Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Ουραγός των εξελίξεων στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις για την Ουκρανία
  • [03] Εκτροπή οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου
  • [04] Στην Ουκρανία αύριο το ΔΝΤ
  • [05] Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο της Μόσχας
  • [06] Γιοχάνες Χαν: Υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα
  • [07] Νέο αρνητικό ρεκόρ για το ιταλικό δημόσιο χρέος
  • [08] Φ. Σταϊνμάγερ: Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου
  • [09] Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα για το μακελείο σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας
  • [10] Έξι στις δέκα ταμπλέτες που πωλήθηκαν το 2013 «τρέχουν» με λογισμικό Android
  • [11] Η μονογαμία με το ζόρι κάνει πιο χαζά τα αρσενικά

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Ουραγός των εξελίξεων στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση

    Νέα έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την στάση του στην κρίση της Ουκρανίας, ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι « η ελληνική κυβέρνηση είναι, για μια ακόμη φορά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ουραγός των εξελίξεων». Ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία και ο διαμελισμός της χώρας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και για την ευημερία των λαών της Ευρώπης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία, που ήρθε να καλύψει την απουσία της ελληνικής προεδρίας από τις εξελίξεις, ήταν μόνο για επικοινωνιακή χρήση και δεν είχε καμία ουσιαστική συμβολή αναφορικά με την επίλυση της κρίσης.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις για την Ουκρανία

    Ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις συνέστησε ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως για την Ουκρανία σήμερα στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και παραγωγικοί για να ξεπεράσουμε την κατάσταση, πάντα εις το όνομα της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Αναμένουμε μία ξεκάθαρη και ισχυρή ευρωπαϊκή θέση, η οποία παράλληλα θα είναι και υλοποιήσιμη», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

    [03] Εκτροπή οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

    Λόγω συσσώρευσης υδάτων πραγματοποιείται εκτροπή των οχημάτων στο 38ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

    [04] Στην Ουκρανία αύριο το ΔΝΤ

    Μια ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται να φτάσει αύριο Τρίτη στην Ουκρανία για να συζητήσει ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας της χώρας με τις νέες Αρχές που ζήτησαν την υποστήριξή του, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο. Η αποστολή, που αναμένεται να παραμείνει στην Ουκρανία ως τις 14 Μαρτίου, «θα εκτιμήσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση» και «θα συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος» βοήθειας, επισημαίνει το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του. Στο μεταξύ οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασαν σήμερα στο Κίεβο, δήλωσε η Πία Αρενκίλντε εκπρόσωπος της Κομισιόν χωρίς όμως να διευκρινίσει τον στόχο και τη διάρκεια της αποστολής τους. «Κανένα κράτος μέλος δεν θα κινηθεί χωρίς μια εκτίμηση των οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας από το ΔΝΤ», διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή.

    [05] Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο της Μόσχας

    Μεγάλη πτώση σημείωνε σήμερα το απόγευμα το χρηματιστήριο της Μόσχας, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία στην ρωσική οικονομία. Οι δύο βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Μόσχας, ο Micex και ο RTS, σημείωναν πτώση 11,52% και 13,11% αντίστοιχα περίπου στις 14:30 ώρα Ελλάδας. Εξάλλου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστών, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πούλησε σήμερα ως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 2% του χρυσού και των αποθεμάτων της σε ξένο συνάλλαγμα, για να περιορίσει την πτώση του ρουβλιού.

    [06] Γιοχάνες Χαν: Υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα

    Την άποψη πως στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, που ο ίδιος ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα γίνει αισθητή και στους πολίτες, εξέφρασε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση. Ο ίδιος ευελπιστεί πως και εφέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης Παρατηρώντας πως μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χαθεί στην Ευρώπη περίπου τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Κάθε χώρα, όπως είπε, υποβάλει ένα σχέδιο στρατηγικής από το οποίο προκύπτει σε ποιούς τομείς πρέπει να διατεθούν οι πόροι, για παράδειγμα στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της όπου λειτουργούν καλά πανεπιστήμια και άρα εκεί υπάρχουν δυνατότητες. Τόνισε επίσης πως στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας.

    [07] Νέο αρνητικό ρεκόρ για το ιταλικό δημόσιο χρέος

    Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το ιταλικό δημόσιο χρέος, το οποίο κατά το 2013 άγγιξε το 132,6% του ΑΕΠ της χώρας και σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ετών.

    Παράλληλα, το Istat, έκανε γνωστό σήμερα, ότι η σχέση δημοσιονομικού ελλείμματος - ΑΕΠ, πάντα σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 3% και η αγοραστική δύναμη των οικογενειών περιορίσθηκε κατά 2,6%. H αγοραστική δύναμη στον τομέα των τροφίμων περιορίσθηκε κατά 3,1%, σε εκείνο των ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων κατά 5,7% και οι δαπάνες για αγορές νέων ειδών ρουχισμού κατά 5,2%. Μόνη θετική «νότα» η ελαφρά μείωση της συνολικής φορολογικής πίεσης: το 2012 έφτανε το 44% του παραγόμενου εισοδήματος, ενώ το 2013 περιορίσθηκε στο 43,8%.

    [08] Φ. Σταϊνμάγερ: Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου

    «Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως για την Ουκρανία σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το σημερινό Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ πρέπει να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα, τόσο προς τη Ρωσία, ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες είναι εντελώς απαράδεκτες, όσο και προς την ουκρανική κυβέρνηση, ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην ανατολική Ουκρανία. Παράλληλα, ο Σταϊνμάγερ σημείωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να οδηγηθεί στο περιθώριο των εξελίξεων. «Πρέπει να φανούμε πολιτικά ικανοί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να μην παρασυρθούμε στην άβυσο της στρατιωτικής κλιμάκωσης».

    [09] Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα για το μακελείο σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας

    Η κινεζική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις ακόμη ανθρώπους που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση με μαχαίρια στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Μια οκταμελής ομάδα, υπό τον Αμπντουρεχίμ Κουρμπάν ευθύνεται για την επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις εκ των δραστών, ενώ συνέλαβε και μια τραυματισμένη γυναίκα μέλος της οργάνωσης στο σημείο της επίθεσης.

    [10] Έξι στις δέκα ταμπλέτες που πωλήθηκαν το 2013 «τρέχουν» με λογισμικό Android

    Το λογισμικό Android κατακτά την παγκόσμια αγορά των υπολογιστών ταμπλετών, καθώς σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gartner, οι πωλήσεις των εν λόγω γκάτζετς που τρέχουν με λογισμικό Android το 2013 κατέγραψαν αύξηση 68% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

    Έτσι, πλέον, το 62% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών - ταμπλέτων «τρέχει» με λογισμικό Android. Συνολικά, κατά την περασμένη χρονιά πωλήθηκαν 195,4 εκατομμύρια υπολογιστές - ταμπλέτες σε όλο τον κόσμο.

    Το λογισμικό Android, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε υπολογιστές - ταμπλέτες της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Samsung, «μέτρησε» 121 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών.

    [11] Η μονογαμία με το ζόρι κάνει πιο χαζά τα αρσενικά

    Οι εχθροί του μονογαμικού δεσμού μάλλον θα αναθαρρήσουν στο άκουσμα της είδησης -έστω κι αν αφορά μύγες- ότι η υποχρέωση ενός αρσενικού να μείνει μονογαμικό, έχει μια μάλλον απρόσμενη συνέπεια: μετά από μερικές γενιές, οι απόγονοί του έχουν γίνει πιο χαζοί.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Λωζάνης στην Ελβετία, με επικεφαλής τους βιολόγους Μπράιαν Χόλις και Ταντέους Καβέκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of the Royal Society Β» της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έκαναν πειράματα με μύγες του είδους «δροσόφιλα», οι οποίες φυσιολογικά μόνο μονογαμικές δεν είναι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2014 - 15:30:25 UTC