Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγ. Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ
  • [02] Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων
  • [03] Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν 6.644 νέα αυτοκίνητα
  • [04] Περισσότερες οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις, τον Φεβρουάριο
  • [05] Την προσεχή Τρίτη η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης
  • [06] Με την τρόικα συναντάται ο υπουργός Εργασίας
  • [07] Η Μόσχα επικρίνει το ΝΑΤΟ
  • [08] Στο πλευρό των ομοφυλόφιλων ο Δαλάι Λάμα
  • [09] Η ρωσική Άνω Βουλή θα υποστηρίξει την απόφαση της Κριμαίας
  • [10] Το «αμαρτωλό» LSD ενδέχεται να θεραπεύει την κατάθλιψη

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγ. Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ

    Επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στο Δουβλίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, και την πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο. Επιπλέον, θα μιλήσει στη συνέλευση του Κόμματος, όπου θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιούνκερ, καθώς μάλιστα είναι ένας εκ των τριών που τον πρότειναν και αναμένεται να αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρώπης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

    [02] Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων

    Έκτακτη Σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα οι πρυτάνεις με θέματα τα οικονομικά των Πανεπιστημίων και το κρίσιμο ζήτημα της διαθεσιμότητας, καθώς ενόψει έναρξης του εαρινού εξαμήνου υπάρχει αδυναμία πρόσληψης έκτακτου διδακτικού προσωπικού.

    [03] Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν 6.644 νέα αυτοκίνητα

    Αύξηση 16,6% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος (στα επιβατηγά, η αύξηση είναι 14,6%), καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 6.644 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 5.699 αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Αύξηση 6,7% είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο 2013 σε σχέση ?ε τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 7%). Ενώ, την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου εφέτος, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 15.765 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 13.426 αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 17,4% (στα επιβατηγά, καταγράφεται αύξηση 15,9%).

    [04] Περισσότερες οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις, τον Φεβρουάριο

    Περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις έγιναν τον Φεβρουάριο του 2014 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις κατά 19.912 θέσεις μισθωτής εργασίας. Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του έτους, με το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων να είναι επίσης θετικό, κατά 26.309 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 17.788 θέσεις μισθωτής εργασίας.

    [05] Την προσεχή Τρίτη η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης

    Την προσεχή Τρίτη 11 τρέχοντος κατατίθεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης, αθροιστικού ύψους 24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση του γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Το επίδομα θα λάβουν συνολικά 226.546 δικαιούχοι.

    [06] Με την τρόικα συναντάται ο υπουργός Εργασίας

    Ο Γιάννης Βρούτσης συναντάταιμε τους εκπροσώπους των δανειστών, στο υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Εργασίας είχε χθες συνεργασία ενόψει της συνάντησης, με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας των δύο υπουργών εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα επιχειρήματα και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα δύο ζητήματα που έχουν τεθεί στη διαπραγμάτευση. Τις ομαδικές απολύσεις και τη διαδικασία εφαρμογής της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι, μετά την ανάθεση της ευθύνης για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας, που έως τώρα μπορούσε να ασκήσει «βέτο», έχει ουσιαστικά αρθεί και έχει ικανοποιηθεί η βασική απαίτηση της τρόικας να μην υπάρχει κρατική παρέμβαση στις διαδικασίες αυτές. Το ίδιο στέλεχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα.

    [07] Η Μόσχα επικρίνει το ΝΑΤΟ

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ να περιορίσει τη συνεργασία του με τη Μόσχα δεiχνει μια «μεροληπτική και προκατειλημμένη προσέγγιση» όσον αφορά την Ουκρανία. «Θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνες τις προσπάθειες να φέρoυν τον "παράγοντα ΝΑΤΟ" στην Ουκρανία, όπου η κατάσταση είναι περίπλοκη και λεπτή, καθώς αυτό δημιουργεί πρόσθετες εντάσεις και υπονομεύει τις προοπτικές για τη διευθέτηση της κατάστασης», τόνισε το υπουργείο με ανακοίνωσή του. Την Τετάρτη, η Ατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία και δήλωσε ότι θα αναστείλει το σχεδιασμό για μια κοινή αποστολή που συνδέεται με τα χημικά όπλα της Συρίας.

    [08] Στο πλευρό των ομοφυλόφιλων ο Δαλάι Λάμα

    Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στο γάμο ομοφυλοφίλων και καταδίκασε την ομοφοβία ως πράξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Είναι μια προσωπική υπόθεση. Αν δύο άνθρωποι, ένα ζευγάρι, πιστεύουν ότι είναι πιο βολικό, ικανοποιούνται περισσότερο και οι δύο πλευρές συμφωνούν, τότε συμφωνώ», δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ σε συνέντευξή που παραχώρησε στον διάσημο δημοσιογράφο Λάρι Κιγκ σε διαδικτυακό τόπο και η οποία θα μεταδοθεί στις 10 Μαρτίου. Ο Δαλάι Λάμα καταδίκασε τις πράξεις βίας κατά των ατόμων που ανήκουν στο κίνημα των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουλ) λέγοντας «ότι οι διώξεις, η βία, κατά των ομοφυλόφιλων δεν είναι κάτι καλό.

    [09] Η ρωσική Άνω Βουλή θα υποστηρίξει την απόφαση της Κριμαίας

    Η ρωσική Άνω Βουλή θα υποστηρίξει την απόφαση της Κριμαίας σε περίπτωση που η ουκρανική αυτή περιοχή αποφασίσει με δημοψήφισμα την ένωσή της με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο δήλωση της προέδρου του Σώματος Βαλεντίνα Ματβιένκο. «Αν ο λαός της Κριμαίας αποφασίσει την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία με δημοψήφισμα, εμείς, ως Άνω Βουλή, σαφώς και θα υποστηρίξουμε μία τέτοια απόφαση», δήλωσε η Ματβιένκο, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε χθες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της περιοχής ή μη στις 16 Μαρτίου. Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. «Είναι απόλυτη ανοησία, δεν αντανακλά καθόλου τις προθέσεις μας, τη συμπάθεια και τη συμπόνοιά μας προς τον ουκρανικό λαό», δήλωσε σήμερα η Ματβιένκο. «Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος ανάμεσα στα δύο αδελφά έθνη», πρόσθεσε. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει το δικαίωμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής, είπε η ίδια.

    [10] Το «αμαρτωλό» LSD ενδέχεται να θεραπεύει την κατάθλιψη

    Εδώ και περίπου 50 χρόνια ήταν ταμπού στον επιστημονικό κόσμο η πραγματοποίηση ερευνών πάνω στην «κακόφημη» ψυχεδελική (παραισθησιογόνο) ουσία LSD, η οποία έγινε διάσημη από την εποχή των χίππις, όμως είχε ξεκινήσει πολύ πριν από αυτούς ως ένα πιθανό φάρμακο για θεραπευτικούς σκοπούς στο πεδίο της ψυχιατρικής. Τώρα, αυτό το κομμένο νήμα επιστημονικής έρευνας ξανασυνδέεται, καθώς η πρώτη κλινική δοκιμή με LSD κρίθηκε θετική από θεραπευτική άποψη. Η ελεγχόμενη πιλοτική δοκιμή, με επικεφαλής τον ελβετό ψυχίατρο Πέτερ Γκάσερ, έγινε σε μια μικρή ομάδα 12 ανδρών και γυναικών εθελοντών και τα σχετικά ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Nervous and Medical Diseases", σύμφωνα τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ». Το πείραμα χορήγησης LSD -που έλαβε χώρα στον ήσυχο χώρο μιας ιδιωτικής κλινικής κοντά στη Βέρνη, παρουσία γιατρού- έγινε στο πλαίσιο συνεδριών ψυχοθεραπείας για την αντιμετώπιση της σοβαρής κατάθλιψης σε καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς τελικού σταδίου. Όσοι εθελοντές πήραν μεγάλες δόσεις LSD (200 μικρογραμμάρια), εμφάνισαν μια κατά 20% μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, χωρίς να παρουσιάσουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2014 - 12:36:18 UTC