Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Οσοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο να επιλέξουν την επιστροφή στη δραχμή
  • [02] «Το 30% των νέων της ΕΕ εργάζονται σε δουλειά υποδεέστερη των προσόντων τους»
  • [03] Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας
  • [04] Μείωση της εγγύησης του Δ. Κοντομηνά, προτείνει η εισαγγελέας
  • [05] Μείωση των πραγματικών μισθών στη Γερμανία
  • [06] «Ο Γιανουκόβιτς συμφωνεί στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το 2014»
  • [07] Πενήντα ένα θύματα, μέχρι σήμερα, από τη γρίπη

  • [01] Φ. Κουβέλης: Οσοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο να επιλέξουν την επιστροφή στη δραχμή

    «Εγώ δεν ψήφισα κανένα Μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.

    Χαρακτήρισε "λάθος" την άποψη ότι δεν θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η Ευρωζώνη και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει και τυπικά.

    Για το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδας ο κ. Κουβέλης είπε ενδεικτικά ότι από ευγένεια δεν τον βρίζουν στις συναντήσεις που κάνει στο εξωτερικό.

    [02] «Το 30% των νέων της ΕΕ εργάζονται σε δουλειά υποδεέστερη των προσόντων τους»

    Το 30% των νέων της ΕΕ, ηλικίας 25 έως 34 ετών, εργάζονται σε δουλειά που απαιτεί χαμηλότερα προσόντα από αυτά που κατέχουν, ενώ από την περάτωση των σπουδών μέχρι την εύρεση της πρώτης εργασίας, μεσολαβούν κατά μέσο όρο 36,6 μήνες.

    Ακόμα, το 30% των νέων, όταν περάσουν 5-7 χρόνια από τις σπουδές τους, απασχολούνται με προσωρινή σύμβαση, ή σε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που σπούδασαν.

    Τα παραπάνω επισήμανε η εμπειρογνώμονας του CEDEFOP, Ρένα Ψηφίδου, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: Ευκαιρίες για τη Νεολαία-Δικαστική προστασία και θεμελιώδη δικαιώματα», που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε, δε, ότι η ΕΕ υλοποιεί μια σειρά από δράσεις για να ενισχύσει την απασχόληση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση, όπως το Ευρωδιαβατήριο, που επιτρέπει στους πολίτες να παρουσιάζουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους κατά τρόπο σαφή και αποτελεσματικό όταν αναζητούν εργασία ή κατάρτιση, καθώς και το πρόγραμμα «Erasmus +».

    [03] Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας

    Έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες, κλείνει αυτός ο κύκλος των κινητοποιήσεων για τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, όπως αποφάσισαν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα.

    Ωστόσο, δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα και δίνουν νέο ραντεβού στο Κιλελέρ στις 9 Μαρτίου.

    Η αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο Νίκαιας θα ξεκινήσει συντεταγμένα αύριο το πρωί.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Θεσσαλοί αγρότες, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν: «Μετά από ένα μήνα στους δρόμους, φεύγουμε από το μπλόκο με το κεφάλι ψηλά. Περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε. Κι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές, για τους ίδιους στόχους».

    [04] Μείωση της εγγύησης του Δ. Κοντομηνά, προτείνει η εισαγγελέας

    Να γίνει δεκτή η προσφυγή του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορούμενου στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, για μείωση της χρηματικής εγγύησης που του έχει επιβληθεί, εισηγείται στον ανακριτή η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

    Η εισαγγελέας προτείνει συγκεκριμένα να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δάνεια που είχαν λάβει εταιρείες του ομίλου που διευθύνει.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις είχαν δοθεί χωρίς εξασφαλίσεις για την τράπεζα, γεγονός που αρνείται ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Ο κ. Κοντομηνάς στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδη, δήλωσε πρόθεση παροχής επιπλέον εγγυήσεων προς την τράπεζα.

    [05] Μείωση των πραγματικών μισθών στη Γερμανία

    Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία, δηλαδή οι αμοιβές διορθωμένες βάσει της αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή, υποχώρησαν ελαφρά το 2013, κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φορά από το 2009, το έτος κατά το οποίο η οικονομική κρίση έπληττε περισσότερο την ευρωπαϊκή οικονομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας Destatis.

    Σε σχέση με το 2012 οι πραγματικοί μισθοί σημείωσαν πτώση κατά 0,2% κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τα -ακόμη προκαταρκτικά- στοιχεία τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα η Destatis. «Μετά από τρία χρόνια αύξησης του πραγματικού μισθού, αυτή είναι η πρώτη πραγματική μείωσή του από το έτος της κρίσης 2009» υπογράμμισε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

    Το 2012 οι πραγματικοί μισθοί είχαν αυξηθεί κατά μέσον όρο 0,5%, το 2011 κατά 1,2% και το 2010 κατά 1,5%.

    [06] «Ο Γιανουκόβιτς συμφωνεί στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το 2014»

    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφεραν να λάβουν τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι θα γίνουν πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές εντός του 2014.

    «Συμφωνήθηκε με τον Γιανουκόβιτς ότι θα διεξαχθούν φέτος προεδρικές και βουλευτικές εκλογές», ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας «είναι έτοιμος» να συμφωνήσει να συσταθεί «μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα συσταθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και να προχωρήσει η τροποποίηση του Συντάγματος (της Ουκρανίας) ως το καλοκαίρι» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τουσκ.

    «Όμως η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ουκρανική κυβέρνηση σπάνια υλοποιούνται» προσέθεσε ο Τουσκ χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του.

    [07] Πενήντα ένα θύματα, μέχρι σήμερα, από τη γρίπη

    Πενήντα ένα είναι μέχρι σήμερα τα θύματα από τη γρίπη στη χώρα μας και μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 19 άνθρωποι.

    Την Πέμπτη έγιναν 9 νέες εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα συνολικά 56 ασθενείς ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 168 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 21:30:23 UTC