Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Π. Χαϊκάλης και επίσημα υποψήφιος των ΑΝ.ΕΛ. για την Περιφέρεια Αττικής
  • [02] «Θετικό αποτέλεσμα, το ταχύτερο δυνατόν, από τις συζητήσεις με την τρόικα»
  • [03] Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] «Αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου μέχρι το Σάββατο»
  • [05] Νέα συνάντηση των Ι. Στουρνάρα και Ι. Βρούτση με την τρόικα το απόγευμα
  • [06] «Ο απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ στην Κριμαία συνελήφθη από ενόπλους»
  • [07] Φιλορώσοι διαδηλωτές ανακατέλαβαν το κτίριο της κυβέρνησης στο Ντονέτσκ
  • [08] «Απευθείας συνομιλίες» Μόσχας - Κιέβου, ζήτησε ο Τζον Κέρι

  • [01] Ο Π. Χαϊκάλης και επίσημα υποψήφιος των ΑΝ.ΕΛ. για την Περιφέρεια Αττικής

    Τον Παύλο Χαϊκάλη επέλεξαν και επίσημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Η υποψηφιότητα του βουλευτή Αττικής, όπως είχε αποκαλύψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν η πιθανότερη, αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανέμεναν τις εξελίξεις αναφορικά με τον υποψήφιο της ΝΔ, ενώ παράλληλα διερευνούσαν πιθανές άλλες υποψηφιότητες.

    Σήμερα, σε μία λιτή ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «μετά από εισήγηση των συντονιστικών επιτροπών Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το Κίνημα ανακοινώνει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη».

    [02] «Θετικό αποτέλεσμα, το ταχύτερο δυνατόν, από τις συζητήσεις με την τρόικα»

    Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αποχωρώντας από το Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας είναι τέτοια, που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό». Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα, που εκκρεμούν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας, σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει» και πρόσθεσε: «Και γι αυτά θα βρούμε λύση. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαρτάται η τύχη της ελληνικής Οικονομίας από την ενιαία τιμή βιβλίου, ή από το εάν θα έχουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ».

    [03] Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της Αθήνας

    Απαγορεύονται αύριο από τις 08.00 μέχρι τις 19.00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

    [04] «Αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου μέχρι το Σάββατο»

    Αυτό που προσπαθούμε είναι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να έχουμε, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου, που να δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αμέσως μετά, δήλωσε αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ουπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    «Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας» πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετατόπισης του ζητήματος των τραπεζών στην έκθεση, δηλαδή στο review, απάντησε λέγοντας ότι εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα τις εκφράσουμε.

    [05] Νέα συνάντηση των Ι. Στουρνάρα και Ι. Βρούτση με την τρόικα το απόγευμα

    Με «ανοικτά» ακόμη πολλά από τα «μέτωπα» των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις έως τώρα διχογνωμίες της τρόικας με την κυβέρνηση (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, εργασιακά, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, διανομή κοινωνικού μερίσματος, διαθεσιμότητα-απολύσεις στο Δημόσιο), ήρθαν να προστεθούν οι αντιρρήσεις για τις διατάξεις του επικείμενου νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αφορούν στον φόρο υπεραξίας ακινήτων (κατά κύριο λόγο) και, δευτερευόντως, στο νέο πλαίσιο για τα φορολογικά πρόστιμα.

    [06] «Ο απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ στην Κριμαία συνελήφθη από ενόπλους»

    Ο Ρόμπερτ Σέρι, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, συνελήφθη από ενόπλους στην Κριμαία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

    Μια εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ κρατείται στην Κριμαία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο ο Σέρι κρατείται στη Συμφερόπολη.

    [07] Φιλορώσοι διαδηλωτές ανακατέλαβαν το κτίριο της κυβέρνησης στο Ντονέτσκ

    Φιλορώσοι διαδηλωτές ανακατέλαβαν σήμερα το απόγευμα το κτίριο της κυβέρνησης της πόλης Ντονέτσκ, λίγες μόλις ώρες μετά την απομάκρυνσή τους από την αστυνομία.

    Οι περίπου 200 διαδηλωτές άνοιξαν τις μπροστινές πύλες και μπήκαν στο κτίριο αψηφώντας τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό μετά την εκκένωσή του.

    Νωρίτερα, στο κτίριο είχε υψωθεί η ουκρανική σημαία, αντικαθιστώντας τη ρωσική που κυμάτιζε σε αυτό από το περασμένο Σάββατο, όταν ξεκίνησαν στην ανατολική Ουκρανία οι διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν να στείλει στρατεύματα στην Κριμαία για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους κατοίκους της περιοχής.

    [08] «Απευθείας συνομιλίες» Μόσχας - Κιέβου, ζήτησε ο Τζον Κέρι

    Να ξεκινήσουν «απευθείας συνομιλίες» μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, ώστε να βρεθεί μια λύση στην ουκρανική κρίση, ζήτησε οεπικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

    Νωρίτερα, συνομιλίες για την ουκρανική κρίση είχε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

    Εξάλλου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Βρετανίας συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκλιμάκωση της έντασης να πραγματοποιηθούν άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, ενώ ζήτησαν και την άμεση αποστολή διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

    «Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία συμφώνησαν ότι άμεσες συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διευκόλυνση αν αυτή χρειαστεί μελών της διεθνούς κοινότητας, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση,

    «Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να αποσταλούν αμέσως διεθνείς παρατηρητές στην Ουκρανία, κυρίως στα ανατολικά και την Κριμαία» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2014 - 17:30:24 UTC