Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας
  • [02] Η ανακύκλωση «μπαίνει» από σήμερα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης
  • [03] Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Πανελλαδικές
  • [04] Αλλαγή σκυτάλης στο Αρχηγείο του Λιμενικού
  • [05] Τα εργασιακά στο επίκεντρο της συνάντησης Ι. Βρούτση - τρόικας
  • [06] Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία
  • [07] Πούτιν και Ολάντ ανησυχούν για την πολιτική κρίση στην Ουκρανία
  • [08] Νέες πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές του στρατού στο Πακιστάν
  • [09] Οικονομική στήριξη της Ουκρανίας προωθούν οι ΗΠΑ
  • [10] Η κακή διαχείριση ευθύνεται για τη νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος στη Φουκουσίμα

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την ανασύσταση της αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κατέθεσε σειρά βελτιωτικών αλλαγών που είχαν προτείνει φορείς και κόμματα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι ανοικτός και για νέες προτάσεις, μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη περαιτέρω τροποποιητικών αλλαγών και διευκρινίσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ η ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών, επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

    [02] Η ανακύκλωση «μπαίνει» από σήμερα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

    Η ανακύκλωση «μπαίνει» από σήμερα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μπλε κάδοι κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν, επίσης, χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων - χαρτιών και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

    Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο «Ανακύκλωση στις αυλές μας» που θα εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

    [03] Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Πανελλαδικές

    Λήγει σήμερα η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης - δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο λύκειο όπου φοιτούν οι υποψήφιοι.

    Για πρώτη χρονιά δεν θα υπάρχει ως επιλογή η εισαγωγή σε Σχολές Αστυνομίας. Επίσης για το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι.

    [04] Αλλαγή σκυτάλης στο Αρχηγείο του Λιμενικού

    Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί, στο Αρχηγείο του Λιμενικού, στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Σώματος.

    Καθήκοντα νέου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θέση του απερχόμενου Δημητρίου Μπαντιά -στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του ναυάρχου εν αποστρατεία- αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος υπηρετούσε έως τώρα ως γενικός επιθεωρητής.

    [05] Τα εργασιακά στο επίκεντρο της συνάντησης Ι. Βρούτση - τρόικας

    Στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

    Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν το θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά και το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιμένει η τρόικα στην υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ

    [06] Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία

    Η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας με 169 «ναι», και 139 «όχι». Η πλειοψηφία στην οποία θα μπορεί να βασισθεί, πάντως, η νέα ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού, είναι σχετικά περιορισμένη: το κατώτατο απαιτούμενο όριο για την έγκριση των νόμων είναι εκατόν εξήντα ενός ψήφων, αλλά η κυβέρνηση Λέττα, μετά την αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πλειοψηφία, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέχισε να χαίρει της υποστήριξης εκατόν εβδομήντα τριών γερουσιαστών.

    Σήμερα το βράδυ αναμένεται και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή. Κατά τη δευτερολογία του, απευθυνόμενος προς τους γερουσιαστές, ο Ματτέο Ρέντσι τόνισε ότι «θέλει να περάσει από τα λόγια στα έργα», και ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται θάρρος και όνειρα».

    [07] Πούτιν και Ολάντ ανησυχούν για την πολιτική κρίση στην Ουκρανία

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πολιτική κρίση στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη Δευτέρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Από το Παρίσι, το γραφείο του Ολάντ ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να πείσει τον Πούτιν να στηρίξει μια ειρηνευτική πολιτική μετάβαση στην Ουκρανία.

    [08] Νέες πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές του στρατού στο Πακιστάν

    Ο πακιστανικός στρατός πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών στην περιοχή που ζουν οι φυλές του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στην αφγανική μεθόριο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων, ανακοίνωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

    Πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν στόχους στην περιοχή από τότε που οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν κατέρρευσαν αυτό τον μήνα. Κάτοικοι του Βορείου Ουαζιριστάν εγκαταλείπουν την ταραγμένη περιοχή τις τελευταίες ημέρες καθώς αναμένεται μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας, αφήνοντας πίσω τα σπίτια και τα χωριά τους για να εγκατασταθούν σε πιο ήσυχες πόλεις όπως η Μπανού, η Κοχάτ, η Πεσαουάρ.

    [09] Οικονομική στήριξη της Ουκρανίας προωθούν οι ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν μια σειρά από επιλογές για τη στήριξη της Ουκρανίας, σε συντονισμό με τους εταίρους τους, που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν ένα οικονομικό πρόγραμμα με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προτείνοντας ένα πακέτο δανείου για το Κίεβο που θα μπορούσε να περιλαμβάνει διμερή κεφάλαια.

    «Οι προσπάθειές μας γίνονται για να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο για την παροχή στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή προβαίνει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στη χώρα», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι. «Αυτές οι προσπάθειες και η στήριξη μπορούν να συμπληρώσουν ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, ωστόσο όλα αυτά είναι μέρος των εν εξελίξει συζητήσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν και Ολάντ ανησυχούν για την πολιτική κρίση στην Ουκρανία

    [10] Η κακή διαχείριση ευθύνεται για τη νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος στη Φουκουσίμα

    Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η κακή διαχείριση ευθύνεται για τη χειρότερη διαρροή τοξικού ύδατος τους τελευταίους έξι μήνες στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, γράφουν σήμερα ο εφημερίδες. Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐιτσι, δέχεται επικρίσεις για ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης μετά τη διαρροή σχεδόν 100 τόνων νερού που περιέχει υψηλά επίπεδα ραδιενεργού υλικού από δεξαμενή αποθήκευσης του σταθμού την περασμένη εβδομάδα, γράφει η εφημερίδα Tokyo Shimbun.

    Η διαρροή αποδόθηκε σε λανθασμένη ρύθμιση της βαλβίδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του μολυσμένου ύδατος της δεξαμενής και στην έλλειψη συναγερμού που να προειδοποιεί για την αύξηση των επιπέδων του νερού στη δεξαμενή. Αξιωματούχοι της Tepco παραδέχτηκαν ότι εργαζόμενοι στην αίθουσα ελέγχου δεν παρατήρησαν αρκετά νωρίς το πρόβλημα.

    Ήταν η μεγαλύτερη διαρροή μολυσμένου νερού μετά τη διαρροή περίπου 300 τόνων άκρως μολυσμένου ύδατος από μια άλλη δεξαμενή τον Αύγουστο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2014 - 7:30:24 UTC