Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες για τη γρίπη
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το ΥΜΑΘ
  • [03] Π. Πράετ: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν καταφέρει «αξιοσημείωτη πρόοδο»
  • [04] Προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης κοινωνικών εταίρων για το νέο ΕΣΠΑ, προτείνει η ΕΣΕΕ
  • [05] «Οn line» παρακολούθηση της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών από το Taxisnet
  • [06] Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ουκρανία

  • [01] Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες για τη γρίπη

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 47, ενώ σήμερα μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ ένα νέο περιστατικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που παρακολουθεί το φαινόμενο με τις υπηρεσίες του να έχουν τεθεί σε συναγερμό, 56 άτομα παραμένουν για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 160 άτομα. Οι ειδικοί επιστήμονες ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το ΥΜΑΘ

    Καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες και την Κοζάνη έρχονται μαζικά στην πόλη με λεωφορεία και θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη φορολόγησή τους. Οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ενώ αναμένεται να επιδώσουν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

    Εξάλλου, παραμένουν τα τρακτέρ παρατεταγμένα στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    [03] Π. Πράετ: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν καταφέρει «αξιοσημείωτη πρόοδο»

    Οι χώρες της Ευρωζώνης που αγωνίζονται, έχουν σημειώσει πρόοδο στους τομείς των μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ άλλα μέλη του ευρω-μπλοκ υστερούν, σχολιάζει ο Πίτερ Πράετ, υψηλόβαθμο μέλος της EKT, σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ). Σε δημοσίευμα με τίτλο "ECB' s Praet says struggling countries making progress", σχολιάζεται ότι, o κ. Πράετ τόνισε τη σημασία έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν καταγράψει «αξιοσημείωτες προόδους το 2013» αναφορικά με τον τομέα της εργασίας, σχολιάζοντας ότι σε αυτές τις τρεις χώρες η αγορά εργασίας αξιολογείται ως πιο ευέλικτη από το Λουξεμβούργο, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

    Κατά την άποψή του, αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη ισορροπίας που οδηγεί σε σταθερότητα και κινητικότητα. Παράλληλα, επισήμανε ότι, παρά τις δυσκολίες, οι μεταρρυθμίσεις κινούνται γρηγορότερα σε χώρες «πολύ περισσότερο αδύναμες» από άλλες, προειδοποιώντας ότι η στρατηγική καθυστέρησης (των μεταρρυθμίσεων) είναι αυτοκαταστροφική καθώς συνεισφέρει στη συσσώρευση ανισορροπιών και αδυναμιών στις καλές εποχές και στην αύξηση του κόστους προσαρμογής σε περιόδους δύσκολες.

    [04] Προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης κοινωνικών εταίρων για το νέο ΕΣΠΑ, προτείνει η ΕΣΕΕ

    Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, κατά την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), αποτελεί η άμεση, ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στη διαμόρφωση, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των τομεακών και περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων που θα επακολουθήσουν.

    Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ στηρίζει την πρόταση των εργοδοτών, για άμεση σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων Κοινωνικών Εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, με αντικείμενο πέντε κοινούς άξονες.

    [05] «Οn line» παρακολούθηση της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών από το Taxisnet

    Τη δυνατότητα «on line» παρακολούθησης της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος, παρέχει πλέον το Taxisnet στους φορολογουμένους. Σχετική ανάρτηση έκανε σήμερα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) ο γενικός γραμματεάς Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Ειδικότερα, στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην υποκατηγορία «στοιχεία πληρωμών» οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία πληρωμών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους, πριν ακόμη αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet.

    Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.

    [06] Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ουκρανία

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τις νέες συγκρούσεις σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων. Εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν σήμερα τον αστυνομικό κλοιό στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας ανακαταλαμβάνοντας τη πλατεία-σύμβολο του ουκρανικού κινήματος αμφισβήτησης, παρά την εκεχειρία που κήρυξε χθες το βράδυ με την αντιπολίτευση ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η αναζωπύρωση της βίας συμπίπτει με τη άφιξη στο Κίεβο των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ και της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι που βρίσκονται στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Oυκρανό πρόεδρο και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 9:30:23 UTC