Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες
  • [02] Δέκα ουκρανικά πολεμικά πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης
  • [03] Το Κίεβο «θα ζητήσει εξωτερική βοήθεια» εάν η στρατιωτική δράση της Ρωσίας επεκταθεί
  • [04] Τζ. Κέρι: Κίνδυνος οικονομικής απομόνωσης για τη Ρωσία
  • [05] Διαδηλώσεις σε Βαρσοβία και Λονδίνο εναντίον της ρωσικής επέμβασης στην Κριμαία
  • [06] Διαδραστική έκθεση, που αναδεικνύει τη σχέση γαστρονομίας και επιστήμης, στο Ίδρυμα Ευγενίδου
  • [07] Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 1-0
  • [08] Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3

  • [01] Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες

    Επιδείνωσηπαρουσιάζει από το μεσημέριο καιρός, από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

    Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4/3.

    [02] Δέκα ουκρανικά πολεμικά πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης

    Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένα στόλος που αποτελείται από 10 πολεμικά τα οποία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης δεν το έχουν εγκαταλείψει και τα πληρώματά τους παραμένουν πιστά στις αρχές στο Κίεβο. Νωρίτερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι είχε αποσύρει σκάφη του Λιμενικού Σώματος της χώρας από τη Σεβαστούπολη και άλλα λιμάνια της Κριμαίας και πρόσθεσε ότι ελλιμενίστηκαν σε άλλες τοποθεσίες. Ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά καταλάβει την Κριμαία, μια απομονωμένη χερσόνησο όπου έχει τις βάσεις του ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Πολλές μονάδες του ουκρανικού στρατού στην Κριμαία περικυκλώθηκαν και οι ρωσικές δυνάμεις τις κάλεσαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους και να δηλώσουν υπακοή στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας.

    [03] Το Κίεβο «θα ζητήσει εξωτερική βοήθεια» εάν η στρατιωτική δράση της Ρωσίας επεκταθεί

    Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας κάνει προετοιμασίες για να υπερασπιστεί τον εαυτό της εναντίον της Ρωσίας αλλά θα ζητήσει κι από άλλα κράτη να τη συνδράμουν εάν η Μόσχα επεκτείνει τη στρατιωτική της δράση, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας αυτής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σήμερα. «Πρόκειται να επιδείξουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας όπως αποφασίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο και προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Γιούρι Σεργκέγιεφ στην εκπομπή "State of the Union" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN. «Εάν η επιδείνωση συνεχιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο, καθώς κάθε ώρα που περνάει τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνουν τον αριθμό τους, φυσικά θα ζητήσουμε στρατιωτική υποστήριξη και άλλη υποστήριξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Σεργκέγιεφ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επικαλούμενος την έναρξη της σαρακοστής για τους ορθοδόξους, που αρχίζει την Δευτέρα. Αν θέλει να «επιδείξει τη χριστιανική του πίστη, αντί να προετοιμάζεται να μας σκοτώσει, θα έπρεπε να προσευχηθεί για εμάς», είπε ο Σεργκέγιεφ.

    Διαβάστε επίσης: Δέκα ουκρανικά πολεμικά πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης

    [04] Τζ. Κέρι: Κίνδυνος οικονομικής απομόνωσης για τη Ρωσία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι καταδίκασε σήμερα την «απίστευτη επίθεση» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και απείλησε ότι θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες», τόσο από πλευράς των ΗΠΑ όσο και άλλων χωρών, περιλαμβανομένης πιθανόν της επιβολής κυρώσεων με στόχο την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας. Ο Κέρι προσέθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της «ένα σύνολο σωστών επιλογών» που μπορεί να κάνει για να αποκλιμακώσει την κρίση. «Πρόκειται για μια απίστευτη επιθετική ενέργεια. Είναι πραγματικά μία εκπληκτική, προμελετημένη επιλογή του προέδρου (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να εισβάλει σε μία άλλη χώρα. Η Ρωσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ρωσία καταπατά τις διεθνείς της υποχρεώσεις της» προσέθεσε ο Κέρι. Ο Κέρι τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Πούτιν, με τον οποίο είχαν μία τηλεφωνική επικοινωνία χθες διάρκειας 90 λεπτών, ότι «θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν επιμείνει σε αυτό. Ο πρόεδρος. . . είπε στον κ. Πούτιν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρει μια διαφορετική οδό, να αναστείλει αυτήν την εισβολή, να ακυρώσει αυτήν την εισβολή». Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επίσης προειδοποίησε με έντονο τρόπο ότι η Ρωσία διατρέχει τον κίνδυνο να αποπεμφθεί την από την Ομάδα των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών του πλανήτη εάν η Μόσχα συνεχίσει τη στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία. Ωστόσο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι «το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι η στρατιωτική επιλογή σε μια τέτοιου είδους κατάσταση. Επιθυμούμε μια ειρηνική διευθέτηση».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέφυγε να απαντήσει σήμερα όταν ερωτήθηκε για τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τζον Κέρι εναντίον της Ρωσίας. «Δεν έχω κανένα σχόλιο προς το παρόν» δήλωσε ο Πεσκόφ.

    [05] Διαδηλώσεις σε Βαρσοβία και Λονδίνο εναντίον της ρωσικής επέμβασης στην Κριμαία

    Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία για να διαδηλώσουν εναντίον της ρωσικής επέμβασης στην Κριμαία, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της Πολωνίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λευκορωσίας, ενώ κρατούσαν επίσης πλακάτ με τα οποία συνέκριναν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Χίτλερ ή τον Στάλιν. Φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία», «Κάτω τα χέρια από την Κριμαία», «ελεύθερη Ουκρανία», κ.ά.. Και στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, στα δυτικά του Λονδίνου, στους Κήπους του Παλατιού του Κένσινγκτον, κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας και της Συρίας και πλακάτ.

    [06] Διαδραστική έκθεση, που αναδεικνύει τη σχέση γαστρονομίας και επιστήμης, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει τον Μάρτιο μία επιστημονική περιήγηση για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των ρευστών, των ποτών και των φαγητών. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα λύσουν ένα γαστρονομικό μυστήριο χρησιμοποιώντας εξοπλισμό εργαστηρίου, θα δουν υγρά που μαγνητίζονται, υγρά που λειτουργούν σαν ρολόγια και υγρά που φτιάχνουν πύργους. Ακόμη, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των ποτών, θα ανακαλύψουν πώς αυτά επηρέασαν την εξέλιξη της επιστήμης και την ιστορία της ανθρωπότητας. Αναλυτικότερα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 1 Μαρτίου έως 20 Ιουλίου, το πρόγραμμα της ενότητας «H επιστήμη από το ποτήρι στον δοκιμαστικό σωλήνα» θα περιλαμβάνει: * Διαδραστικό Εργαστήρι «Μυστήριο στην κουζίνα». * Επίδειξη πειραμάτων «Τα πάντα ρει».

  • Διαδραστική αφήγηση «Τα ποτά που άλλαξαν τον κόσμο».

    [07] Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 1-0

    Ενα γκολ ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο και παράλληλα να φτάσει στην ένατη νίκη επί αρκαδικού εδάφους. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη, με το τέρμα του Ντε Μπλάσις στο 54ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο πλαίσιο της 27ης ημέρας και προσωρινά σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας με 48 βαθμούς (έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται απόψε απέναντι στον Ολυμπιακό).

    [08] Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3

    Κόντρα στη ροή του αγώνα και χάρη σε έναν εξαιρετικό Τσενάμο, ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από το Αγρίνιο. Με τέρματα των Παπαδόπουλου (8`, 80`) και Μπρίτο (64`) η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας, ενώ έδωσε τέλος και στο εφετινό εντός έδρας αήττητο των «καναρινιών». Το γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στον γκολκίπερ του Ατρομήτου, σημείωσε ο Μπόγοβιτς στο 56`.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 March 2014 - 17:30:25 UTC