Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το προεδρείο της ΟΛΜΕ συναντάται ο Κ. Αρβανιτόπουλος
  • [02] Στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ ¶. Ράσμουσεν
  • [03] Ταξίδι σε μία άλλη εποχή στα παλαιοπωλεία της πλατείας Αβησσυνίας
  • [04] Επί τάπητος τα μέτρα για μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
  • [05] Ο οίκος Standard & Poor's μείωσε το αξιόχρεο της Ουκρανίας
  • [06] Διαιρεμένες οικογένειες από Βόρεια και Νότια Κορέα συναντήθηκαν ξανά
  • [07] Δραματικές διαπραγματεύσεις στο Κίεβο για να σταματήσει το λουτρό αίματος
  • [08] Απύρετος ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται
  • [09] Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς
  • [10] «Οι επιπτώσεις στον τομέα της υγείας επιδεινώνονται λόγω κρίσης»

  • [01] Με το προεδρείο της ΟΛΜΕ συναντάται ο Κ. Αρβανιτόπουλος

    Με το προεδρείο της ΟΛΜΕ συναντάται στις 10:30 ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος για θέματα του κλάδου και ειδικότερα για το θέμα της διαθεσιμότητας.

    Το ραντεβού κλείστηκε αργά χθες το βράδυ.

    [02] Στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ ¶. Ράσμουσεν

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο γγ του ΝΑΤΟ ¶. Ράσμουσεν ο οποίος το πρωί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Ταξίδι σε μία άλλη εποχή στα παλαιοπωλεία της πλατείας Αβησσυνίας

    Σ' ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο σε μεταφέρουν τα παλαιοπωλεία στην πλατεία Αβησσυνίας, που κρύβουν μέσα τους τον θησαυρό μιας άλλης εποχής. Πίνακες ζωγραφισμένοι στο χέρι, γραμμόφωνα, νομίσματα από διάφορα μέρη, έπιπλα διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων, διακοσμητικά αντικείμενα και σερβίτσια τσαγιού, σε ταξιδεύουν και ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος, τότε που όλα αυτά είχαν άλλη αξία.

    «Ο κόσμος έρχεται για να πουλήσει όχι για να αγοράσει. Έχουν τόσα χρέη που πουλάνε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς για να ξεχρεώσουν» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Παλαιοπωλών, Εμμανουήλ Λυγιδάκης. «Η τιμή όλων των αντικειμένων έχει πέσει κατά πολύ κι αυτό για να γίνουν πιο προσιτά στο κόσμο. Η αξία τους όμως χάνεται δυστυχώς με αυτό τον τρόπο. Παλαιότερα, ο κόσμος διέθετε χρήματα για την αγορά ενός παλαιού και ιδιαίτερου πίνακα. Σήμερα, προσέχει τι θα αγοράσει και κάνει περισσότερη έρευνα αγοράς και στο τέλος "αν" αγοράσει. Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, ούτε φαγητό, ούτε ρούχο. Υπάρχουν βέβαια και οι συλλέκτες που στηρίζουν το είδος ακόμη. Η κατάσταση όμως σήμερα δεν βλέπω ούτε να καλυτερεύει, αλλά ούτε και να σταθεροποιείται» επισημαίνει.

    [04] Επί τάπητος τα μέτρα για μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία

    Υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη θα συνεδριάσει στη μία μετά το μεσημέρι, η διυπουργική επιτροπή για την Βιομηχανική Πολιτική με τη συμμετοχή των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

    Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθεί και το πακέτο μέτρων 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε, χθες, σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές των μέτρων, η θεσμοθέτησή τους θα ολοκληρωθεί έως την επόμενη Τετάρτη.

    [05] Ο οίκος Standard & Poor's μείωσε το αξιόχρεο της Ουκρανίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's μείωσε σήμερα το αξιόχρεο της Ουκρανίας, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετά τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών. Η βαθμολογία της χώρας έπεσε κατά ένα επίπεδο, στο «CCC», το οποίο αντιστοιχεί σε μια χώρα η οποία βρίσκεται κοντά στη στάση πληρωμών και συνδυάζεται με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει πως ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο νέας μείωσης του αξιόχρεου της Ουκρανίας.

    Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αρνητική προοπτική σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες η αξιολόγηση της Ουκρανίας να μειωθεί εκ νέου μέσα στους 12 επόμενους μήνες.

    [06] Διαιρεμένες οικογένειες από Βόρεια και Νότια Κορέα συναντήθηκαν ξανά

    Βορειοκορεατικές και Νοτιοκορεατικές οικογένειες, διαιρεμένες από την εποχή του Πολέμου της Κορέας στη δεκαετία του 1950, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ογδόντα δύο επιλεγμένοι Νοτιοκορεάτες, συνοδευόμενοι από 58 μέλη οικογενειών, είδαν 180 συγγενείς τους από το Βορρά στο θέρετρο Μάουντ Κουμγκάνγκ της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το Yonhap.

    Μέλη οικογενειών που είχαν συναντηθεί αρχικά χθες, Πέμπτη, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους στο θέρετρο. Επρόκειτο να γευματίσουν μαζί στο ξενοδοχείο και να συναντηθούν αργότερα σε μια αίθουσα συνεδρίων. Οι τελευταίες επανενώσεις οικογενειών πραγματοποιούνται ενώ η ένταση ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη είναι υψηλή ενόψει των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα.

    [07] Δραματικές διαπραγματεύσεις στο Κίεβο για να σταματήσει το λουτρό αίματος

    Τα βίαια επεισόδια εντάθηκαν χθες στην Ουκρανία, με τους νεκρούς να φθάνουν τουλάχιστον τους 60 στο Κίεβο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ οι προσπάθειες τριών Ευρωπαίων υπουργών για να επιτύχουν ένα συμβιβασμό συνεχίσθηκαν όλη τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. «Οι διαπραγματεύσεις στου προέδρου (Βίκτορ) Γιανουκόβιτς (...) συνεχίζονται» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

    Ο απολογισμός ανέρχεται σε 75 νεκρούς από την Τρίτη, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας, αυξάνοντας την προηγούμενη καταμέτρηση των 67 θυμάτων.

    Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της ύψωσε τον τόνο, απειλώντας να υιοθετήσει κυρώσεις εναντίον «των κυβερνώντων που είναι υπεύθυνοι για βιαιότητες» ένα μήνυμα που διαβιβάσθηκε από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν απ' ευθείας στον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε να δοθεί τέλος στη βία και «στους παράλογους θανάτους».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο οίκος Standard & Poor's μείωσε το αξιόχρεο της Ουκρανίας

    [08] Απύρετος ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται

    Απύρετος και σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας ο Μίκης Θεοδωράκης. Το οικογενειακό του περιβάλλον εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της υγείας του συνθέτη που ταλαιπωρήθηκε τις δυο τελευταίες ημέρες με πνευμονία και υψηλό πυρετό.

    [09] Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς

    Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς, σε ηλικία 60 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία.

    Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν : Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

    [10] «Οι επιπτώσεις στον τομέα της υγείας επιδεινώνονται λόγω κρίσης»

    Η ύφεση, η λιτότητα και οι περιορισμοί του προϋπολογισμού έχουν επιδεινούμενες επιπτώσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προειδοποιούν Έλληνες και Βρετανοί κοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, σε σχετική μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Οι επιστήμονες επικρίνουν τους διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα ότι σιωπά πάνω σε αυτό το ζήτημα, με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών που έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών. Οι ερευνητές καλούν, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σοβαρά υπόψη της τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας σε θέματα υγείας, καθώς και την ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δράσει ανάλογα.

    Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, καθώς και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αναφέρουν ως χαρακτηριστικές συνέπειες της κρίσης την εντεινόμενη αδυναμία των ασθενών να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία φάρμακα, τη μεγάλη αύξηση στα περιστατικά λοιμωδών νόσων και τη γενικότερη επιδείνωση της ψυχικής-νοητικής υγείας του ελληνικού λαού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 February 2014 - 7:30:26 UTC