Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία συναίνεση επί της αρχής, στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα
  • [02] Μ. Χαρακόπουλος: Άμεσα η διευκρινιστική εγκύκλιος για τις αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών
  • [03] «Δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ ο προφυλακισμένος συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος»
  • [04] Στις 730.00 τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους
  • [05] Με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης συναντήθηκαν οι αγρότες
  • [06] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος
  • [07] Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο
  • [08] Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του Ε9 του 2014
  • [09] Γερμανοί εργάτες της Volkswagen απειλούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ εάν οι εκεί εργάτες δεν οργανωθούν συνδικαλιστικά
  • [10] Πάνω από 10 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία
  • [11] Μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
  • [12] Παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής τρεχουσών εισφορών, ανακοίνωσε το ΙΚΑ
  • [13] Σήμερα η αναφορά των ΥΠΕΞ της ΕΕ για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία
  • [14] Ο Ντέιβιντ Μπάουι ζητά από τους Σκωτσέζους να μην εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο
  • [15] Το στρες σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από τον ίδιο το σεισμό και το τσουνάμι στη Φουκουσίμα

  • [01] Ευρεία συναίνεση επί της αρχής, στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα

    Με την ευρεία συναίνεση των κομμάτων και μέσα σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρώτη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τον μεταναστευτικό κώδικα. Υπέρ της αρχής τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε επιφυλάξεις, ενώ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μίλησε για νομοσχέδιο με το οποίο η ελληνική πολιτεία δείχνει την ευαισθησία της και ταυτόχρονα δίνει λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι ανοικτή σε προτάσεις ώστε «από θετικό, να γίνει θετικότερο». Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο, και πολύ σύντομα θα έρθει στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Μάλιστα, όπως είπε, βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του εισηγητή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, περί κλοπής 86.000 νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από δημόσιες υπηρεσίες, αριθμό τον οποίο επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

    [02] Μ. Χαρακόπουλος: Άμεσα η διευκρινιστική εγκύκλιος για τις αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών

    Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την έκδοση, από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, της εγκυκλίου που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την αλλαγή στο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Επικοινώνησα σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και με διαβεβαίωσε ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες για την έκδοση από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων της διευκρινιστικής εγκυκλίου, που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει» σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος και προσθέτει: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα υπαγωγής των αγροτών που θα κρατούν στοιχεία εσόδων εξόδων στον ΟΑΕΕ. Οι αγρότες αυτοί παραμένουν στον ΟΓΑ. Τα λέω όλα αυτά γιατί, δυστυχώς, πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην άγνοια και την ανασφάλεια των αγροτών, κατατρομοκρατώντας τους. Θέλω να διευκρινίσω γι άλλη μια φορά ότι δεν μιλούμε για βιβλία εσόδων-εξόδων, αλλά για στοιχεία εσόδων-εξόδων, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγρότες δεν είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν κάθε μήνα στον λογιστή, αλλά μία φορά τον χρόνο, όταν κάνουν τη φορολογική τους δήλωση, θα υποβάλλουν και μία κατάσταση με τα παραστατικά εσόδων-εξόδων».

    [03] «Δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ ο προφυλακισμένος συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος»

    Δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ ο συνδικαλιστής που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων, διευκρινίζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

    Ειδικότερα, αναφέρουν: «Ο προφυλακισμένος συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ως "αγανακτισμένος" της πλατείας Συντάγματος και μέσω δημόσιων επιστολών του σε εφημερίδες μας εξύβριζε ως "διεφθαρμένους" που "χάσαμε την ιδεολογία μας"! Σύντομα οι πολίτες θα καταλάβουν ποιοι εκπροσωπούν το αντιμνημονιακό μέτωπο».

    [04] Στις 730.00 τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους

    Ολοκληρώθηκε η διασταύρωση στοιχείων σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Είναι 730.000, όπως είπε, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δ. Ζορμπάς. Τώρα, περιμένουμε το επόμενο βήμα, συνεχίζει ο κ. Ζορμπάς, δηλαδή το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές στους ανασφάλιστους.

    [05] Με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης συναντήθηκαν οι αγρότες

    Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, είχε 20μελής αντιπροσωπεία των αγροτών, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι έξω από το υπουργείο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα νέα μέτρα για τη φορολόγησή τους. Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, οι αγρότες παρουσίασαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και τού επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

    Οι αγρότες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από όσους εξ αυτών έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν -μεταξύ άλλων- τα εξής: αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί), παύση των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και «κούρεμα» 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

    [06] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος

    Ελεύθερος, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), ο Κλέων Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Ο κ. Παπαδόπουλος, διάδοχος του Άγγελου Φιλιππίδη στην προεδρία του ΤΤ, είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά την έγκριση για ένα δάνειο και δύο αναδιαρθρώσεις δανείων σε επιχειρηματία, ήδη κατηγορούμενο στην υπόθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Παπαδόπουλος, με τις ενέργειές του για τις τρεις περιπτώσεις, ζημίωσε την περιουσία του ΤΤ, καθώς οι δανειοδοτήσεις φέρεται να δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις, «κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών, χωρίς την τήρηση βασικών αρχών της τραπεζικής πρακτικής». Απολογούμενος στον ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Ανδρεάδη, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το δάνειο και οι αναδιαρθρώσεις ήταν πλήρως εξασφαλισμένα, αφού δόθηκαν πολλαπλάσιας αξίας εγγυήσεις.

    [07] Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο

    Η ανάκαμψη της ιδιωτικής οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο και οι επιχειρήσεις της μείωσαν εκ νέου τις τιμές για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της εταιρείας Markit, τα οποία μπορεί να ενισχύσουν τις ανησυχίες περί αποπληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ.

    Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης φαίνεται, ωστόσο, να έχει αρκετά ευρεία βάση και ο ρυθμός ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομίας είναι κοντά σε υψηλά επίπεδα 2,5 ετών. «Η μεγάλη εικόνα είναι αυτή μίας περιοχής που ανακάμπτει. Δεν είναι μία θεαματική ανάκαμψη, αλλά κινείται ασφαλώς στη σωστή κατεύθυνση με δύο εξαιρέσεις ? ιδιαίτερα της Γαλλίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Ουίλιαμσον, προσθέτοντας ότι «η περιφέρεια έχει βγει από την ύφεση και η Γερμανία ανεβάζει στροφές».

    [08] Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του Ε9 του 2014

    Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 με τις μεταβολές στα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης των φορολογούμενων την 1.1.2014 προκειμένου να υπολογισθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνει με εγκύκλιο του ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    [09] Γερμανοί εργάτες της Volkswagen απειλούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ εάν οι εκεί εργάτες δεν οργανωθούν συνδικαλιστικά

    Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στη Φολκσβάγκεν (Volkswagen, VW) απείλησε να μπλοκάρει περαιτέρω επενδύσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον Νότο των ΗΠΑ, εάν οι εργαζόμενοι στα εκεί εργοστάσια της εταιρείας δεν οργανωθούν συνδικαλιστικά. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της VW στην πόλη Τσατανούγκα της πολιτείας του Τένεσι ψήφισαν την περασμένη Παρασκευή εναντίον της συμμετοχής τους στο συνδικάτο της αυτοκινητοβιομηχανίας (United Auto Workers union, UAW), απορρίπτοντας την προσπάθεια εκπροσώπων της VW να συστήσουν ένα γερμανικού τύπου εργασιακό συμβούλιο στο εργοστάσιό τους. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι ασκούν σημαντική επιρροή στις αποφάσεις των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της νομοθετικά προβλεπόμενης αρχής της «συναπόφασης», η οποία αποτελεί ανάθεμα για πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς που θεωρούν τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ως απειλή για τα κέρδη και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Το εργοστάσιο στη Τσατανούγκα είναι το μοναδικό της VW στις ΗΠΑ και ένα από τα λίγα της εταιρείας στον κόσμο χωρίς εργασιακό συμβούλιο.

    [10] Πάνω από 10 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.839.987 ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις στη διάρκεια ελέγχων για αδήλωτη εργασία, κατά την περίοδο από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, ελέγχθηκαν 7.878 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 49.126 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.063. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν πλέον τα 10.839.987 ευρώ. Με αφορμή τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια του υπουργείου μας για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

    [11] Μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία

    Πακέτο μέτρων 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία προωθεί η κυβέρνηση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τα μέτρα τόσο για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και του φυσικού αερίου, καθώς σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom για τη μείωση της τιμής φυσικού αερίου που προμηθεύεται η χώρα μας από τους ρώσους. Όπως δήλωσε σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές των μέτρων - τα οποία θα συζητηθούν και αύριο στη Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανία - η θεσμοθέτησή τους θα ολοκληρωθεί έως την επόμενη Τετάρτη. Παράλληλα, στην αυριανή σύσκεψη για τη βιομηχανία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ θα εισηγηθεί την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον,.

    [12] Παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής τρεχουσών εισφορών, ανακοίνωσε το ΙΚΑ

    Την παράταση έως και 14/03/2014 της υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) -μισθολογικής περιόδου 12/2013 & 1/2014- (ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Ε.Τ.Ε.Α, Τ.Α.Π.Ι.Τ και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω), για τη διευκόλυνση των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων (εκτός Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ), ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Για τους εργοδότες Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και ΟΤΑ η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων της μισθολογικής περιόδου 12/2013 παρατείνεται έως 31/03/2014. Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και υπέρ ΕΤΕΑ πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των οριζόμενων προθεσμιών σε ενιαίο γραμμάτιο. Διευκρινίζεται ότι, οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές μηνός 1/2014 υπέρ Τ.Α.Π.Ι.Τ και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω θα πρέπει να καταβληθούν με ξεχωριστό γραμμάτιο στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, και όχι στα οικεία Ταμεία και Τομείς, όπως έπρεπε να καταβληθούν για τον μήνα 12/2013.

    [13] Σήμερα η αναφορά των ΥΠΕΞ της ΕΕ για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία

    Νέες μάχες ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου, θρυμματίζοντας την εκεχειρία που είχε κηρυχθεί από τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καθώς ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία ηγέτης συναντιόταν με ευρωπαίους υπουργούς οι οποίοι του ζητούν να συμβιβαστεί με τους φιλοευρωπαίους αντιπάλους του. Ένας φωτογράφος του Ρόιτερς είδε 21 πτώματα πολιτών στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν), μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου ο πρόεδρος συναντιόταν με την αντιπροσωπεία της ΕΕ, αφού οι διαδηλωτές που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες έχουν καταλάβει την περιοχή εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες από τα λιθόστρωτα για να διώξουν από την πλατεία τις αστυνομικές μονάδες καταστολής. Η τηλεόραση έδειξε ακτιβιστές που φορούσαν στολές μάχης να απομακρύνουν από την πλατεία μερικούς συλληφθέντες αστυνομικούς με στολές. Δημοσιογράφοι λένε πως στους τοίχους και τα παράθυρα του ξενοδοχείου που δεσπόζει στην πλατεία υπάρχουν τρύπες από σφαίρες. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για χρήση πραγματικών σφαιρών. Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε σήμερα τους κατοίκους του Κιέβου να μην βγουν από τα σπίτια τους και να μην μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

    Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το κόμμα του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να διαμαρτυρηθεί κατά «του λουτρού αίματος και της αδελφοκτόνας σύγκρουσης». Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, πρόκειται να δώσουν αναφορά αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες στους ομολόγους τους της ΕΕ, οι οποίοι θα αποφασίσουν για ενδεχόμενες στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος αυτών που θεωρούν υπεύθυνους για την αιματοχυσία. Η Ρωσία επέκρινε τα μέτρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ λέγοντας ότι απλώς θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς δήλωσε πως οι απειλές για κυρώσεις είναι «ανάρμοστες» και το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να επιδεινώσουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους αντιπάλους της. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, από τη Βαγδάτη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, παρομοίασε τις κυρώσεις με εκβιασμό και κατηγόρησε ριζοσπαστικές δυνάμεις ότι θέλουν να υποκινήσουν έναν εμφύλιο στην Ουκρανία.

    [14] Ο Ντέιβιντ Μπάουι ζητά από τους Σκωτσέζους να μην εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο

    Ο σταρ της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι επωφελήθηκε από μια βράβευσή του για να μπει στη συζήτηση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, καλώντας τους Σκωτσέζους να μην εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η υποστήριξη προς την ανεξαρτησία αυξήθηκε μετά την προειδοποίηση των τριών κύριων βρετανικών πολιτικών κομμάτων προς τους Σκωτσέζους ότι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τη στερλίνα, αν εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως τουλάχιστον έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τα σχόλια αυτά. «Σκωτία μείνε μαζί μας», τονίζει ο 67χρονος Μπάουι σε μήνυμα το οποίο ανέγνωσε το μοντέλο Κέιτ Μος παραλαμβάνοντας το βραβείο του Μπάουι κατά τη χθεσινοβραδινή απονομή των βρετανικών βραβείων Brits.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την προειδοποίηση των τριών κύριων βρετανικών πολιτικών κομμάτων πως οι Σκωτσέζοι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη στερλίνα, αν εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η υποστήριξη για την ανεξαρτησία αυξήθηκε μετά το σχόλιο αυτό.Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Survation που δημοσιεύεται σήμερα στη Σκωτσέζικη Ντέιλι Μέιλ φαίνεται πως επιβεβαιώνει την πρόβλεψη αυτή.

    [15] Το στρες σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από τον ίδιο το σεισμό και το τσουνάμι στη Φουκουσίμα

    Σχεδόν τρία χρόνια μετά το σεισμό και το φονικό τσουνάμι που έπληξαν την επαρχία Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, την 11η Μαρτίου 2011, οι νεκροί εξαιτίας του στρες και των επιπλοκών στην υγεία τους είναι περισσότεροι από τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην περιοχή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.656 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που σημειώθηκε η καταστροφή στη Φουκουσίμα, ενώ τα θύματα του τσουνάμι στην περιοχή ήσαν 1.607.

    Η επαρχία της Φουκουσίμα, είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι. Συνολικά, πάνω από 18.000 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους.Με βάση τα επίσημα, σημειώθηκαν και αυτοκτονίες που συνδέονται με την καταστροφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 13:30:29 UTC