Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς
  • [02] Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια
  • [03] Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην περιοχή της Κοζάνης
  • [04] Διαβουλεύσεις της τρόικας με ΤΧΣ και Γ. Προβόπουλο
  • [05] Ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις, λένε οι Κέρι και Χέιγκ
  • [06] Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για πιθανές «κινήσεις» σε λογαριασμους Γιανουκόβιτς
  • [07] Πολιτική λιτότητας στην Αυστραλία προαναγγέλλει ο Τόνι Άμποτ
  • [08] Θεσπίζεται βραβείο στη μνήμη του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν
  • [09] Η επιβίωση των ασθενών στα νοσοκομεία εξαρτάται από την επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού

  • [01] Στη Βουλή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

    Εν μέσω αντιδράσεων από εργαζόμενους στα λιμάνια και τα κόμματα της αριστεράς, κατατίθεται σήμερα, προς έγκριση στη Βουλή, η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην ομιλία του στη Βουλή, αναμένεται να απαντήσει σε επικρίσεις βουλευτών, να αναφερθεί στα οφέλη από την ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.

    Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ( ΟΜΥΛΕ ) και η 'Ενωση Λιμενεργατών έχει προγραμματίσει για σήμερα 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί, και πορεία προς τη Βουλή.

    «Η κυβέρνηση συνεχίζει, παρά τη μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων, των κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την προσπάθεια εκποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών, χρησιμοποιώντας το ΤΑΙΠΕΔ για να αποσιωπήσει τις πολιτικές ευθύνες που επωμίζεται από το έγκλημα που επιχειρεί σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν τα λιμάνια» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

    Σημειώνεται ότι, το 2011 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το 74,138% του ΟΛΠ και το 74,268% του ΟΛΘ.

    [02] Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια

    Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας έχει κηρύξει, για σήμερα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή την παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ.Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

    [03] Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην περιοχή της Κοζάνης

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 3:42 τα ξημερώματα στην περιοχή της Κοζάνης. Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε 17 χλμ ΝΔ της Κοζάνης, ενώ οι σεισμολόγοι δεν παρατηρούν ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα.

    [04] Διαβουλεύσεις της τρόικας με ΤΧΣ και Γ. Προβόπουλο

    Νέα συνάντηση, καθώς προηγήθηκαν οι χθεσινές επαφές, με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικά στελέχη, στις προγραμματισμένες αυτές επαφές συζητούνται τα ανοικτά θέματα που συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και της έκθεσης της Black Rock και τις ενδεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν.

    Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα stress tests της Βlack Rock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ. Σε αντίθεση, προχθεσινό δημοσίευμα των Financial Τimes αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυμαίνονται στα 20 δισ. ευρώ.

    Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    [05] Ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις, λένε οι Κέρι και Χέιγκ

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι η Ουκρανία περνάει μια «ασυνήθιστη μετάβαση» και οι εξελίξεις εκεί δεν πρέπει να θεωρούνται ως ένα σενάριο Δύσης εναντίον Ανατολής.

    Δεν πρόκειται για το αν η Ουκρανία θα επιλέξει τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή κάποια άλλη χώρα, αλλά για το δικαίωμα των Ουκρανών να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους, δήλωσε ο Κέρι, μιλώντας από την Ουάσινγκτον όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

    Οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και άλλες χώρες «για να βεβαιωθούν ότι από αυτή την ημέρα θα υπάρχει ειρήνη στη χώρα». Οι ΗΠΑ και η Βρετανία «αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση», δήλωσε ο Χέιγκ. «Πρόκειται για τα δικαιώματα ενός ελεύθερου λαού και μιας ελεύθερης δημοκρατικής Ουκρανίας να πάρει της δικές της αποφάσεις».

    [06] Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για πιθανές «κινήσεις» σε λογαριασμους Γιανουκόβιτς

    Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες τις τράπεζες να επαγρυπνούν για τυχόν ύποπτες μεταβιβάσεις χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τον φυγάδα πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το στενό του κύκλο.

    Συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος του υπουργείου, επισημαίνει πως οι αμερικανικές τράπεζες «πρέπει να επαγρυπνούν για τυχόν επιπτώσεις σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες μετά τις πληροφορίες για διαφθορά ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης Γιανβουκόβιτς και για άλλες παράνομες δραστηριότητες μελών της κυβέρνησής του». Η επιτροπή αυτή υπενθύμισε στις τράπεζες ότι πρέπει να επιβάλουν «ενισχυμένο έλεγχο» στους λογαριασμούς του Γιανουκόβιτς και του στενού κύκλου του και να ελέγχουν συναλλαγές που θα μπορούσαν να αφορούν υπεξαιρεθέντα κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

    [07] Πολιτική λιτότητας στην Αυστραλία προαναγγέλλει ο Τόνι Άμποτ

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, σε ομιλία του στη Μελβούρνη προανήγγειλε πολιτική αυστηρής λιτότητας, για να «τιθασεύσει» το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος της χώρας. Όπως είπε οι πιο δραστικές περικοπές θα γίνουν στους τομείς της υγείας και της παιδείας.«Δεν μπορείς να ξοδεύεις χρήματα, αν δεν έχεις» είπε και πρόσθεσε πως δεν το ανησυχεί η πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του.

    Δημοσκόπηση της Newspoll για την εφημερίδα «The Australian», αποτυπώνει την έντονη διαφωνία του εκλογικού σώματος με την πρόθεση της κυβέρνησης να «νοικοκυρέψει» τον προϋπολογισμό μειώνοντας τις κρατικές χορηγίες για την παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές παροχές. Ο πρωθυπουργός πιστεύει πως αν παρθούν σκληρά, αλλά σωστά, μέτρα οι ψηφοφόροι θα επιβραβεύσουν την κυβέρνησή του.

    [08] Θεσπίζεται βραβείο στη μνήμη του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

    Βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη του Αμερικανού ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο οποίος πέθανε στις αρχές του μήνα στη Νέα Υόρκη από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ανακοινώθηκε χθες.

    Το βραβείο, το οποίο θα συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 45.000 δολαρίων, θα χρηματοδοτείται από την εφημερίδα National Enquirer και τον εκδοτικό της οίκο, American Media Inc.

    [09] Η επιβίωση των ασθενών στα νοσοκομεία εξαρτάται από την επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού

    Ένας ασθενής είναι τόσο πιθανότερο να πεθάνει μετά από μια κοινή χειρουργική επέμβαση σε ένα νοσοκομείο, όσο πιο ανεπαρκές είναι το νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με τον φόρτο εργασίας του και όσο λιγότεροι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα έρευνας του είδους της, που έχει γίνει στην Ευρώπη -με ελληνική συμμετοχή- και δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «The Lancet».

    Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε πρόσθετο χειρουργημένο ασθενή που επιβαρύνει τον καθημερινό φόρτο εργασίας μιας νοσοκόμας, αυξάνεται 7% κατά μέσο όρο η πιθανότητα θανάτου του μέσα στον επόμενο μήνα. Αν όμως υπάρξει μια αύξηση κατά 10% του νοσηλευτικού προσωπικού που είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών νοσηλευτικής, τότε ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται κατά 7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 7:30:24 UTC