Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλύτερη ενημέρωση ζητεί ο ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς
  • [02] Η Gazprom τερματίζει από τον Απρίλιο την έκπτωση στην Ουκρανία
  • [03] Στην υψηλότερη τιμή του, τα τελευταία 5,5 χρόνια, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα
  • [04] Με τον υπουργό Εργασίας συναντάται η τρόικα
  • [05] Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να προχωρήσει άμεσα σε αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [06] Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία επανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [07] Αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία καταγγέλλει ο Πούτιν
  • [08] Καμία ένδειξη για λύση μετά τη συνομιλία Στάινμάγερ-Λαβρόφ
  • [09] Στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός
  • [10] Δικαστήριο θέτει εκτός νόμου τη Χαμάς στην Αίγυπτο
  • [11] Αναδίπλωση του Κρεμλίνου σχετικά με τις απειλές για «κραχ» της αμερικανικής οικονομίας
  • [12] Στην Κίνα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τις κόρες της

  • [01] Καλύτερη ενημέρωση ζητεί ο ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς

    Τις προγραμματισμένες επισκέψεις των ασφαλισμένων για ολόκληρο τον μήνα, πέρα από τις επισκέψεις που έχουν ήδη δεχθεί, θα πρέπει στο εξής να καταχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, στο eΔΑΠΥ. Με αυτό τον τρόπο, ο ΕΟΠΥΥ θα γνωρίζει αν κάποιος ιατρός έχει κλείσει τις επισκέψεις του για το υπόλοιπο του μήνα και θα μπορεί να ελέγχει εάν οι καταγγελίες εναντίων γιατρών έχουν βασιμότητα ή όχι.

    Παράλληλα, σε λίγες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα και για τους ασφαλισμένους, μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr, να βλέπουν τη διαθεσιμότητα σε επισκέψεις όλων των συμβεβλημένων ιατρών.

    [02] Η Gazprom τερματίζει από τον Απρίλιο την έκπτωση στην Ουκρανία

    O ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ότι τερματίζει από τον Απρίλιο την έκπτωση στην τιμή με την οποία πωλεί το φυσικό αέριο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Η Gazprom προτείνει να χορηγήσει δάνειο ύψους δύο έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία για να εξοφλήσει το χρέος της για το ρωσικό φυσικό αέριο που ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, μετά τη δήλωση της Ουκρανίας στο ρωσικό όμιλο ότι αδυνατεί να πληρώσει τις παραδόσεις του Φεβρουαρίου.

    [03] Στην υψηλότερη τιμή του, τα τελευταία 5,5 χρόνια, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

    Σημαντική βελτίωση στο οικονομικό κλίμα, αλλά οριακή επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφηκε στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στις 94,8 μονάδες, από 92,6 μονάδες το προηγούμενο μήνα, επίδοση που είναι η υψηλότερη των τελευταίων 5Β½ ετών. Από τους επιμέρους τομείς, σημειώνεται βελτίωση στην πλευρά των επιχειρήσεων, με τις επιχειρηματικές προσδοκίες σε όλους τους εξεταζόμενους τομείς, Βιομηχανία, Λιανικό Εμπόριο, Υπηρεσίες και κυρίως στις Κατασκευές. Αντίθετα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται πτωτικά για δεύτερο κατά σειρά μήνα.

    [04] Με τον υπουργό Εργασίας συναντάται η τρόικα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση εκπροσώπων της τρόικας (ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο υπουργείο Οικονομικών. Στη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής τους, την προηγουμένη εβδομάδα, είχαν εξεταστεί τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.

    [05] Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να προχωρήσει άμεσα σε αναθεώρηση του Συντάγματος

    Σε ψήφισμα τους σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας το 2013 για την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασαν την βαθιά ανησυχία τους για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία σχετικά με τα δημοσιεύματα περί κρουσμάτων διαφθοράς στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, ενώ υποστήριξαν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας πρέπει να καταστεί προτεραιότητα για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Τονίζουν τη σημασία του στενού διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας σχετικά με τη διαδικασία μεταρρύθμισης ούτως ώστε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταβάλει προσπάθειες για το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 της ενταξιακής διαπραγμάτευσης, τα οποία αφορούν το δικαστικό σύστημα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις. Σχετικά με τον περιορισμό των ελευθεριών στο Διαδίκτυο και στον Τύπο, η Επιτροπή εκφράζει την βαθιά της ανησυχία, για τους νέους νόμους, οι οποίοι κρίνει πως εισάγουν δυσανάλογους ελέγχους και παρακολούθηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο καθώς και για το νέο νόμο όσον αφορά το δικαστικό σώμα οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Τουρκία μακριά από την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης για ένταξη στην ΕΕ.

    [06] Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία επανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Κριμαία επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να «δράσουν με αίσθημα ευθύνης» και να μην αποπειραθούν να δημιουργήσουν «τετελεσμένα». «Ανησυχώ για τον κίνδυνο διεύρυνσης της πολιτικής κρίσης η οποία αποκτά ήδη περιφερειακή διάσταση» είπε ο Τούρκος υπουργός και ζήτησε τον «σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της (εθνικής της) κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής ενότητας της Ουκρανίας». Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία και τις συνομιλίες που είχε εκεί με την μεταβατική ηγεσία της χώρας κάλεσε «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δράσουν μέσα στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου, των διμερών και των πολυμερών συμφωνιών και να αποφύγουν βήματα που θα οδηγήσουν στην αμφισβήτηση των διεθνών συνόρων». Νωρίτερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Άγκυρα χαρακτήριζε την Ουκρανία «στρατηγικό εταίρο της Τουρκίας» και τόνιζε την σημασία που δίνει η Άγκυρα στην «άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ουκρανία και την χερσόνησο της Κριμαίας -τμήμα της Ουκρανίας- όπου ζουν οι ομοεθνείς μας Τάταροι της Κριμαίας».

    [07] Αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία καταγγέλλει ο Πούτιν

    Ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα, την «κατάληψη της εξουσίας δια των όπλων» στην Ουκρανία κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου που δίνει από την κατοικία του στα περίχωρα της Μόσχας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εκπλήρωσε όλους τους όρους της συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου με την αντιπολίτευση και στην πράξη παρέδωσε την εξουσία. Ο ουκρανικός λαός ήθελε αλλαγή, αλλά η αλλαγή εκτός του νόμιμου πλαισίου δεν μπορεί να ενθαρρυνθεί, είπε. Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τη χρήση στρατιωτικής βίας στην Κριμαία, αλλά η Ρωσία διατηρεί την επιλογή να το κάνει.

    Διαβάστε επίσης: Στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός , Καμία ένδειξη για λύση μετά τη συνομιλία Στάινμάγερ - Λαβρόφ, Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία επανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    [08] Καμία ένδειξη για λύση μετά τη συνομιλία Στάινμάγερ-Λαβρόφ

    Μία «μακρά και δύσκολη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δεν μάς επιτρέπει να πούμε ότι μία λύση στην ουκρανική κρίση φαίνεται στον ορίζοντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ. «Είχα μία δύσκολη συνομιλία, μακρά και πολύ σοβαρή, αλλά δεν ήταν αρκετή για να πω ότι μία λύση φαίνεται στον ορίζοντα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του χθες το βράδυ με τον Σεργκέι Λαβρόφ. «Δεν μπορώ να στείλω ένα μήνυμα για να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την εξεύρεση λύσης και ότι η Ουκρανία και η Ρωσία θα συνομιλήσουν μεταξύ τους», πρόσθεσε.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε χθες το βράδυ γεύμα εργασίας με τον ρώσο ομόλογό του στη Γενεύη και συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν. Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ δήλωσε ότι υπάρχει λόγος συνέχισης αυτών των επαφών πριν από τη διεξαγωγή της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου την Πέμπτη.

    [09] Στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. «Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα έχουν συνομιλίες για την κατάσταση στην Ουκρανία με τον πρωθυπουργό Γιατσενιούκ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής», έγραψε ο βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

    [10] Δικαστήριο θέτει εκτός νόμου τη Χαμάς στην Αίγυπτο

    Αιγυπτιακό δικαστήριο απαγόρευσε σήμερα όλες τις δραστηριότητες της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε δικαστική πηγή, μια ακόμη ένδειξη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας προτίθενται να πατάξουν την οργάνωση που έχει τον έλεγχο της γειτονικής Λωρίδας της Γάζας. «Το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση του εργασιών και των δραστηριοτήτων της Χαμάς στην Αίγυπτο όπως και το κλείσιμο των γραφείων της», δήλωσε ένας από τους δικαστές που επιβλέπουν την υπόθεση ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η Χαμάς θεωρείται σύμμαχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου, που έχει κηρυχθεί «τρομοκρατική» οργάνωση από την υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου.

    [11] Αναδίπλωση του Κρεμλίνου σχετικά με τις απειλές για «κραχ» της αμερικανικής οικονομίας

    Η Ρωσία θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει κυρώσεις εναντίον της εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, γεγονός που θα οδηγήσει σε «κραχ» του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, προειδοποίησε σήμερα ο Σεργκέι Γκλαζίεφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου. Πηγή του Κρεμλίνου ωστόσο δήλωσε λίγη ώρα αργότερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ότι ο κ. Γκλαζίεφ εξέφρασε μία προσωπική του άποψη και ότι οι δηλώσεις του δεν απηχούν την επίσημη θέση του Κρεμλίνου.

    Διαβάστε επίσης: Στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός , Καμία ένδειξη για λύση μετά τη συνομιλία Στάινμάγερ - Λαβρόφ

    [12] Στην Κίνα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τις κόρες της

    Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα θα ταξιδεύσει στην Κίνα από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου μαζί με τις κόρες της και τη μητέρα της, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Κατά το ταξίδι αυτό, που θα την οδηγήσει στο Πεκίνο και τις πόλεις Σιάν και Τσενγκντού της κεντρικής Κίνας, η Μισέλ Ομπάμα θα συναντηθεί με την Πενγκ Λιγιουάν, τη σύζυγο του προέδρου της Κίνας Σι Ζινπίνγκ και θα επισκεφθεί κυρίως σχολεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα ταξιδεύσει μαζί τους. Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη δυτική Ευρώπη και τη Σαουδική Αραβία στα τέλη Μαρτίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 March 2014 - 11:30:25 UTC