Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλάξεις για συμφωνία στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Τον Απ. Τζιτζικώστα στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Κεντρική Μακεδονία
  • [03] Προσωρινά κρατούμενος ο Τούρκος που συνελήφθη για την έκρηξη στην Τριανδρία
  • [04] Δεσμεύθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου
  • [05] Φρένο στα «λουκέτα» της βαριάς βιομηχανίας, θέλει να βάλει η κυβέρνηση
  • [06] Εννέα νεκροί στις συμπλοκές διαδηλωτών - αστυνομικών στην Ουκρανία

  • [01] Επιφυλάξεις για συμφωνία στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για τη στάση της Τουρκίας και τη συμβολή της στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με τις ενδοκοινοτικές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

    Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Χρήστο Πίττα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε: «Δεν βλέπω ο δρόμος αυτός να ανοίγει, παρόλο ότι ελπίζουμε όλοι κάτι να γίνει, αλλά δεν μπορεί να είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας ουσιαστικά».

    Ο κ. Πίττας, από την πλευρά του, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του για τις νέες διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί λύση μετά από 40 χρόνια στη διχοτόμηση του νησιού: «Βλέπουμε την άλλη πλευρά να είναι αδιάλλακτη, να είναι προκλητική. Και αυτό το πράγμα μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όσο μας ανησυχεί βέβαια και η μη λύση του εθνικού προβλήματος, γιατί για μας η μη λύση δεν είναι λύση. Οδηγεί σίγουρα σε μια καταστροφική πορεία» είπε.

    [02] Τον Απ. Τζιτζικώστα στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Κεντρική Μακεδονία

    Τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αύριο ο Πάνος Καμμένος θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου δημάρχου που θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον Πειραιά, ενώ συνεργάτες του μιλούν για «όνομα έκπληξη».

    Πάντως οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως θα είναι ο Γιάννης Μελάς, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του νυν δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, και υιός του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Μελά.

    Επίσης, στη Θεσσαλία για την περιφέρεια, πιθανότατα θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Ακριβούλη, ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης αναμένεται να λάβει την υποστήριξη του κόμματος για την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

    [03] Προσωρινά κρατούμενος ο Τούρκος που συνελήφθη για την έκρηξη στην Τριανδρία

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος για την έκρηξη σε διαμέρισμα της Τριανδρίας, τον Οκτώβριο του 2011, κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.

    Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

    Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του, τονίζοντας ότι το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του είναι κάποια φυλλάδια που βρέθηκαν στο σπίτι του και έχουν το ίδιο περιεχόμενο με αντίστοιχα που περισυνελέγησαν από το διαμέρισμα της Τριανδρίας.

    [04] Δεσμεύθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου

    Στη δέσμευση ποσού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Παναγιώτη Ευσταθίου, κατηγορουμένου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΕΘΑ και εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS αλλά και της Rheinmetal AG , προχώρησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

    Τα χρήματα που εντοπίστηκαν, θεωρούνται σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος των ποσών που διακινήθηκαν μέσω λογαριασμών του Π. Ευσταθίου για «ωφέλιμες πληρωμές» που συνολικά υπολογίζονται σε σχεδόν 36 εκατ. ευρώ. Ο 83χρονος κατηγορούμενος, που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ, εμπλέκεται τόσο στην προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD όσο και στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο ανακριτής έχει ήδη στείλει κλήση σε απολογία για τις επόμενες ημέρες και στη σύζυγο του 83χρονου, η οποία κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς είχε κοινούς λογαριασμούς με τον κατηγορούμενο.

    [05] Φρένο στα «λουκέτα» της βαριάς βιομηχανίας, θέλει να βάλει η κυβέρνηση

    Τρόπους να μπει φρένο στο κλείσιμο μεγάλων ονομάτων της βαριάς βιομηχανίας της χώρας αναζητά η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης προτείνει την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για τους πολίτες ώστε να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους, και με τον τρόπο αυτό να στηριχθεί η Ελληνική βιομηχανία αλουμινίου καθώς, μετά τη χαλυβουργία, σήμα "SOS", υπό την πίεση του υψηλού κόστους ενέργειας, εκπέμπει και ο κλάδος του αλουμινίου, που απαρτίζεται από 7.000 εταιρίες και 30.000 εργαζόμενους.

    Σημειώνεται ότι αύριο, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων επιχειρήσεων (χαλυβουργίες, τσιμέντα, αλουμίνιο κλπ), ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το πλήρες πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας και από την κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους. Παράγοντες της αγοράς υπογράμμιζαν σήμερα σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, ότι το κόστος για την αποτροπή του οριστικού "θανάτου" της ελληνικής χαλυβουργίας είναι της τάξης των 100 εκ ευρώ, κονδύλι που θα πρέπει να εξασφαλιστεί για να συνεχίσει να υπάρχει βιομηχανική παραγωγή στη χώρα.

    [06] Εννέα νεκροί στις συμπλοκές διαδηλωτών - αστυνομικών στην Ουκρανία

    Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Κίεβο, εκ των οποίων οι επτά ήταν πολίτες και οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν δώσει τελεσίγραφο στην αντιπολίτευση να τερματίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα το απόγευμα για να επιστρέψει η ηρεμία στην πρωτεύουσα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Ωστόσο, διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι απόψε το δημαρχείο του Κιέβου, το οποίο είχε εκκενωθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες ακτιβιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 19:30:22 UTC