Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυλαία της πρώτης ημέρας των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους
  • [02] Ολοκληρώθηκη η απολογία επτά κατηγορουμένων για λαθρεμπόριο καυσίμων
  • [03] Αλ. Τουρτσίνοφ: Προτεραιότητα ο δρόμος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
  • [04] Για κατάληψη της εξουσίας από την ουκρανική αντιπολίτευση κάνει λόγο ο Σ. Λαβρόφ
  • [05] Στο Κίεβο αύριο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον
  • [06] Ατρόμητος-Ξάνθη 2-0, Πλατανιάς-Αρης 2-1 και ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 0-1

  • [01] Αυλαία της πρώτης ημέρας των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους

    Έκλεισαν οι κάλπες της πρώτη ημέρας των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Η εκλογική «μάχη» θα συνεχιστεί αύριο.

    Σήμερα προσήλθαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.

    Πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών, προσήλθαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στις κάλπες 1.410 δικηγόροι, σε σύνολο 6.330 εγγεγραμμένων μελών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα αναδειχθεί το «δίδυμο» που θα διεκδικήσει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη εβδομάδα (2 και 4/3), τη θέση του προέδρου.

    Στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, καθώς κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει στη σημερινή εκλογική διαδικασία, την απόλυτη πλειοψηφία. Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 643 δικηγόροι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Παπάκος έλαβε 250 ψήφους, ο Κώστας Καραγεώργος 148, ο Φώτης Λεπίδας 91, ο Σπύρος Μπουρδανιώτης 54 και ο Βαγγέλης Τρίγκας 40. Έτσι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι Νίκος Παπάκος και Κώστας Καραγεώργος.

    [02] Ολοκληρώθηκη η απολογία επτά κατηγορουμένων για λαθρεμπόριο καυσίμων

    Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες σε ανακριτή και εισαγγελέα των επτά συλληφθέντων, οι οποίοι, φέρονται σύμφωνα με την αστυνομία, να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

    Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα συλληφθέντων σχετικά με την υπόθεση, που οδηγήθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια Πειραιά. Μετά τις απολογίες, αναμένεται να συσκεφθούν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τους κρίνουν προφυλακιστέους.

    Σήμερα κατέθεσαν ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, τέσσερις οδηγοί φορτηγών, ένας εργάτης και ένας πρατηριούχος.

    Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκιση του προέδρου της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρόμητου Γ. Σπανού, μαζί με τρεις συγκατηγορουμένους του.

    [03] Αλ. Τουρτσίνοφ: Προτεραιότητα ο δρόμος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

    Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας με σκοπό τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, κατέστησε όμως σαφές ότι η προτεραιότητά του είναι η χώρα να επανέλθει σε μια διαδικασία στενότερης ολοκλήρωσης με την Ευρώπη.

    Σε διάγγελμά του το οποίο μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Τουρτσίνοφ είπε ότι η νέα ηγεσία της Ουκρανίας μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι έτοιμη να αρχίσει έναν διάλογο με τη Ρωσία για να τεθούν οι διμερείς σχέσεις σε μια «νέα, ισότιμη βάση καλής γειτονίας, η οποία αναγνωρίζει και λαμβάνει υπόψη της την ευρωπαϊκή επιλογή της Ουκρανίας».

    «Η προτεραιότητα», τόνισε παράλληλα, «είναι να επιστρέψουμε στον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

    [04] Για κατάληψη της εξουσίας από την ουκρανική αντιπολίτευση κάνει λόγο ο Σ. Λαβρόφ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σήμερα ότι οι αντίπαλοι του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν τήρησαν την συμφωνία για την διευθέτηση της πολιτικής κρίσης που υπέγραψαν την Παρασκευή και κατέλαβαν την εξουσία, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

    Στην δεύτερη επικοινωνία τους τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Λαβρόφ είπε στον Κέρι ότι «το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να φροντίσουμε για την πλήρη εφαρμογή» της συμφωνίας για την επίτευξη της οποίας μεσολάβησαν τρεις ΥΠΕΞ κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.Για

    [05] Στο Κίεβο αύριο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον

    Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Κάθριν Άστον μεταβαίνει αύριο Δευτέρα στο Κίεβο, όπου αναμένεται να συζητήσει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε απόψε η ΕΕ.

    Η Άστον «αναμένεται να συναντηθεί με παράγοντες κλειδιά και να συζητήσει σχετικά με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δοθεί μια διαρκής λύση στην πολιτική κρίση και να ληφθούν μέτρα σταθεροποίησης της κατάστασης της οικονομίας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΕ, που αναφέρεται σε μια πιθανή συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Η ΕΕ «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» την κατάσταση στην Ουκρανία, ανέφερε στην ανακοίνωση η εκπρόσωπος της Άστον, η οποία κάλεσε χθες τους Ουκρανούς πολιτικούς ηγέτες να δράσουν «με υπεύθυνο τρόπο» για να διαφυλάξουν την «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας.

    [06] Ατρόμητος-Ξάνθη 2-0, Πλατανιάς-Αρης 2-1 και ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 0-1

    Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για τη Σούπερ Λίγκα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε εντός έδρας της Ξάνθης με 2-0, χάρη σε τέρματα του Λαζαρίδη στο 34΄ και του Νάστου στο 90΄, σε αναμέτρηση για την 26 αγωνιστική. Έτσι ο Ατρόμητος έφτασε τους 52 βαθμούς και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει έναν αγώνα λιγότερο.

    Σε παρωδία εξελίχθηκε ο «τελικός παραμονής» μεταξύ Πλατανιά και Αρη στα Περιβόλια, για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι νίκησαν με 2-1 (45+1΄ Τόρες, 77΄ Φαΐσκα - 68΄ Μανιάς), όμως οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για το νικητήριο γκολ οδήγησαν σε περίπου 15λεπτη διακοπή, στην αποβολή των Μπακασέτα και Μπουγαΐδη και σε απίστευτα σκηνικά, με τον πρόεδρο των «κιτρίνων», Λάμπρο Σκόρδα, να ζητά από τους παίκτες της ομάδας του να προσποιηθούν τραυματισμούς για να διακοπεί το παιχνίδι και τον προπονητή Σούλη Παπαδόπουλο να τους φωνάζει να συνεχίσουν! Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε κακήν-κακώς, ο Πλατανιάς πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ο Αρης βρίσκεται πλέον σε απελπιστική θέση.

    Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε σήμερα η Βέροια, η οποία επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στα Ιωάννινα, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στη «βασίλισσα του βορρά» πέτυχε ο Μπεν στις καθυστερήσεις (90+1΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 February 2014 - 19:30:23 UTC