υποχωρητικότητα» στη διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά αναγνωρίζει ως θετικό στην κυβέρνηση το πρωτογενές πλεόνασμα, «ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη» και σημειώνει πως είναι «ένα στοιχείο που πρέπει να ενισχύσει την πολιτική της διαπραγμάτευσης».

    [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

    Προβάδισμα με 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ (20,1%) έναντι της ΝΔ (17,6%) στην Περιφέρεια Αττικής, αν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Αντιθέτως, στην Κεντρική Μακεδονία οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι δίνουν το προβάδισμα στη ΝΔ (21,3%), φέρνοντάς την μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ (17,4%) με διαφορά 3,9%.

    Στην Αττική, με μειωμένη δύναμη, αλλά σταθερά τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή (7,2%) με το ΚΚΕ να ακολουθεί συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,3% επί των απαντήσεων προτίμησης. Ως πέμπτη δύναμη εμφανίζει η δημοσκόπηση το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ του Στ. Θεοδωράκη με ποσοστό 5,9% και έπονται το ΠΑΣΟΚ (4%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,5%) και η ΔΗΜΑΡ (2,2%).

    Και στις δύο περιφέρειες το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου δεν είναι αμελητέο. Στην Αττική είναι 23,9% και στην Κ. Μακεδονία 24,1%.

    Στο πεδίο των περιφερειακών εκλογών, οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στην πρόθεση ψήφου φέρνουν πρώτο τον Γιάννη Σγουρό (23,9%), και έπονται οι Ρένα Δούρου (18,6%), Γιώργος Κουμουτσάκος (12,2%) και Θανάσης Παφίλης (7,8%). Αν στον δεύτερο γύρο κληθούν να αναμετρηθούν οι κκ Σγουρός και Δούρου, ο πρώτος εμφανίζει προβάδισμα με 41%, έναντι της δεύτερης που συγκεντρώνει 34,7%.

    Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην Κεντρική Μακεδονία, όπου στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας (23,8%) και έπονται οι Γιάννης Ιωαννίδης (18,5%) και Μάρκος Μπόλαρης (10,6%).

    [03] Βάση της συνοριοφρουράς στη δυτική Κριμαία κατέλαβε η Ρωσία

    Ρωσικές δυνάμεις έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους μια βάση της συνοριοφρουράς στη δυτική Κριμαία παγιδεύοντας 30 μέλη της υπηρεσίας στο εσωτερικό, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των συνοριοφρουρών.

    Ο εκπρόσωπος δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία ότι η βάση Τσερνομορσκόγε στη δυτική άκρη της Κριμαίας καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις περίπου στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χωρίς να σημειωθεί αιματοχυσία.

    Ο Όλεγκ Σλομπόντιαν πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον 11 βάσεις της συνοριοφρουράς στην Κριμαία.

    Η κατάληψη της χερσονήσου της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησε πριν 11 ημέρες και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί αιματοχυσία. Ουκρανικά στρατεύματα παραμένουν εγκλωβισμένα σε αρκετές βάσεις, όμως δεν έχουν προβάλει αντίσταση.

    [04] Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος

    Στο ραντάρ που παρακολουθούσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines φάνηκε ότι το Boeing 777 ενδέχεται να είχε κάνει αναστροφή και να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ προτού εξαφανιστεί χθες τα ξημερώματα και γι? αυτό τον λόγο οι μαλαισιανές ομάδες έρευνας έχουν επεκτείνει την επιχείρηση αναζήτησής τους στις δυτικές ακτές της χώρας, δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού της Μαλαισίας.

    «Αυτό που κάναμε ήταν να ελέγξουμε όσα κατέγραψε το ραντάρ και καταλάβαμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα το αεροσκάφος να έκανε αναστροφή», δήλωσε ο Ροντζάλι Νταούντ διοικητής της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

    Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα και εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο, φέρεται να συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ χθες Σάββατο, αφού έχασε τον έλεγχο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας.

    [05] Ντέρμπι κορυφής απόψε στην Τούμπα

    Το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στις 19.30 ξεχωρίζει από τη δεύτερη ημέρα της 28ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι με προπονητή τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Χούουμπ Στέφενς, θέλουν την νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την 2η θέση, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες του Μίτσελ θέλουν τους τρεις βαθμούς για δύο λόγους. Αφ' ενός για να εξασφαλίσουν τον τίτλο και μαθηματικά και αφ' ετέρου για να «ξεπλύνουν» την απρόσμενη συντριβή που γνώρισαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Παναθηναϊκό με 3-0.

    Το σημερινό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής ανοίγει στις 15.00 με την αναμέτρηση Ατρόμητος-Πανιώνιος, ενώ ακολουθούν στις 17.15 οι αγώνες Πανθρακικός-Εργοτέλης, Λεβαδειακός-Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς.

    Στις χθεσινές αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1 και Παναθηναϊκός-Αρης 4-1.

    Η αυλαία της 28ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή-Βέροια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2014 - 10:30:23 UTC