Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές
  • [03] Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια πολλά στα δημοσιονομικά και στις μεταρρυθμίσεις»
  • [04] Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της Γιούλιας Τιμοσένκο την αποφυλάκισή της
  • [05] Υπέρ της αποφυλάκισης της Τιμοσένκο ψήφισε το ουκρανικό κοινοβούλιο
  • [06] Το «δεξί χέρι» της Γιούλιας Τιμοσένκο, ο νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου
  • [07] Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς
  • [08] Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι

  • [01] Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

    Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, ο οποίος ολοκλήρωσε μετά από τρεις ώρες την κατάθεσή του στον 7ο ανακριτή Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η απολογία των υπολοίπων 5 συλληφθέντων, από τους 15 συνολικά.Αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες τους στον ανακριτή θα παρουσιαστούν και στον εισαγγελέα. Στη συνεχεία αναμένεται να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

    Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και για τις συγκρούσεις με την αστυνομία πραγματοποιείται στην Αριστοτέλους, (από την Μητροπόλεως μέχρι την Τσιμισκή). Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται στη Χαλκιδική στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κατά της λεηλασίας της φύσης.

    [03] Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια πολλά στα δημοσιονομικά και στις μεταρρυθμίσεις»

    Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν επιτευχθεί πολλά στον τομέα των δημοσιονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζει ο επίτροπος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές πριν από τις ευρωεκλογές. Υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις στη συνεργασία με την τρόικα χρεώνονται στην Ελλάδα και επαναλαμβάνει ότι τα επίσημα ελληνικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Απριλίου.

    «Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πάντα περίπλοκα και διαρκούν πολύ. Ο τρέχων έλεγχος διαρκεί ήδη τώρα μήνες. Οι καθυστερήσεις χρεώνονται στους Έλληνες» τονίζει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, εξηγώντας γιατί η συζήτηση για την Ελλάδα θα αρχίσει τον Αύγουστο. «Πρέπει να συγκεντρώσουμε επιμελώς όλα τα στοιχεία. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε τις προβλέψεις μας, για να έχουμε μια πραγματικά ακριβή εικόνα της προοπτικής ανάπτυξης - η οποία έχει μεγάλη επίδραση στην βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο».

    [04] Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της Γιούλιας Τιμοσένκο την αποφυλάκισή της

    Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο δεν έχει αποφυλακισθεί ακόμη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματός της, διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

    Νωρίτερα ο ιστότοπος hromadske.tv είχε μεταδώσει ότι η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο είχε απελευθερωθεί από φυλακή της Ουκρανίας.

    [05] Υπέρ της αποφυλάκισης της Τιμοσένκο ψήφισε το ουκρανικό κοινοβούλιο

    Το κοινοβούλιο στην Ουκρανία διόρισε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αρσέν Αβάκοφ, στην θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών της χώρας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ο Αβάκοφ, στενός συνεργάτης της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, εξελέγη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου με 275 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 324 βουλευτών.

    Την ίδια ώρα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε ένα ψήφισμα που προβλέπει την «άμεση» αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο. Το σχέδιο του ψηφίσματος, που ενεκρίθη με 322 ψήφους υπέρ, προβλέπει την άμεση απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο βασιζόμενο σε μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Βίκτορ Τσβετς, δικηγόρος του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

    [06] Το «δεξί χέρι» της Γιούλιας Τιμοσένκο, ο νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου

    Το «δεξί χέρι» της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, ο Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ εξελέγη σήμερα πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, στην θέση του στενού συνεργάτη του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του Βολιντίμιρ Ρίμπακ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί.

    Ο Τουρτσίνοφ εξελέγη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης με 288 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 450 ψήφων. «Η εξουσία στην Ουκρανία ξεκινά και πάλι το έργο της σταθεροποίησης της κατάστασης» δήλωσε ο ίδιος λίγο μετά.

    [07] Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς

    Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συνεργαστούν με την αστυνομία για να διασφαλιστεί η τάξη, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της «ταχείας αλλαγής», όπως και οι πολίτες. Και η αστυνομία δήλωσε ότι είναι «στο πλευρό του λαού» και ότι επιθυμεί «ταχείες αλλαγές» στη χώρα.Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο καλεί τους πολίτες να «ενωθούν για την εγγύηση της ασφάλειας και τη δημιουργία μιας "ανεξάρτητης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας».

    Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο Κίεβο ζητώντας την παραίτηση Γιανουκόβιτς. Οι διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας ενίσχυσαν τη νύχτα τα οδοφράγματα και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την υπογραφή της συμφωνίας που επετεύχθη με την ευρωπαϊκή μεσολάβηση και που ορίζει σαφώς την πλήρη απομάκρυνση των διαδηλωτών από κυβερνητικά κτίρια.Παράλληλα πυκνώνουν τα σημάδια του τέλους της προεδρίας Γιανουκόβιτς, την ώρα που η αντιπολίτευση καλεί το κοινοβούλιο να κινήσει τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου Γιανουκόβιτς.

    Διαβάστε επίσης:

    Το «δεξί χέρι» της Γιούλιας Τιμοσένκο, ο νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου

    [08] Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι

    Δεκαέξι υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι γυναίκες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ορκίσθηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επαναλαμβάνοντας: «ορκίζομαι ότι θα υπηρετήσω την αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σεβαστώ με εντιμότητα το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου αποκλειστικά και μόνο προς το συμφέρον του έθνους».

    Την τελετή ορκωμοσίας παρακολούθησαν και η σύζυγος του Ματτέο Ρέ ντσι, Ανιέζε, μαζί με τα τρία παιδιά του νέου Ιταλού πρωθυπουργού.Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τόσο ο πρώην υπουργός Άμυνας, ο κεντρώος Μάριο Μάουρο, όσο και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, Έμμα Μπονίνο, εξέφρασαν την έντονη απογοήτευσή τους, για το ότι, τελικά, δε συμπεριλήφθηκαν στην νέα κυβερνητική ομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 February 2014 - 13:30:23 UTC