Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣτΕ: Συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ
  • [02] Στα 4 εκατ. ευρώ μειώθηκε η εγγύηση για τον Δ. Κοντομηνά
  • [03] Άκαρπη η συνάντηση Γ.Προβόπουλου - τρόικας
  • [04] Η ρωσική τράπεζα VTB σταμάτησε τις χορηγήσεις δανείων στην Ουκρανία
  • [05] Το Κίεβο ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ
  • [06] Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να διαδραματίσει έναν «εποικοδομητικό» ρόλο στην Ουκρανία
  • [07] Διαδηλώσεις στη Συμφερόπολη της Ουκρανίας

  • [01] ΣτΕ: Συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, με οριακή πλειοψηφία, απέρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

    Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), αποφάνθηκαν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα νομιμότητας.

    Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στην λειτουργία της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης δεν επιβάλλει την υποχρέωση στην Πολιτεία να δημιουργήσει κρατική τηλεόραση.

    [02] Στα 4 εκατ. ευρώ μειώθηκε η εγγύηση για τον Δ. Κοντομηνά

    Ποσό 4 εκατ. ευρώ, αντί για 5 εκατ., καλείται να καταβάλει έως τις 21 Μαρτίου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, ως εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της υπόθεσης, προς τον οποίο ο κ. Κοντομηνάς υπέβαλε αίτηση μείωσης της εγγύησης των 5 εκατομμυρίων ευρώ που του επιβλήθηκε, με διάταξη που εξέδωσε, κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου και μειώνει κατά ένα εκατομμύριο το ποσό που πρέπει να καταθέσει ο επιχειρηματίας.

    Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είχε υποβάλει αίτηση για τη μείωση της χρηματικής εγγυοδοσίας που του επιβλήθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ζητώντας να καταβάλει μόνο μισό εκατ. ευρώ, ισχυριζόμενος πως δεν έχει οικονομική δυνατότητα να καταβάλει το ποσό που προσδιορίστηκε.

    [03] Άκαρπη η συνάντηση Γ.Προβόπουλου - τρόικας

    Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

    [04] Η ρωσική τράπεζα VTB σταμάτησε τις χορηγήσεις δανείων στην Ουκρανία

    Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η κρατική VTB, σταμάτησε να χορηγεί νέα δάνεια στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Αντρέι Κόστιν σήμερα.

    Η VTB έχει ανακοινώσει ότι η έκθεσή της στην Ουκρανία ανέρχεται σε 20 δισεκ. ρούβλια (560 εκατ. δολάρια, 407,4 εκατ. ευρώ) και ο Κόστιν διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χορηγήσεών της έχουν γίνει σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ορισμένες εκ των οποίων είναι εξαγωγικές.

    Ο Κόστιν είπε ότι η τράπεζα έλαβε την απόφαση να «μη χορηγήσει» νέα δάνεια.

    [05] Το Κίεβο ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ

    Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει τη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.

    [06] Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να διαδραματίσει έναν «εποικοδομητικό» ρόλο στην Ουκρανία

    Η Ρωσία θα πρέπει να διαδραματίσει έναν «εποικοδομητικό» ρόλο και να συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες να σταθεί η Ουκρανία και πάλι στα πόδια της, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φίλε.«Η Ουκρανία χρειάζεται τη Ρωσία και η Ρωσία χρειάζεται την Ουκρανία», σημείωσε ο Φίλε απευθυνόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο. «Η Ρωσία μπορεί μόνο να κερδίσει από την επιτυχία της Ουκρανίας και κινδυνεύει να χάσει πολλά αν η Ουκρανία αποτύχει».

    Εξάλλου, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επεσήμανε από την πλευρά της μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ότι «χωρίς τη Ρωσία δεν θα υπάρξει λύση» στην Ουκρανία.

    [07] Διαδηλώσεις στη Συμφερόπολη της Ουκρανίας

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σήμερα από φιλορώσους και φιλοδυτικούς διαδηλωτές έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το θύμα δεν έφερε κανένα ίχνος εξωτερικού τραύματος. Το πτώμα βρέθηκε κοντά στο κοινοβούλιο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας.

    Ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Κριμαίας διέψευσε την πληροφορία ότι ο άνθρωπος αυτός σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στη Συμφερόπολη.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Κίεβο ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ

    Ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις στα δυτικά εν μέσω έντασης στην Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 17:30:25 UTC